ALCHEMY ORGANO CALCIUM CALCIU IONIC ORGANIC 480ML

04155
3970 Lei
Stoc epuizat
Puncte fidelitate: 4 puncte
Adaugă la Favorite
Distribuiți
.
Livrare
Avantaje
ProducătorAghoras Cod bare6426556777441
  • Recenzii
ALCHEMY ORGANO CALCIUM CALCIU IONIC ORGANIC 480ML, Aghoras (6426556777441)

Mod de păstrare: Se va păstra în ambalajul original, într-un loc uscat şi răcoros, ferit de lumina directă a soarelui. A nu se lăsa la îndemâna copiilor sub 3 ani. Nu se va lăsa recipientul deschis între utilizări. 

Doza zilnică: 5ml, de 1-4 ori pe zi, sau după sfatul medicului. A nu se depăşi doza prescrisă. Produsul nu înlocuieşte o alimentaţie echilibrată.

5ml soluție conțin 65 mg calciu (16,25% din VNR). Cantitatea precizată este valabilă pentru un adult cu greutatea de  70kg. Pentru copii, se va reduce doza proporțional cu greutatea corporală.

Sugerăm utilizarea capacului dozator gradat, a unei lingurițe (volum circa 2,5ml), sau a dopului flaconului. Capacitatea dopului flaconului, după îndepărtarea sigiliului, este de circa 7ml. 

Compoziţie: apă distilată, lactat de calciu 34g, benzoat de sodiu 0,1%, sorbat de potasiu 0,1%, acid citric 0,3%

Informații suplimentare

Aproximativ 99% din totalitatea de calciu din organismul nostru se afla în oase și dinți. În os, calciul este prezent împreună cu alți ioni: sodiu, potasiu, magneziu, fosfați, carbonați. Pentru a intra în structura osului, calciul se prezintă sub diverse combinații: fosfat tricalcic (în proporție de 75% din structura osului), carbonat de calciu (10%), calciu legat de proteine (10%). Restul de 5% din structura osului este reprezentat de fosfați și carbonați de magneziu și fosfați de sodiu. O cantitate de calciu este stocată și în mitocondrii și în reticulul endoplasmatic (organite celulare).

Pe lângă rolul său structural, calciul are și roluri funcționale: el intervine în coagularea sângelui, în contracția musculară, în activitatea cardiacă, în producerea secreției lactate. De asemenea, calciul favorizează absorbția vitaminei B12.

Pentru ca organismul nostru să funcționeze normal trebuie să ne luăm necesarul zilnic de calciu din alimentație. În medie, avem nevoie de 0,6-0,8 g de calciu pe zi, însă această cantitate variază în funcție de sex, vârstă și stare fiziologică. De exemplu, femeile însărcinate, cele care alaptează și copiii care sunt în perioada de creștere au nevoie de un consum mai ridicat de calciu.

Copiii între 0-6 luni au nevoie de 210 mg de calciu pe zi, iar cei între 7-12 luni au nevoie de 270 mg. Cantitatea de calciu crește cu vârsta astfel că între 1-3 ani este nevoie de 500 mg, între 4-8 ani de 800 mg, iar între 9-18 ani este de 1300 mg. Persoanele între 19-50 de ani au nevoie de 1000 mg de calciu. La bărbații peste 65 de ani și la femeile peste 55 este nevoie de 1200 mg de calciu zilnic.

Calciul:

- este “metalul” contracției musculare;

- ajută la coagularea sângelui;

- este un bun diuretic, ajutând la formarea urinei;

- ajută la formarea substanței ce leagă celulele între ele (ciment intercelular);

- antiinflamator;

- un raport optim de calciu în organism ajută la scăderea glicemiei și a alergiilor;

- ajută la buna-dispoziție;

- combate stările de insomnie;

- scade șansele de a dezvolta cancer de colon;

- menține rezistența osoasă în caz de accidente;

- ajută inima să bată regulat.

Între 10-40% din calciul ingerat se absoarbe în organism. Absorbția se face în special la nivelul duodenului și al jejunului (primele doua părți ale intestinului subțire, a treia parte fiind ileonul, însă aici nu prea se absoarbe calciul). Absorbția variază în funcție de necesitatea organismului de calciu, totuși există și alți factori care o favorizează (aciditatea gastrică, vitaminele D și C) sau care o inhibă (alcalinitatea din stomac, proteinele, imobilizare prelungită, stări de stres). Calciul în exces se elimină atât prin urină cât și prin fecale (mai mult prin fecale decât prin urină).

Atunci când nivelul de calciu din sânge scade sub nivelul normal avem de a face cu o hipocalcemie. Cel mai frecvent, hipocalcemia este cauzată de o alimentație săracă în calciu. Dacă hipocalcemia durează o perioadă îndelungată, pot apărea simptome ca tremurături, aritmii (tulburări de ritm cardiac) sau anomalii dentare.

Deși cel mai adesea auzim persoane care se plâng că au „lipsă de calciu”, nu puțini sunt cei care suferă de hipercalcemie. Hipercalcemia are loc atunci când în sânge există un nivel de calciu mai ridicat decât nivelul normal. Hipercalcemia se manifestă prin oboseală, sete, grețuri, depresie, dureri de oase. Hipercalcemia poate fi extrem de periculoasă, dacă la nivelul rinichilor se formeaza așa-zișii calculi renali, deoarece aceștia pot conduce la insuficiență renală.

Te-ar putea interesa...
Mod prezentare: lichide
Producători: Pure Life
Cod bare: 6425672771111
Mod prezentare: spray-uri
Producători: Aghoras
Cod bare: 6426556777267
Mod prezentare: lichide
Producători: Aghoras
Cod bare: 6426556777427
Mod prezentare: lichide
Producători: Aghoras
Cod bare: 6426556777021
Mod prezentare: extracte hidro-glicerice, spray-uri
Producători: Dacia Plant
Cod bare: 6421930320572
Mod prezentare: spray-uri
Producători: Dacia Plant
Cod bare: 6421930322699
  • Populare
  • Produse din Promoții/Discounturi
  • Cele mai noi