Retur produse

Condiții pentru returnarea produselor

Conform Ordonanță de urgență nr. 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanță Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului. Notificarea se va data, semna și trimite de către Client prin email la adresa office@1001naturiste.ro Adresa de retur la care clientul va trimite coletul va fi comunicată ulterior. În situația menționată mai sus, Clientul va returna, în termen de 14 de la confirmarea recepției notificării de către 1001naturiste.ro a produselor cumpărate în ambalajul original, fără să prezinte nici o urmă de deteriorare sau uzură. Cheltuielile de expediție vor fi suportate de Client.

Produsele trebuie returnate în ambalajul lor original. Prin deschiderea ambalajelor individuale în care au fost livrate produsele comandate înseamnă că sunteți de acord cu aceste condiții de utilizare și că produsele sunt cele comandate și corespund cerințelor dumneavoastră. 1001naturiste.ro se obligă să restituie Clientului sumele încasate pentru produsele returnate, în termen de maxim 14 de zile de la data denunțării de către Client a contractului.

Produse care nu pot fi returnate:

Având în vedere că unele produse comercializate de 1001naturiste.ro sunt produse ce sunt exceptate de la dreptul de retragere, conform art. 16 din OG 34/2014, deoarece sunt produse perisabile și nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă, în cazul în care Clientul comandă produse alimentare, acesta nu mai este îndreptățit la returnare decât în condițiile în care, după desigilarea coletului, în colet va găsi alte produse decât cele comandate.

În toate cazurile costurile de retur sunt suportate de Client, cu excepția cazurilor în care:
- coletul prezintă deteriorări severe
- Produsele au fost livrate/facturate greșit
- Produsele prezintă defecte de fabricație
- Produsele nu corespund descrierii
Orice conflict apărut între 1001naturiste.ro și Clienți se încearcă a fi rezolvat pe cale amiabilă prin înțelegere între cele două părți. În cazul în care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale românești din acest domeniu, iar soluționarea conflictelor este de competența instanțelor românești.

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, această clauză nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. În momentul cumpărării și lansării comenzii, Clientul acceptă fără obiecțiuni condițiile și termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeași cu un contract valabil încheiat.