Lista celor 54 de alimente fără gluten, în funcție de categoriile piramidei nutriționale Alimente fără gluten sunt multe, însă cei care suferă de intoleranță la gluten sau chiar boală celiacă trebuie să cunoască lista pentru a ști ce dietă să urmeze ca să nu se confrunte cu efectele alergiilor. Glutenul este o proteină ce se găsește în anumite...
De azi, Verdino poate înlocui complet carnea din meniul tău. Cu VERDINO, puțin talent și o fărâmă de timp poți prepara meniuri apetisante și aspectuoase. Te inspirăm mai jos doar cu câteva dintre ele.
Ierburile de Provence conțin busuioc, cimbru, oregano, măghiran, rozmarin. Sunt un mix aromatic specific bucătăriei din sudul Franței. Utilizarea ierburilor de Provence conferă preparatelor savoarea și mireasma bucătăriei provensale. Ingredientele acestui amestec sunt bogate în principii active, antioxidanți și minerale. Susțin digestia, sunt...
Uleiul din seminţele de in există în alimentaţia oamenilor de mai bine de 9.000 de ani, și sunt dovezi care localizează încă de atunci, în Siria, primele semințe de in transformate de om în ulei comestibil. Se mai spune că ar fi fost printre primele superalimente cultivate de om. Asta pune multă greutate pe umerii unei flori atât de delicate, nu-i...
De ce sunt importante vitaminele şi mineralele Organismul uman este ca o maşinărie vie. În fiecare clipă face câte ceva pentru a rămâne în funcțiune – respiră, se mişcă, digeră, gândeşte, produce celule, sânge, ţesuturi, anticorpi, hormoni. Pentru a face toate acestea, corpul are nevoie de anumite materii prime. Astfel, pentru a avea suficientă...
Plantele medicinale au fost întrebuințate de oameni din cele mai străvechi timpuri. Înaintea apariției medicinei moderne, plantele ofereau cele mai bune remedii pentru afecțiuni diverse. Majoritatea dintre acestea sunt folosite și în prezent, sub diverse forme, în special preparate ca infuzii și ceaiuri. Pentru a beneficia pe deplin de calitățile...
Dacă te documentezi despre un stil de viață sănătos, wellness și rețete vegetariene, atunci sigur ai dat peste cele mai populare două varietăți de semințe: semințe de chia și semințe de in. Ambele sunt asociate cu un aport sănătos de fibre, care echivalează cu scăderea inflamației, accelerarea metabolismului, sănătatea inimii și a sistemului digestiv. Pe...
Știai că? Boabele de tapioca sunt obținute din rădăcinile unui arbust care crește în țările calde, sud-africane? Tapioca are în compoziție amidon, proteine, vitamine și apă, dar nu conține deloc gluten, înlocuind cu succes făina, atât în preparate dulci, cât și sărate? Făina de tapioca rămasă, după formarea perlelor din procesarea...
Cele mai frecvente întrebări: Agricultură Ecologică Agricultura ecologică (termen similar cu agricultura organică sau biologică) este un procedeu de a cultiva plante, de a îngrășa animale și de a produce alimente, care se deosebește fundamental de agricultura convențională. Rolul acestui sistem de agricultură este de a produce hrana...