SONNENTOR - Produse BIO, organice, cerficate Ecologic

22/01/2021

Cele mai frecvente întrebări:

Agricultură Ecologică

Agricultura ecologică (termen similar cu agricultura organică sau biologică) este un procedeu de a cultiva plante, de a îngrășa animale și de a produce alimente, care se deosebește fundamental de agricultura convențională. Rolul acestui sistem de agricultură este de a produce hrana mult mai curată, mai potrivită metabolismului organismului uman, dar în deplină corelație cu conservarea și dezvoltarea mediului în respect față de natură și legile ei. Agricultura ecologică contribuie la creșterea activităților economice cu o importantă valoare adăugată și are o contribuție majoră la sporirea interesului pentru spațiul rural. Agricultura ecologică nu utilizează: fertilizanți și pesticide de sinteză, stimulatori și regulatori de creștere, hormoni, antibiotice și sisteme intensive de creștere a animalelor. Organismele modificate genetic și derivatele lor sunt interzise în agricultura ecologică.

BIO, Organic, Ecologic?

În România se folosește denumirea de ECOLOGIC, în urma unor conveniri internaționale. Produsele, culturile, fermele și standardele ECOLOGICE sunt aceleași cu cele denumite ORGANIC (în limba engleză) sau BIO (în mai multe limbi străine).

Ce este un produs ecologic?

Produse obținute din Agricultura Ecologică, certificate de organele competente. Comercializarea produselor ecologice se poate face direct de la fermă sau prin comercianți înregistrați la M.A.D.R. O condiție esențială pentru dezvoltarea agriculturii ecologice o reprezintă acțiunile de promovare a conceptului de agricultură ecologică în vederea conștientizării consumatorilor asupra importanței produselor ecologice (calitate și sănătate), astfel încât aceștia să ofere un preț mai mare pentru produse de calitate superioară.

Diferența dintre Ecologic și convențional (produs natural)

Agricultura ecologică nu utilizează: fertilizanți și pesticide de sinteză, stimulatori și regulatori de creștere, hormoni, antibiotice și sisteme intensive de creștere a animalelor. Organismele modificate genetic și derivatele lor sunt interzise în agricultura ecologică. Produsele ecologice sunt mult mai curate, mai potrivite metabolismului organismului uman, dar în deplină corelație cu conservarea și dezvoltarea mediului în respect față de natură și legile ei.

Standarde Ecologice

Sistemul de agricultură ecologică se bazează pe respectarea unor reguli și principii de producție stricte în conformitate cu legislația comunitară și legislația națională în vigoare, de implementare a legislației comunitare.

Ce este ceaiul?

Ceaiurile sunt infuzii de plante preparate în apă. Planta de ceai, Camellia Sinensis denumirea latină (în trecut se folosea și Thea Sinensis) este o plantă a cărei frunze și muguri se folosesc pentru prepararea Ceaiului Verde, Alb, Oolong și Negru. Restul infuziilor (fie ele de Ghimbir, Rooibos, Mate, Lapacho, Fructe, Plante, etc...) au denumirea de Ceai datorită preparării asemănatoare cu prepararea plantei de Ceai.

Cum se prepară un ceai?

Ceai Alb și Ceai Verde: Este recomandat a fi preparat cu apă fierbinte care să nu depășească 70-80 gr. C și lăsat la infuzat 2-3 minute. 

Ceaiul Negru: Turnați apă proaspăta fiartă și lăsați ceaiul la infuzie circa 2 minute (pentru un efect tonic lăsați la infuzat maxim 5 minute). Are un efect de la neutru la calmant. 

Ceai Rooibos, Mate, Lapacho: Turnați un litru de apă fierbinte peste 3 linguri de ceai. Lăsați să stea nu mai mult de 10 minute. 

Ceai de Ghimbir: Pentru o cană de ceai, turnați apă fierbinte peste ceai. Lăsați să stea nu mai mult de 5-10 minute. 

Infuzii (Ceai) de Fructe: Pentru un ceai de fructe delicios, puneți 1 lingură într-o cană, aduceți la fierbere pentru puțin timp și lăsați până la 10 minute la infuzat. 

Ceai de Plante (Amestec): Turnați apă fierbinte peste o lingură de ceai și lăsați la infuzat 10 minute.