Boia ardei iute pudra, 100 g
- Recenzii
Nici o postare găsită
Boiaua este un condiment de culoare
rosie, obtinut din pisarea ardeiului rosu uscat. Exista sortimente de
boia iute sau dulce in functie de ardeiul din care s-a produs. Aceasta
este folosita in multe retete de bucatarie pentru a adauga culoare si
gust preparatelor.
Ardeii folositi pentru preparea boielei au o cantitate neobisnuita de Vitamina C, fapt descoperit in 1932 de castigatorul ungur al Premiului Nobel pentru Medicina sin 1937, Albert Szent-Gyorgyi. Majoritatea continutului de vitamina C se retine in boia, avand mai multa decat sucul de lamaie. Boiaua este de asemenea, bogata in antioxidanti. Culoarea acesteia este determinata de zeaxantina carotenoida xantofila.
- Previne halena (mirosul urat al respiratiei)
Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.