CEAI ANASON 50G
- Recenzii
Nici o postare găsită
Ceaiul de anason este recomandat pentru reducerea spasmelor care apar la nivelul tractului gastrointestinal, pentru îmbunătăţirea digestiei şi creşterea secreţiei de lapte la lăuze.
Contribuie la:
- - reducerea stării de balonare şi a spasmelor care apar la nivelul intestinului (la copii şi adulţi);
- - îmbunătățirea digestiei şi creşterea poftei de mâncare;
- - normalizarea secreţiilor digestive (gastrice, pancreatice, intestinale şi biliare);
- - creşterea secreţiei de lapte la lăuze;
- - menţinerea sănătăţii arborelui bronşic.
Ingrediente
anason (Pimpinella anisum) - seminţe.
Mod de administrare
Pulberea cu administrare sublinguală – planta se macină fin cu o râşniţă electrică.
Se ia, o linguriţă rasă de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15 minute, după care se înghite cu apă.
Infuzia – se prepară din 2 linguriţe cu plantă adăugate la 250 ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 2-3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.
Precauții
Se utilizează cu prudenţă la persoanele care au predispoziţie la alergii.
Fructele vechi (peste 3 ani) sau depozitate în condiţii improprii (umezeala) nu se folosesc deoarece devin toxice. Infuzia se prepară în fiecare zi, nu se păstrează de pe o zi pe alta.
Contraindicații
Intoleranţă la anason.