Ceai Dud vrac 30g
- Recenzii
Nici o postare găsită
Compoziţia chimică:
Cele 2 specii au compoziţie asemănătoare: tanin, acid aspartic, acid folic şi folinic, arginină, compuşi volatili (butilamină, acid acetic, propionic, izobutiric, aldehide, cetone, beta-caroten, maleat şi carbonat de calciu). Fructele conţin: antociani, tanin, acizi organici, glucide, pectine, vitamina C, săruri minerale.
Acţiune biologică:
- – Hipoglicemiantă;
- – Trofică a miocardului;
- – Astringentă şi dezinfectantă ale mucoaselor.
- – Antialergică, inhibitoare a melanogenezeu prin suprimarea activităţii tirozinaiei;
Recomandări:
Preparatele din Dud sunt complementare pe cale internă în: hiperglicemie, diabet zaharat, distrofii ale miocardului, diaree, gastrite, ulcer gastric şi duodenal, afecţiuni inflamatorii ale căilor respiratorii (faringită, laringită, stomatită), tulburări metabolice, melanodermii, ten uscat hiperpigmentat. Coaja rădăcinilor de Dud-alb se foloseşte empiric în tratamentul unor forme de cancer.
Pe cale externă: produsele sunt complementare în: întreţinerea tenului uscat hiperpigmentat.
Intern-infuzie: din 1 lingură frunze la 200 ml apă, se folosesc 2-3 ceaiuri pe zi.
Extern-infuzie: pentru gargară, comprese, spălături locale. Fructele se consumă proaspete sau sub formă de siropuri.
Contraindicaţii: Nu prezintă.