CHLORELLA PULBERE 75G

04808
2500 Lei
în stoc
Puncte fidelitate: 3 puncte
+
Adaugă la Favorite
Distribuiți
.
Livrare
Avantaje

Beneficii produs

 • Bogată în vitamine și minerale
 • Conține antioxidanți

ProducătorSolaris Plant Cod bare5941828020106
 • Recenzii
CHLORELLA PULBERE 75G, Solaris Plant (5941828020106)

100% chlorella pulbere. Chlorella este o micro-algă renumită pentru conținutul bogat în clorofilă și nutrienți. Este o sursă importantă de vitamine (A, B, C, K), minerale (fier, zinc, fosfor) și aminoacizi, în alimentația sănătoasă. Conține vitamina B12 și 50% proteine complete, fiind ideală pentru vegetarieni. Beneficii ale chlorellei: detoxifiază organismul și întărește sistemul imunitar. Regenerează celulele și țesuturile. Conferă energie și mărește anduranța fizică și mentală. Susține funcționarea optimă a creierului. Chlorella are proprietăți antianemice, fiind recomandată în anemie. Poate fi consumată ca atare, dizolvată în apă sau adăugată în sucuri, smoothie-uri, pateuri vegetale sau batoane energizante.

Ce conține
 • 100% pulbere de Chlorella măcinată.
Ce este Chlorella

Chlorella este o micro-algă unicelulară de culoare verde intens, care crește mai ales în ape dulci și bogate în nutrienți. Este considerată un super-aliment, fiind una dintre sursele vegetale cele mai bogate în clorofilă, luteină și proteine. Pe lângă acestea, conține multe alte substanțe nutritive, esențiale pentru un organism sănătos.

Denumirea algei provine din greaca veche, unde „chloros” înseamnă „verde” și „ella” se traduce prin „mic”, făcând referire la culoarea și mărimea sa. Chlorella și spirulina se numără printre cele mai vechi forme de viață existente pe pământ, ce au contribuit la dezvoltarea și supraviețuirea formelor mai complexe apărute ulterior.

Deși au fost descoperite peste 30 de specii diferite de chlorella, cele mai cunoscute și utilizate sunt Chlorella vulgaris și Chlorella pyrenoidosa. Culturile de chlorella sunt foarte productive și spornice, având o rată rapidă de reproducere. Astfel de culturi pot fi întâlnite mai ales în Japonia, Taiwan, Germania, China.

Meritul pentru descoperirea și studierea algei chlorella îi este atribuit botanistului Martinus Willem Beijerinck. În anii '40, datorită profilului nutritiv remarcabil, chlorella a fost propusă ca soluție la criza alimentară mondială.

Descoperă în continuare beneficiile consumului de chlorella, dar și unele modalități în care o poți consuma.

Valori nutriționale

Chlorella este un super-aliment bogat în macro și micronutrienți esențiali pentru o sănătate înfloritoare. La o cantitate de 100g de chlorella pulbere regăsim:

 • Grăsimi: 8,4g (din care acizi grași saturați: 2,5g)
 • Glucide: 20,6g (din care zaharuri: 2g)
 • Fibre: 8,5g
 • Proteine: 52,5g
 • Sare: 0,07g
 • Valoare energetică: 368 kcal

Chlorella conține peste 50% proteine complete, integrând toți aminoacizii esențiali în compoziția sa. Aduce un aport mediu de carbohidrați (în special polizaharide: amidon, celuloză) în alimentația sănătoasă. Conține acizi grași Omega 3 și 6, în cantități mai mici.

Este foarte bogată în micronutrienți și fitochimicale valoroase. Conține:

 • vitamine: A, complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9 + B12), C, D, E, K;
 • minerale: fier, magneziu, zinc, fosfor, potasiu, calciu, iod;
 • antioxidanți: pigmenți (clorofilă, carotenoide - beta-caroten, luteină), flavonoide, taninuri, saponine.
 • factor de creștere chlorella (CGF) – este alcătuit din aminoacizi și acizi nucleici ADN și ARN, fiind constituit în timpul procesului de fotosinteză. Ajută la regenerarea rapidă a celulelor și țesuturilor, reîntinerește şi menține tinerețea organismului, prin stimularea telomerazelor. Susține sistemul imunitar și protejează împotriva bolilor degenerative (Alzheimer, cancer, diabet etc.).
Ce beneficii și proprietăți are Chlorella

Chlorella are proprietăți nutritive și terapeutice deopotrivă. Este un excelent:

 • depurativ, detoxifiant, imunostimulent, antioxidant, antiinflamator
 • regenerator, reîntineritor, antianemic, antitumoral, radioprotector 

Administrată ca atare sau inclusă în smoothie-uri și alte preparate crude, chlorella aduce beneficii considerabile în menținerea sănătății organismului. Iată câteva dintre beneficiile consumului de chlorella:

 • detoxifică și elimină metalele grele din organism – prin intermediul clorofilei, chlorella stimulează capacitatea naturală a organismului de a elimina toxinele și metalele grele (mercur, plumb, cadmiu, uraniu etc.), dar și pesticidele sau unele toxine acumulate la nivelul ficatului (ex: dioxinele). Corpurile noastre sunt expuse acumulării de metale grele în special din cauza poluării, stilului de viață și dietei urmate. Prezente în cantități mari în organism, pot conduce la apariția unor boli diverse.
 • întărește sistemul imunitar – antioxidanții, vitaminele și mineralele din compoziția chlorellei stimulează sistemul imunitar să producă anticorpi pentru a neutraliza virusurile și bacteriile. În plus, stimulează producția de interferon, important în combaterea infecțiilor produse de viruși.
 • supliment regenerator, reîntineritor – prin intermediul Factorului de creștere chlorella (CGF) și antioxidanților, chlorella stimulează creșterea, înnoirea, regenerarea rapidă a celulelor și țesuturilor. Totodată, previne deteriorarea acestora și protejează împotriva apariției bolilor cronice și degenerative (demență, Alzheimer, cancer, diabet, artrită). Prin stimularea acțiunii telomerazelor, are efect anti-îmbătrânire, de menținere a tinereții organismului.
 • reduce nivelul colesterolului – microalga chlorella poate scădea nivelul colesterolului „rău” (LDL), a celui total și al trigliceridelor. Mai multe studii au arătat că administrarea unei cantități de 5-10g de chlorella poate avea o acțiune hipocolesterolemiantă. Se consideră că aceste efecte se datorează vitaminei B3 (niacinei), fibrelor, carotenoidelor și antioxidanților din compoziția chlorellei.
 • proprietăți antitumorale – unele cercetări au evidențiat că violaxantina și luteina (principii active ale chlorellei) prezintă unele acțiuni de inhibare a creșterii celulelor tumorale și de inducere a apoptozei celulelor canceroase. În plus, chlorella poate diminua efectele nocive ale radioterapiei și chimioterapiei. Prin conținutul mare de clorofilă, carotenoide, vitamine și minerale, chlorella stimulează limfocitele T să lupte împotriva celulelor canceroase.
 • conferă sănătate inimii – studiile arată că nutrienții prezenți în chlorella pot scădea nivelul colesterolului „rău” și al trigliceridelor care se depun uneori la nivelul arterelor. Acizii grași Omega 3 și potasiul pot diminua rigiditatea vaselor de sânge și îmbunătăți circulația sângelui, reducând nivelul presiunii arteriale. Toate aceste acțiuni mențin sănătatea inimii, prevenind ateroscleroza și alte afecțiuni.
 • alcalinizează pH-ul – chlorella este o algă alcalină care se dezvoltă în ape dulci. Având un efect important în echilibrarea și alcalinizarea pH-ului, poate reduce riscul îmbolnăvirilor de tot felul.
 • conferă energie și crește anduranța – chlorella este un concentrat de energie pentru atleți, sportivi, persoanele active sau care practică mult sport. Crește anduranța aerobică, rezistența fizică și metabolismul muscular. Diminuează durerile musculare în urma eforturilor fizice prelungite. Susține eforturile intelectuale îndelungate, elimină oboseala.
 • scade nivelul glicemiei – consumul de chlorella poate regla nivelul glicemiei, scăzând nivelul de zahăr din sânge și îmbunătățind rezistența la insulină. Este benefic în diabet.
 • susține dezvoltarea masei musculare – prin conținutul ridicat de proteine al chlorellei.
 • proprietăți antianemice – întrucât este bogată în fier, chlorella este indicată în anemie.
Cum se administrează Chlorella

Pulberea de chlorella are un gust intens, specific algelor. Poate fi administrată ca atare, dizolvată în apă sau o poți adăuga în:

 • shake-uri, sucuri de fructe sau legume, smoothie-uri
 • batoane energizante
 • supe, dressing-uri, pateuri vegetale

Doza medie recomandată (întreținere): 3-5g pe zi, pentru adulți.

La începutul administrării, se pot folosi doze mai mici.

Consultă medicul (fitoterapeut) înainte de administrare. Acesta îți va indica dozajul optim, frecvența și durata administrării, în funcție de istoricul medical, medicamentația urmată, afecțiunile pe care îți dorești să le tratezi.

Efecte secundare și contraindicații

Fiind un supliment natural deosebit de valoros, poate avea chlorella efecte secundare? În cazul supradozării sau la începutul administrării, consumul pulberii de chlorella poate declanșa efecte adverse, cum sunt: greața, voma, disconfortul abdominal. Aceste efecte indică o reacție firească de detoxifiere a organismului.

Consumul de chlorella nu este recomandat în cazul alergiei la iod sau alge, a hipertiroidiei (conține cantități mici de iod), în cazul bolilor autoimune (stimulează sistemul imunitar) și a hemocromatozei (acumulare excesivă de fier).

De asemenea, chlorella poate interacționa cu medicamentația imunosupresoare și anticoagulantă (prin concentrația de vitamina K), reducându-le efectele.

În toate cazurile menționate, consultă medicul (fitoterapeut) înainte de administrare, pentru a obține un sfat avizat și particularizat.

Te-ar putea interesa...
Mod prezentare: cremă/gel/unguent
Producători: Praemium Manufacturing
Cod bare: 6426390820945
Mod prezentare: capsule
Producători: Cosmo Pharm
Cod bare: 6424272011641
06763
9750 Lei
Mod prezentare: capsule
Producători: Herbagetica
Cod bare: 6425262015052
Mod prezentare: capsule
Producători: Damar General Trading
Cod bare: 5941828011968
06446
3500 Lei
Mod prezentare: capsule
Producători: DVR pharm
Cod bare: 6426070000582
06114
1950 Lei
Mod prezentare: capsule
Producători: Herbagetica
Cod bare: 6425262002724
 • Populare
 • Produse din Promoții/Discounturi
 • Cele mai noi