CONDIMENT IERBURI DE PROVENCE 30g
- Recenzii
Nici o postare găsită
Ingredientele din compoziția Ierburilor de Provence Solaris sunt următoarele:
- busuioc, cimbru, oregano, măghiran, rozmarin.
Busuiocul este una dintre plantele aromatice cele mai cunoscute și folosite pentru condimentarea mâncărurilor. Este specific mai ales bucătăriei franceze și celei mediteraneene. Este adăugat mai ales crud, dar și uscat, unor preparate culinare diverse: de la salate, sosuri și dressing-uri, pizza, paste, până la brânzeturi. Este un ingredient cheie pt sosul pesto, bruschetele cu roșii și busuioc, salata Caprese. Este gustos în combinație cu roșii și diverse tipuri de brânză.
Cimbrul are un gust ușor picant și proprietăți digestive, de ameliorare a flatulenței. Aroma frunzelor uscate de cimbru este mai intensă decât cea a frunzelor crude. Este potrivit pentru aromatizarea cărnii și este folosit frecvent la tocănițe și supe, în combinație cu legume (varză, conopidă, ciuperci sau cartofi) și cu leguminoase (fasole, mazăre). Poate fi adăugat în compoziția chiftelelor, burgerilor, cârnaților.
Oregano (cunoscut și sub denumirea de „sovârf”) este o plantă originară din sudul Europei, care este folosită foarte mult în gastronomia mediteraneeană, mai ales în Italia, Grecia și sudul Franței. Poți adăuga oregano în marinadele pentru carne, la rețetele de pește la cuptor, în supe, la paste sau pizza. Este delicios în combinație cu roșii și ardei.
Măghiranul este o plantă tipică pentru climatul mediteranean. Măghiranul este asemănător cu oregano, dar are un gust mai dulce decât acesta. În trecut, măghiranul era apreciat de către romani și greci pentru numeroasele sale proprietăți și beneficii. Aroma măghiranului este foarte potrivită pentru supe, cartofi și diverse feluri de mâncare pe bază de carne (de exemplu, pentru cârnați, carne la cuptor). Poate fi adăugat la salate, legume fierte sau coapte, la pizza.
Rozmarinul este o plantă aromată uzual folosită în bucătărie, atât sub formă crudă, cât și uscată. Este excelent cu cartofi copți în cuptor, în produse de panificație (focaccia și diverse tipuri de pâini, covrigi etc), în combinație cu cremă de brânză sau diferite creme vegetale. Este adăugat la dressing-uri, sosuri, marinade pentru carne, în vinegretă. Se folosește pentru a infuza uleiul de măsline. Este delicios în combinație cu usturoi, cimbru, sare de mare, cartofi, vinete, dovlecei, roșii, măsline.
Plantele din compoziția acestui amestec de ierburi sunt bogate în principii active, vitamine, minerale, compuși polifenolici și alți antioxidanți cu beneficii importante pentru sănătatea ta. Din acest motiv, sunt utilizate frecvent în fitoterapie datorită proprietăților terapeutice. Ierburile de Provence au acțiune digestivă, remineralizantă, sunt adaptogene, tonice ale sistemului nervos, susțin și întăresc sistemul imunitar.