Fasole Mung BIO, 500 g
- Recenzii
Nici o postare găsită
Produs certificat bio.
Fasolea Mung, un soi de leguminoasa mica si verde din aceeasi familie cu mazarea si lintea, este o sursa bogata de proteine, fibre, antioxidanti si fitonutrienti. Desi in cele mai multe parti ale lumii este mai putin populara decat alte varietati de leguminoase, cum ar fi nautul sau fasolea neagra, fasolea mung are multe beneficii pentru sanatate!
- Fasolea mung are un continut ridicat de nutrienti printre care: mangan, potasiu, magneziu, folat, cupru, zinc si diverse vitamine B.
- Constituie un aliment consistent, fiind bogat in proteine, amidon rezistent si fibre alimentare.
- Fasolea mung se poate gasi sub forma de pudra uscata, boabe, despicata, taitei din fasole si sub forma de boabe incoltite (ca cele folosite de regula in sendvisuri si salate).
- Boabele lor uscate pot fi consumate crude, gatite (intregi sau despicate), fermentate, sau macinate sub forma de faina.
Datorita densitatii sale nutritive ridicate, fasolea mung este considerata utila in protejarea contra unor boli cronice, asociate cu varsta, printre care boala de inima, diabetul, cancerul si obezitatea
Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.