Grau Bulgur 500g
- Recenzii
Nici o postare găsită
Termenul de bulgur desemnează atât amestecul de boabe de grâu măcinate mare, cât si mâncarea ce contine acest amestec ca principal ingredient. Cu toate că bulgurul poate contine mai multe tipuri de grâu, de obicei este din grâu tare, cunoscut la noi si ca ghircă (denumirea stiintifică este Triticum durum).
Bulgurul este un ingredient ce se găteste similar cu orezul sau cus-cus-ul, dar are valori nutritionale mai mari. Pentru a-l folosi, bulgurul se lasă la înmuiat în lichid minim 1 oră si jumătate, iar apoi este gata pentru consum. Se poate înmuia în apă, supă, suc de ro?ii, sau alte lichide în functie de reteta pentru care se pregăteste. Este un ingredient ideal pentru cei care preferă regimul vegetarian fiind usor de folosit în retete, cu un continut de fibre, proteine si vitamine mai mare decât în cazul orezului alb, si cu un indice glicemic scăzut.