HRISCA VERDE 500g

01522
1830 Lei
în stoc
Puncte fidelitate: 2 puncte
+
Adaugă la Favorite
Distribuiți
.
Livrare
Avantaje

Beneficii produs

  • Bogată în aminoacizi esențiali, fibre, vitamine și minerale
  • Bogată în proteine

  

ProducătorSolaris Plant Cod bare5941828016628
HRISCA VERDE 500g, Solaris Plant (5941828016628)

Boabe de hrișcă verde (crude). Hrișca este o pseudo-cereală, un aliment-medicament valoros în regimul Oshawa și în alimentația sănătoasă de zi cu zi. Conține cantități însemnate de aminoacizi esențiali, vitamine B, magneziu, fosfor, potasiu și rutin (antioxidant). Hrișca are proprietăți nutritive, energizante și protectoare la nivel vascular. Beneficii: reglează tensiunea arterială, fortifiază vasele sanguine, scade nivelul colesterolului. Ajută la menținerea glicemiei în parametrii optimi. Se poate prepara la fel ca orezul cu legume sau poate fi inclusă în salate, droburi și chifteluțe, în budinci și alte preparate dulci.

Ce conține hrișca verde – valori nutriționale

Hrișca verde Solaris conține 100% boabe de hrișcă verde, crude. Este un produs crud, nesupus proceselor termice.

100g de boabe de hrișcă verzi (crude) prezintă următoarele valori medii ale macronutrienților:

  • Glucide – 68,9g (din care zaharuri – 3g)
  • Proteine – 13,26g
  • Grăsimi – 3,4g (din care acizi grași saturați – 0,73g)
  • Valoare energetică: 359 kilocalorii

Așadar, hrișca este o sursă bogată de carbohidrați complecși (amidon: 70-80%, fagopyritol și D-chiro-inozitol), de proteine și fibre (în special celuloză și lignani), cu un conținut infim de grăsimi. Este o proteină completă întrucât conține toți cei 9 aminoacizi esențiali (și mulți alții) și, în plus, nu conține gluten.

Hrișca este o sursă bogată în special de minerale, dar și de vitamine, precum sunt următoarele:

  • vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9), vitamina E, P;
  • minerale: potasiu, fosfor, magneziu, cupru, mangan, calciu, fier, zinc, seleniu.

În boabele de hrișcă verde mai regăsim și alți compuși și substanțe active esențiale, precum:

  • aminoacizi prețioși – lizină, arginină, triptofan, histidină, cistină și alții;
  • acizi grași (oleic, linoleic) și steroli (beta-sitosterol);
  • antioxidanți – în special rutină (principalul polifenol antioxdiant din hrișcă, cu rol antiinflamator, de reducere a presiunii arteriale și colesterolului și de prevenire a apariției cancerului), quercitină, vitexină, D-chiro-inozitol (regăsit în proporții mari în hrișcă), proantocianidine oligomerice.
Beneficiile consumului de hrișcă verde

Sursă bogată de nutrienți, hrișca conferă, totodată, multiple beneficii asupra organismului și aduce o stare de bine atunci când este integrată într-o alimentație sănătoasă. Hrișca are proprietăți nutritive, energizante, vitalizante, protectoare la nivel vascular (fiind indicată în caz de fragilitate vasculară și afecțiuni cardiace). Îți prezentăm în continuare câteva beneficii pe care ți le poate oferi consumul de hrișcă:

  • susține sănătatea inimii și previne afecțiunile cardiace – printre compușii principali ai boabelor de hrișcă regăsim rutină, magneziu, cupru, fibre, toți acești compuși având o acțiune benefică asupra inimii. Dintre toate cerealele și pseudocerealele, hrișca este cea mai bogată sursă de rutină, un antioxidant ce conferă nenumărate beneficii organismului. Rutina poate preveni apariția afecțiunilor cardiovasculare, prin împiedicarea formării cheagurilor de sânge și prin reducerea inflamațiilor și a tensiunii arteriale. De asemenea, hrișca conține fitosteroli și quercitină, care au un rol de reglare a profilului lipidic, respectiv de scădere a colesterolului rău (LDL) și de creștere a colesterolului bun (HDL). Prin ținerea sub control a acestor factori de risc, o dietă bogată în hrișcă te poate ajuta să reduci posibilitatea dezvoltării afecțiunilor cardiace.
  • poate îmbunătăți digestia – hrișca conține fibre pe care organismul nu le poate descompune în timpul procesului de digestie. Aceste fibre susțin peristaltismul intestinal și digestia. O dietă bogată în fibre poate preveni constipația și va proteja sănătatea digestivă.
  • te poate ajuta să slăbești – hrișca este o sursă considerabilă de fibre, proteine și carbohidrați complecși, cu asimilare lentă. Toți acești nutrienți conferă sațietate pe termen lung, diminuând apetitul și reducând numărul total de calorii ingerate în decursul unei zile.
  • contribuie la reglarea nivelului glicemiei – hrișca verde este o sursă bogată în special de carbohidrați complecși care sunt descompuși și asimilați mai lent decât carbohidrații simpli. În acest mod, digestia este încetinită, ceea ce ajută la menținerea unui nivel stabil al glicemiei, timp mai îndelungat. Hrișca are un indice glicemic mediu, iar carbohidratul complex D-chiro-inozitol poate ajuta la sensibilizarea celulelor la insulină și respectiv, la diminuarea rezistenței la acest hormon. Ceilalți antioxidanți și flavonoidele din compoziția boabelor de hrișcă contribuie și ei la reglarea nivelului glicemiei. Astfel, hrișca poate fi considerată un aliment benefic pentru consum mai ales în cazul diabetului de tip 2.
  • conferă energie organismului – hrișca conține într-o proporție considerabilă vitamina B3 (niacină), o vitamină esențială în metabolismul glucidelor, lipidelor și proteinelor, pe care le convertește în energie, care va putea fi folosită de către celulele organismului. Este indicată pentru recuperarea convalescenților, pentru refacere în caz de oboseală sau astenie.
  • alternativă (fără gluten) la cereale – pentru persoanele care suferă de simptomele bolii celiace sau persoanelor cu intoleranță la gluten.
  • poate preveni boala diverticulară – datorită conținutului bogat în special în fibre insolubile care ajută la creșterea masei scaunelor, prevenind constipația și scăzând riscul apariției bolii diverticulare, o afecțiune dureroasă ce apare la nivelul colonului.
  • asigură protecție și tonifere la nivel vascular – consumul de hrișcă verde poate întări și tonifia venele și capilarele, fiind indicat în caz de fragilitate vasculară, uneori chiar și în caz de varice. Această acțiune se datorează în special conținutului bogat în polifenolul rutină.
  • aliment antioxidant, cu proprietăți anti-cancer – hrișca conține compuși polifenolici și antioxidanți care au un rol protectiv împotriva unor afecțiuni precum cancerul sau bolile cardiovasculare. Printre acești antioxidanți prezenți în boabele și făina de hrișcă regăsim și flavonoide precum proantocianidinele oligomerice. Acești polifenoli antioxidanți acționează ca agenți terapeutici împotriva deteriorării provocate de radicalii liberi și a stresului oxidativ. Antioxidanții susțin funcția celulară și protejează ADN-ul, prevenind inflamațiile și formarea celulelor canceroase. Consumul de hrișcă este indicat (conform unor surse) în special în cazul formelor de cancer dezvoltate la nivelul colonului, cancer gastric și de esofag, dar și în alte tipuri de cancer.
  • menține un tonus mental bun – îndeosebi prin conținutul de triptofan.

Pentru toate aceste beneficii pe care ți le oferă consumul de hrișcă, merită să nu eziți și să achiziționezi boabele de hrișcă verde din magazinul online Solaris, la un preț mic, mai mult decât accesibil.

Cum se prepară și consumă hrișca verde

Există mai multe modalități în care poți prepara hrișca verde pentru a te bucura de textura și gustul ei delicios, cât și de beneficiile sale nutritive.

  • prin fierbere: clătește hrișca cu puțină apă, apoi pune-o la fiert împreună cu două căni de apă și puțină sare și lasă hrișca să fiarbă până când boabele devin moi. Raportul cantitativ de o parte hrișcă la două părți apă (1:2) asigură fierberea și absorbția în totalitate a apei de către boabele de hrișcă.
  • prin hidratare: după ce ai spălat în prealabil hrișca cu apă, o poți pune într-un vas (sau o oală încăpătoare) împreună cu 3 căni de apă și o vei lăsa câteva ore sau peste noapte la hidratat, până când boabele de hrișcă devin moi. În acest caz, apa nu va fi absorbită în totalitate, volumul de apă mai mare fiind necesar doar pentru ca boabele să fie acoperite în totalitate pe toată durata hidratării.
  • prin germinare: poți folosi semințele hidratate (prin a doua modalitate) pentru a le germina prin metode naturale, ușor de aplicat. Poți consuma germenii de hrișcă în diverse salate sau pateuri cu semințe.

În cazul boabelor de hrișcă verde, timpul de fierbere este puțin mai lung decât cel al boabelor coapte. De asemenea, textura acesteia este mai moale și pufoasă. Dacă îți dorești o consistență mai fermă și mai puțin lipicioasă a boabelor, poți coace boabele de hrișcă verde câteva minute, la foc mic, într-o tigaie, pentru a se întări și a dobândi o textură mai crocantă. Poți apoi să fierbi hrișca într-un timp mult mai scurt și vei obține, în plus, o consistență mai fermă.

Hrișca fiartă sau hidratată o poți consuma ca atare, cu ulei, sare și puțin mărar tocat sau o poți folosi în diverse rețete, întocmai precum ai folosi orezul. Timpul necesar pentru fierberea boabelor de hrișcă este mai mic decât al orezului.

Te-ar putea interesa...
01506
720 Lei
Mod prezentare: fulgi
Producători: Solaris Plant
Cod bare: 5941828001327
06147
2230 Lei
Producători: SanoVita
Cod bare: 5941882801932
01506
700 Lei
Mod prezentare: fulgi
Producători: Solaris Plant
Cod bare: 5941828001327
02721
720 Lei
Mod prezentare: fulgi
Producători: Solaris Plant
Cod bare: 5941828001334
02722
720 Lei
Mod prezentare: fulgi
Producători: Solaris Plant
Cod bare: 5941828016635
Mod prezentare: fulgi
Producători: Solaris Plant
Cod bare: 5941828016550
  • Populare
  • Reduceri
  • Cele mai noi