Maia activa pentru aluat paine dozaj 4% - 100 g
- Recenzii
Nici o postare găsită
Maia activa pulbere pentru aluat paine dozaj 4% gama profesionala - import Belgia.
Calitate superioara.
Ingrediente: maia deshidratată din grâu dur, drojdie, antioxidant (acid ascorbic (E300)), enzime.
Aciditatea totală 45 -65 ml/10g
Conținut de materie uscată 94 – 100%
E300 adică acidul ascorbic sau vitamina C, are rol de conservant și la temperatura de coacere se dizolva, practic nu se mai regăsește in produsul finit.
100g Maia activa sunt suficiente pentru 2.5 kg faina.
Produsul se prezinta sub forma de pulbere fina ambalat la plic folie aluminizata. Dupa deschidere, se pastreaza la loc racoros, cu plicul inchis.
Este o componentă activă de brutărie bazată pe maia naturală din grâu, cu putere proprie de fermentare. Are o aromă caracteristică, tipic mediteraneană. Conferă textură umedă, elasticitate și prospețime miezului
Se utilizează în proporție de 4% raportat la cantitatea de făină, fără a mai adăuga drojdie în rețetă.
Randament sporit cu puține ingrediente!
Posibilitatea de a crea o varietate nelimitată de produse cu gust autentic!
Pentru pregatirea aluatului, aveti nevoie de:
Faina - 1 kg
Apa - 0.67 l
Maia activa - 40 g
Sare, rozmarin, cimbru sau oregano - dupa gust
Amestecati toate ingredientele si framantati bine timp de 15-20 de minute. Lasati aluatul la dospit 15 minute. Impartiti aluatul in 2 (pentru 2 paini) si lasati la dospit inca 10 minute. Modelati aluatul in forma dorita si lasati la dospit inca o ora la o temperatura de 26 grade Celsius.
Se recomanda coacerea painii in cuptor preincalzit, cu aburi (puneti in cuptor o a doua tava goala; cand introduceti painea, puneti apa in tava incinsa, pentru a face aburi)
Temperatura de coacere 230 - 240 grade Celsius.
Timp de coacere 28-30 de minute, ultimele 5 minute fara tava cu aburi, pentru o paine bine rumenita.