Smochine deshidratate Lerida, 250 g
- Recenzii
Nici o postare găsită
Ideale pentru silueta noastra,
smochinele sunt si o sursa buna de magneziu, necesara functionarii
sistemului nervos, dar si de vitaminele A, B, C, care intaresc
imunitatea.
In medicina chineza, smochinele sunt folosite pentru detoxificarea organismului. Crude sau uscate, smochinele au proprietati diuretice, laxative, emoliente. In acelasi timp, aceste fructe au efect remineralizant, tonifiant datorita bogatiei de vitamine si minerale.
In acelasi timp, fibrele continute in smochine stimuleaza digestia, contribuie la eliminarea toxinelor si impiedica asimilarea grasimilor. De aceea, smochinele pot fi consumate in curele de slabire dar excluzand celelalte surse de carbohidrati - painea, orezul, pastele fainoase, produsele de patiserie.
Beneficiile pentru sanatate pot fi atribuite continutului de minerale si de vitamine. Smochinele contin vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, calciu, fier, fosfor, mangan, sodiu, potasiu ci clor. Nu numai ca sunt gustoase, dar au si o serie de avantaje pentru mentinerea sanatatii. Acestea contin beta-caroten, flavonoide si o enzima numita ficina, care ajuta la digestie.
Sase smochine contin 891 mg de potasiu, adica aproape 20% din nevoia zilnica si de doua ori continutul de potasiu dintr-o banana mare. Potasiul este esential functiei cardiace si joaca un rol cheie in contractia musculaturii scheletice si netede, ceea ce este important pentru functionarea normala a aparatului digestiv si muscular.
In plus, smochinele sunt o sursa importanta de calciu. Sase smochine contin la fel de mult calciu ca o jumatate de ceasca de lapte degresat. Calciul ajuta la intarirea oaselor. Oamenii care au o dieta cu un continut ridicat de calciu pot asocia si o crestere a pierderii calciului urinar. Continutul de potasiu din smochine evita acest lucru. Smochinele sunt destul de utile in diverse afectiuni respiratorii, inclusiv in astm si in tusea productiva. Deoarece acestea sunt, deasemenea, bune pentru digestie, ele ajuta in tratarea constipatiei, indigestiei. Smochinele sunt bune pentru febra, otite, abcese, boli venerice si sunt excelente pentru ficat.
Acest fruct este un aliment foarte alcalin, prin urmare, ajuta la reglarea pH-ului corpului. Smochinele sunt bogate in polifenoli si flavonoide. Acesti compusi sunt antioxidanti, care previn daunele cauzate de radicalii liberi. Smochinele sunt cunoscute pentru proprietatile calmante si laxative si pentru continutul redus in grasimi si zahar. Ele sunt bogate in fibre alimentare, ceea ce le face foarte eficiente pentru un program de control al greutatii. Deasemenea, ajuta la cresterea in greutate dupa boala. Consumul a trei smochine furnizeaza 5 grame de fibre si ajuta astfel la functionarea sanatoasa a intestinului si previne aparitia constipatiei. Fibrele continute in smochine sunt recomandate si persoanelor obeze pentru scaderea in greutate.
Continutul de acizi grasi omega-3 si omega-6 ajuta la reducerea riscului de boli coronariene. Pierderea vederii la persoanele in varsta se datoreaza degenerescentei maculare. Fructele si smochinele, in general, sunt bune pentru a evita aceasta conditie. Frunzele de smochin au proprietati antidiabetice. Triptofanul, prezent in smochine, induce un somn bun si ajuta la inlaturarea unor tulburari ale somnului precum insomnia.
Smochinele sunt dulci si moi si pasta lor este folosita ca un inlocuitor pentru zahar. Retineti ca smochinele uscate au un nivel de calorii de cinci ori mai ridicat decat smochinele proaspete. Smochinele prelucrate sunt utilizate pentru a face placinte, budinci, prajituri, produse de panificatie, gemuri, jeleuri.