TAPIOCA PERLE 500G
- Recenzii
Nici o postare găsită
Tapioca, foarte cunoscuta si sub numele de yuca, este un amidon delicios extras dintr-o planta numita Manioc (cassava), originara din zona sud-americana. Are radacini sub forma de tuberculi care contin aproximativ de doua ori cantitatea calorica a cartofului, o radacina de 100 gr avand 160 de calorii. Cu toate acestea, este mai bogata in proteine decat cartoful si alti tuberculi asemanatori acestuia, cum ar fi yam (un fel de cartof dulce), taro etc.
Un aspect important al acestei plante este lipsa glutenului, astfel ca tapioca este foarte des folosita in mancarurile fara gluten ca agent de ingrosare, inlocuind umpluturile pe baza de faina- aceasta fiind periculoasa pentru persoanele care sufera de boala celiaca.
De ce ar trebui sa consumam tapioca? Printre beneficiile aduse de tapioca in organism putem da ca exemplu imbunatatirea digestiei, a circulatiei sangelui, reducerea colesterolului, mentinerea sanatatii inimii, prevenirea bolii Alzheimer, a diabetului, a malformatiilor congenitale, de asemenea, protejeaza densitatea minerala a oaselor, ajuta la cresterea numarului de globule rosii din sange.
Toate acestea sunt posibile datorita compozitiei sale unice de carbohidrati, vitamine, minerale si compusi organici, incluzand un nivel foarte scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu. Mai mult, tapioca contine vitamine din complexul B, precum si fier, magneziu si calciu; o cana contine aproape 45% din cantitatea zilnica recomandata de carbohidrati.
Astfel, o cana de perle tapioca (152g) contine:
- 554 calorii (0% din grasimi saturate si acizi grasi)
- 135 g carbohidrati (dintre care 5g zaharuri si 1g fibre)
- Calciu 3%
- Fier 13%
- Mangan 8%
- Fosfor 1%
- Proteine 1%
- Vitamina B6 1%
- 1,5 mg Omega-3
- 3,0 mg Omega-6
- Colesterol 0%
Atentie!
Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand
gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.