ALCHEMY IONIC POTASSIUM POTASIU IONIC ORGANIC 480ML
- Recenzii
Nici o postare găsită
Mod de păstrare: Se va păstra în ambalajul original, într-un loc uscat şi răcoros, ferit de lumina directă a soarelui. A nu se lăsa la îndemâna copiilor sub 3 ani. Nu se va lăsa recipientul deschis între utilizări.
Doza zilnică: 5ml, de 1-4 ori zilnic, sau după sfatul medicului. A nu se depăşi doza prescrisă. Produsul nu înlocuieşte o alimentaţie echilibrată.
5ml soluție conține: 156 mg potasiu (7,8% din VNR). Valoarea precizată este considerată valabilăpentru un adult cu greutatea de 70kg. Pentru copii, doza se va reduce proporțional cu greutatea corporală.
Sugerăm utilizarea capacului dozator gradat, a unei lingurițe (volum circa 2,5ml), sau a dopului flaconului. Capacitatea dopului flaconului, după îndepărtarea sigiliului, este de circa 7ml.
Compoziţie: apă distilată, gluconat de potasiu 90g, benzoat de sodiu 0,1%, sorbat de potasiu 0,1%, acid citric 0,3%.
Informații suplimentare
Metal alcalin deosebit de răspândit în natură, potasiul este al șaptelea element ca abundență din scoarța terestră, iar pentru organism este ca electrolitul pentru bateria mașinii. Marea majoritate a potasiului din corpul uman (95%) se concentrează în celule, prezentându-se în proporție de 90% sub formă de ioni încărcați pozitiv, ceea ce-l face, practic, indispensabil desfășurării fenomenelor electrice normale de membrana celulară. Cu alte cuvinte, fără potasiu, celulele nu mai pot genera energie și mor. Din acest punct de vedere, potasiul are cele mai însemnate roluri în sistemul neuromuscular. El controlează funcționarea nervilor și contracția mușchilor. Iar pentru că și inima este un mușchi, și activitatea ei este dictată de concentrația de potasiu. Chiar și cele mai mici fluctuații ale acestuia au consecințe importante asupra cordului. De asemenea, potasiul este un reglator de excepție al tensiuni arteriale, dar și al greutății corporale, deoarece extrage sodiul din celule, fapt ce reduce volumul de lichide din organism. Totodată, acesta activează funcția renală și participă la reacțiile chimice care implică proteinele și glucidele, stimulând secreția de insulină.
Atunci când aportul de potasiu este sub doza zilnică recomandată de 3.500 mg (3,5 g), organismul va începe să scârțâie. Primele manifestări sunt oboseala și slăbiciunea musculară. Apoi, intervin crampele musculare, greața, pierderea apetitului, balonarea, constipația, durerea abdominală, insomniile, starea de confuzie, iritabilitatea, tabloul fiind completat de probleme ale inimii, în special aritmii. De cele mai multe ori, responsabile pentru carența de potasiu sunt abuzurile de alcool, cafea, dulciuri, laxative, tratamentele prelungite cu antiinflamatoare și cortizon, dar și dietele foarte sărate. Cercetătorii ne atrag atenția că față de predecesorii noștri, al căror aport de sodiu era de șapte ori mai mic decât cel de potasiu, noi consumăm de trei ori mai multă sare în raport cu doza zilnică de potasiu. Potrivit estimărilor lor, tocmai aceste diferențe în raportul sodiu/potasiu stau la baza unor boli cronice deosebit de răspândite în societatea modernă. Dintre acestea, cap de listă sunt infarctul, osteoporoza, litiaza renală (pietrele la rinichi) și hipertensiunea arterială. În termeni medicali, concentrația scăzută a potasiului în sânge poartă numele de hipopotasemie. În general, aceasta este rezultatul pierderilor de potasiu în urma vărsăturilor abundente, diareei cronice, utilizării de diuretice, afecțiunilor renale sau tulburărilor metabolice.