Bautura din soia cu vanilie 100g
- Recenzii
Nici o postare găsită
Băutura din soia integrală nemodificată genetic cu vanilie este un excelent înlocuitor al laptelui de origine animală fiind ideal pentru persoanele cu alergie la lactoză.
Ce conține
Laptele praf instant din soia cu vanilie Solaris conține următoarele ingrediente:
- Soia integrală măcinat, sirop de glucoză, fructoză, aromă naturală.
Pulberea este obținută 100% din ingrediente naturale, fără aditivi sau conservanți.
Care sunt beneficiile laptelui praf din soia
Combină laptele praf din soia cu apă și ai obținut instant un lapte vegetal de soia gustos care, în plus, păstrează intacte proprietățile boabelor de soia integrală și îți poate aduce multe beneficii pentru sănătate. Îți prezentăm în continuare principalele beneficii ale laptelui de soia:
- excelent înlocuitor al laptelui de origine animală – în alimentația vegană, vegetariană, în perioadele de post, în alimentația sănătoasă. Laptele de soia are un conținut nutrițional similar laptelui, un procent ridicat de proteine, vitamine și minerale, antioxidanți. În plus, spre deosebire de laptele de origine animală, nu conține colesterol și aduce un aport infim de grăsimi saturate, sub 0,1% și un procent mai mic de calorii.
- ideal pentru persoanele cu alergie la lactoză – întrucât nu conține lactoză, laptele de soia este un lapte vegetal recomandat pentru adulții și copiii care prezintă intoleranță la lactoză și resimt efecte negative (precum diaree, vomă, gaze şi crampe etc.) în urma consumului de lapte de origine animală.
- sursă bogată de proteine și aminoacizi – soia este o proteină completă și conține în proporții mari toți aminoacizii esențiali (triptofan, treonină, histidină, izoleucină, lizină, leucină, fenilalanină, valină, metionină). Datorită procentului mai mare de proteine (aprox. 40%) comparativ cu celelalte leguminoasele și cerealele, laptele de soia este una dintre sursele de lapte vegetal cele mai bogate în proteine.
- sursă de vitamine, minerale și nutrienți importanți pentru organism – laptele de soia este bogat îndeosebi în vitamine din complexul B, care oferă energie și asigură o bună funcționare a nervilor și mușchilor. De asemenea, prezintă în compoziție unele minerale precum potasiul, calciul, fosforul, magneziul (în cantități mai mari), dar și fier, zinc, cupru, mangan (în proporții mai mici). Carbohidrații, fibrele și grăsimile sănătoase (acizii grași Omega 3, 6, 9) nu lipsesc din compoziția laptelui de soia. Toate acestea recomandă laptele de soia ca un aliment nutritiv.
- aliment tonic, nutritiv – datorită conținutului de vitamine, minerale, fibre, grăsimi, laptele de soia este indicat pentru energizarea și vitalizarea organismului, pentru recuperarea convalescenților sau pentru refacerea în urma unor antrenamente fizice solicitante. Laptele de soia poate susține și procesul de dezvoltare a copiilor.
- poate contribui la reducerea nivelului de colesterol - conform unei analize a mai multor studii științifice, consumul de soia a redus semnificativ nivelul colesterolului total, al trigliceridelor și a „colesterolului rău” (LDL) din artere (responsabil pentru înfundarea arterelor) și a crescut semnificativ nivelul „colesterolului bun” (HDL), un tip de colesterol care ajută la eliminarea celui LDL. Pe lângă proprietatea hipocolesterolemiantă pe care o are soia, atât ea, cât și produsele obținute din boabe de soia (cum este și laptele de soia) nu conțin colesterol.
- te poate ajuta la menținerea sub control a greutății – proteinele și fibrele din laptele de soia conferă sațietate și energie pe durate lungi de timp și vor suprima apetitul, reducând numărul de calorii pe care le vei consuma pe durata unei zile. În plus, laptele de soia aduce un aport redus de calorii (mai mic decât al laptelui de origine animală).
- susține sănătatea oaselor – prin intermediul izoflavonelor și a mineralelor din compoziție (precum fosforul, calciul și magneziul) consumul de lapte de soia fortifică oasele, le menține sănătatea și reduce riscul apariției fracturilor. Poate preveni osteoporoza.
- poate ameliora unele simptome ale menopauzei – laptele de soia conține izoflavone (fitoestrogeni) și antioxidanți benefici pentru femeile aflate la menopauză, întrucât poate reduce intensitatea și incidența apariției unor simptome precum bufeurile și schimbarea bruscă a dispoziției emoționale (simptome care sunt declanșate de o scădere a nivelului de estrogen).
Valorile nutriționale ale laptelui praf din soia
100 g pulbere instant pentru băutură din soia prezintă următoarele valori medii nutriționale:
- Valoare energetică - 1562 kJ/ 371 kcal
- Grăsimi - 5,6 g (din care acizi grași saturați - 0,8 g)
- Glucide - 52,1 g (din care zaharuri - 0,1 g)
- Proteine - 22,9 g
- Fibre - 10,1 g
- Sare - 0,2 g
Laptele de soia este o sursă bogată de carbohidrați și proteine. Conține toți aminoacizii esențiali (triptofan, treonină, histidină, izoleucină, lizină, leucină, fenilalanină, valină, metionină) și este unul dintre tipurile de lapte vegetal cele mai bogate în proteine. Are un aport redus de grăsimi și conține lipide sănătoase și acizi grași de tip Omega 3 (acid alfa-linolenic), Omega 6 (acid linoleic) și Omega 9 (acid oleic) și lecitină.
Cum poți folosi laptele praf din soia
Combină 1-2 linguri de lapte praf (sau după preferinţă) cu 250 ml de apă fierbinte și în mai puțin de 5 minute ai obținut un lapte vegetal delicios. Poți adăuga la acest lapte cacao sau făină din fructe de roșcove (carob), puțină scorțișoară și nucșoară ori vanilie și ai obținut o ciocolată caldă perfectă pentru zile reci sau în care vrei să te răsfeți cu ceva dulce. După gust și preferințe, dacă simți nevoia, poți folosi un îndulcitor preferat din gama de produse bio și naturale a magazinului online Solaris, la un preț accesibil.
Laptele de soia pregătit în concentrația și cantitatea dorită de tine poate fi savurat ca atare sau poate fi adăugat la cerealele cu lapte, la budinca de orez sau budinca de chia cu lapte, în diverse creme pentru prăjituri, la brioșe, bomboane și deserturi vegane sau de post. De asemenea, poate fi adăugat în băuturi cum sunt cafeaua (inclusiv la cafeluța de cicoare), în compoziția shake-urilor sau smoothie-urilor.
Poți adăuga lapte de soia și la unele sosuri (de exemplu, la adaptarea vegană a sosului Bechamel și a maionezei din ou) sau la unele preparate specific asiatice, cum sunt mâncărurile tip curry ori la unele supe thai.