Calciu Lactic, 20 tablete
- Recenzii
Nici o postare găsită
Indicatii terapeutice:
Calciul lactic se asimileaza usor, contribuind esential la formarea unui sistem osos rezistent si sanatos.
In cazul copiilor, este indicata administrarea sa pentru perioadele de crestere si adolescenta. Este de asemenea indicat in tratamentul deficitului de calciu: stari de hipocalcemie si/sau hemoragice, hemofilie, rahitism, TBC, afectiuni alergice (astm, urticarii, psoriazis, eczeme, mancarimi ale pielii), hipertiroidii, diabet.
Tratamentul profilactic al deficitului de calciu atunci cand necesarul de calciu este crescut (perioada de crestere, sarcina, alaptare). Tratamentul adjuvant al osteoporozei de varsta, postmenopauza, determinata de corticoterapie, dupa imobilizari prelungite; alte situatii cauzate de demineralizarea osoasa sau care implica demineralizare osoasa.
Avantaje:
Forma de calciu (sare de calciu) cu cel mai rapid grad de absorbtie;
Are toate proprietatile ionului de calciu;
Datorita radicalului lactic, are si actiune antiseptica intestinala.
Mod de actiune:
Actioneaza prin reglarea metabolismului fosfocalcic, refacand deficitul din organism.
Exercita efecte antiinflamatorii, antirahitice si hemostatice.
Calciul lactic este o sare alba cristalina datorata actiunii acidului lactic asupra carbonatului de calciu; pastreaza toate proprietatile ionului de Calciu si indicatiile administrarii acestuia in conditiile unui grad superior de absorbtie.
Ingrediente:
Lactat de calciu pentahidrat 500 mg (echivalent cu 65 mg Calciu) reprezentand 6,5% din doza zilnica recomandata si excipienti.
Mod de administrare:
2-3 comprimate de 3-4 ori pe zi, dupa mesele principale, sfaramate in prealabil.
Adulti: doza recomandata este de 1000 - 1500 mg calciu (15 - 23 comprimate Calciu lactic) pe zi.
Copii cu varsta intre 6 ani - 10 ani: doza recomandata este de 750 mg - 800 mg calciu ( 12- 13 comprimate Calciu lactic) pe zi;
Copii cu varsta intre 10 ani - 18 ani: doza recomandata este de 800 mg - 1200 mg calciu ( 13 - 18 comprimate Calciu lactic) pe zi.
Contraindicatii:
Hipersensibilitate la oricare dintre componentii medicamentului.
Hipercalcemie, hipercalciurie, calcificari tisulare (nefrocalcinoza), litiaza calcica.
Imobilizari prelungite insotite de hipercalciurie si/sau hipercalcemie (tratamentul cu calciu trebuie administrat la reluarea mobilitatii).
Tromboza si ateroscleroza.
Sarcina si alaptarea :
Medicamentul poate fi administrat in timpul sarcinii si a alaptarii. Doza zilnica nu trebuie sa depaseasca 1500 mg calciu (23 comprimate).
Supradozaj Manifestari: senzatie de sete, poliurie, polidipsie, greata, varsaturi, deshidratare, hipertensiune arteriala, tulburari vasomotorii, constipatie. La nou-nascuti si sugari, stagnarea cresterii ponderale preceda toate semnele. Ca tratament se re-
comanda oprirea aportului de calciu si vitamina D, rehidratare si, in functie de gravitatea intoxicatiei, utilizarea izolata sau in asociere a diureticelor, corticosteroizilor, calcitoninei si a dializei peritoneale.
Fiziopatologie :
Calciul este un mineral prezent in organismul uman si are rol in consolidarea si mentinerea functionalitatii scheletului si dintilor. Calciul intervine in procesul de coagulare a sangelui, mentinerea ritmului contractiilor cardiace, in transmiterea
influxului nervos, reglarea permeabilitatii membranelor celulare, in procesele metabolice prin stimularea echipamentului enzimatic, in procesele infectioase.
Calciul lactic asigura unul dintre cele mai ridicate nivele de absorbtie a calciului in organism. Astfel, calciul lactic contribuie la formarea si mentinerea unui sistem osos rezistent atat la copii, cat si la adulti. Calciul lactic poate fi absorbit la diferite niveluri de pH si nu necesita sa fie luat cu alimente pentru absorbtie mai buna.