Ceai Anghinare vrac 80g

04661
560 Lei
în stoc
Puncte fidelitate: 1 puncte
+
Adaugă la Favorite
Distribuiți
.
Livrare
Avantaje

Ceai Anghinare vrac este deosebit de util în menținerea sănătății ficatului și a colecistului. De asemenea, produsul poate fi folosit și pentru reglarea colesterolului și a glicemiei.

ProducătorHypericum Impex Cod bare6422572001706
Ceai Anghinare vrac 80g, Hypericum Impex (6422572001706)

Ceai Anghinare vrac susține buna funcționare a sistemului hepato-biliar.

Caracteristici generale – Ceai Anghinare vrac:

Ceaiul de Anghinare este deosebit de util în menținerea sănătății ficatului și a colecistului. De asemenea, produsul poate fi folosit și pentru reglarea colesterolului și a glicemiei. Susținerea digestiei și protejarea sistemului hepato-biliar sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, ficatul nostru are nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestui organ.

Pentru a ne proteja corect sistemul hepato-biliar și a obține o digestie optimă, putem alege soluții naturale bazate pe plante cu o acțiune tonic-amară, hepatoprotectoare, coleretică și colagogă, precum Anghinarea. Astfel, utilizarea infuziilor pe bază de Anghinare poate susține buna funcționare a colecistului, protejează ficatul și favoriză normalizarea nivelelor glicemiei și colesterolului. De asemenea, poate reduce senzațiile de greață și de gust amar.

Ingrediente – Ceai Anghinare vrac:
  • Frunze de Anghinare (Cynara scolymus).
Detalii – Ceai Anghinare vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Anghinare, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Frunzele de Anghinare au fost recoltate înainte de perioada înfloririi și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Anghinare ajută la eficientizarea digestiei prin stimularea funcțiilor hepato-biliare. În plus, compușii activi (de ex.: principii amare, cinarină, acid 1,3-dicafeilchinic, flavonozide – cinarozidă, scolimozidă, polifenoli, glicozide, lactone sescviterpenice – cinaropicrină, dehidrocinaropicrină, groseimină, fitosteroli – sitosterol, stigmasterol, tarasterol, mucilagii, enzime, pectine, acizi – malic, clorogenic, neclorogenic, lactic, gliceric, cafeic, chinic, vitamine și minerale – potasiu, magneziu ș.a.) din frunzele de Anghinare contribuie și la reducerea nivelului de colesterol, lipide și zahăr din sânge, susținerea funcției renale și menținerea unei diviziuni celulare normale. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Anghinare se numără acțiunea: tonic-amară, colagogă, coleretică, hepatoprotectoare, antiemetică, hipocolesterolemiantă, hipoglicemiantă, carminativă, antisclerotică, antimicrobiană, decongestivă la nivel renal și diuretică.

Mod de utilizare – Ceai Anghinare vrac:

Intern: sub formă de infuzie din 1-2 lingurițe de plantă la 200 ml de apă clocotită. Se lasă acoperit câteva minute la infuzat, apoi se strecoară și se beau 2 căni de ceai pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale. La nevoie, doza poate fi crescută și la 4 lingurițe după primele 10 zile. Primul ceai se va consuma dimineața, pe stomacul gol, iar imediat după administrare se recomandă repaus cu întinderea pe partea dreaptă timp de jumătate de oră. Cura recomandată este de 1 lună. În cazul în care se dorește consumul pe perioade îndelungate, se recomandă pauze de câte 1 lună între cure.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Tinctura de Anghinare (câte 10-30 de picături, de 3 ori pe zi), capsulele de Anghinare sau cu Extractul hidroglicerinic de Anghinare!

Se poate asocia cu succes și cu: Bitterul Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Bitterul Cardiovascular (capsule sau hidroalcoolic), Bitterul Taina MaramureșuluiHyper-Bil (capsule), Hepavita (capsule), Protector Ficat (capsule), Liver Forte (ceai instant), Enzimax (capsule), Hyper-Gas (capsule sau sirop), Hyper-Apetit (capsule), Ghimbir (ceai, sirop, capsule, ulei esențial), Sirop Elixirul vieții ROAloe vera (gel sau capsule), Spirulină, Aloe și Cătină-albă (capsule), Ceaiul și Tinctura de Gențiană sau cu Ceaiul, Tinctura, siropul și Uleiul esențial de Mentă.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată și mărunțită.

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:
  • Femeile gravide sau cele care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru tensiune scăzută, hipoglicemie, litiază sau obstrucție biliară, insuficiență renală, hepatocelulară sau cardiacă severă) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.
Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

  • Cele mai noi
  • Populare