Ceai Anticolitic 20 doze
- Recenzii
Nici o postare găsită
Caracteristici generale Ceai Anticolitic doze:
Podusul Ceai Anticolitic doze este util în înlăturarea disconfortului de la nivel gastric și intestinal. Acest demers este cu atât mai important cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică, procesată, plină de toxine și cu un profil nutrițional dezechilibrat (sărac în fibre, cu exces de sare, carbohidrați rafinați: zahăr alb, fructoză, glucoză, făină albă și derivatele acesteia, sucuri și de grăsimi rele: trans, saturate, oxidate, cu raport omega 6: omega 3 disproporționat). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Acest lucru poate afecta viteza și intensitatea cu care stomacul și intestinele se contractă, sau poate favoriza instalarea unui dezechilibru la nivelul tractului digestiv (de ex., dispepsie, disbioză) cauzând dureri de burtă și de stomac, balonare, reflux gastro-esofagian sau chiar stări de greață.
Curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect antispastic, digestiv și antiseptic, precum Menta, Mușețelul sau Coada-șoricelului pot fi o soluție naturală și eficientă de a reduce colicile, de a ușura digestia, de a susține mecanismele de regenerare a mucoaselor tractului digestiv și de a ajuta la reechilibrarea microbiotei stomacale și intestinale.
Ingrediente Ceai Anticolitic doze:
Flori de Coada-șoricelului (Achillea millefolium) – 20%, flori de Mușețel (Matricaria chamomilla) – 20%, părți aeriene de Sunătoare (Hypericum perforatum) – 20%, frunze de Mentă (Mentha piperita) – 20%, fructe de Coriandru (Coriandrum sativum) – 10%, flori de Gălbenele (Calendula officinalis) – 10%.
Detalii Ceai Anticolitic:
Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.
Pentru realizarea produsului Ceai Anticolitic doze, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Amintim, deci, florile de Coada-șoricelului și Mușețel sau părțile aeriene de Sunătoare. Aceste plante medicinale au fost uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Formula unică a ceaiului asigură o interacțiune armonioasă a compușilor activi din plantele selectate.
Astfel, prin sinergia compușilor activi din cele 6 plante medicinale, Ceai Anticolitic doze este un calmant eficient, cu acțiune regenerantă la nivelul mucoaselor sistemului digestiv. Acesta este util în diminuarea colicilor, ușurarea digestiei, neutralizarea hiperacidității gastrice, echilibrarea florei intestinale și reducerea balonării. De asemenea, acesta limitează dezvoltarea microorganismelor (de ex: Staphylococcus aureus, Streptococcus mutans, Streptococcus salivarius, Bacillus megatherium, Leptospira icterohaemorrhagiae, Bacillus subtilis ș.a.) asupra cărora are efecte bacteriostatice sau bactericide. În plus, compușii activi (de ex.: chamazulenă, α-bisabolol, mentol, hipericină, apigenină, camilină, matricină, flavonoide, cumarine, colină, mucilagii, acid salicilic, fitosterină, acid clorogenic ș.a.) din Ceaiul Anticolitic, contribuie și la liniștirea sistemului nervos, calmând stările de nervozitate și agitație ce pot perturba digestia alimentelor, absorbția nutrienților și peristaltismul normal al organismului. Acest produs deosebit a fost special conceput pentru a avea o acțiune: antispastică, antiseptică, digestivă, carminativă, calmantă, relaxantă, emolientă, antiemetică, depurativă și diuretică.
Prezentarea compușilor activi din Ceai Anticolitic:
- Coada-șoricelului poate reduce colesterolul din sânge, poate ajuta la scăderea în greutate, la menținerea funcției vasculare normale și poate contribui la confortul digestiv.
- Mușețelul este o plantă recunoscută pentru proprietățile sale cicatrizante. Acesta ajută la calmarea și regenerarea epidermei afectate de arsuri, lovituri, ciupituri sau înțepături. Intern, Mușețelul ajută la calmarea căilor respiratorii, a mucoasei stomacului și a intestinelor.
- Menta ajută la indigestie, flatulență și spasme abdominale; ajută la susținerea relaxării și la menținerea unui somn sănătos; contribuie la apărarea naturală a organismului și susține sistemul imunitar; ajută la o digestie sănătoasă, contribuie la funcțiile digestive și contribuie la funcționarea normală a tractului intestinal.
- Sunătoarea contribuie la buna funcționare a tractului intestinal și susține digestia; stimulează secreția normală de sucuri biliare și favorizează drenarea bilei; ajută la îmbunătățirea sănătății și a aspectului general al pielii; menține funcțiile organismului prin întărirea imunității, îmbunătățirea stării sistemului cardiovascular, tonifierea corpului, stimularea capacităților mentale și creșterea adaptabilității organismului în situații extreme și stresante; are proprietăți tonifiante și regeneratoare asupra corpului; ajută la echilibrarea emoțională și îmbunătățirea stării de spirit; contribuie la inducerea unei stări de relaxare și obținerea unui somn sănătos; are un efect calmant la nivelul gurii, faringelor și al corzilor vocale; are o acțiune sudorifică și depurativă.
- Coriandrul ajută la eliminarea toxinelor și a gazelor de la nivelul tractului digestiv, contribuie la normalizarea colesterolului și digestiei, susține funcțiile sistemelor nervos și imunitar, menține funcția cardiacă, ajută la răcorirea pielii.
- Gălbenelele contribuie la sănătatea ficatului și a intestinelor; au proprietăți antiinflamatoare și antialergice; susțin organismul în perioadele de stres și suprasolicitare; întârzie apariția semnelor de îmbătrânire; contribuie la întreținerea vederii datorită conținutului în luteină; au un efect calmant la nivelul gurii, gâtului, faringelor și al corzilor vocale; au proprietăți antifungice, antibacteriene și cicatrizante datorită conținutului în provitamina A, aminoacizi esențiali și compuși antibacterieni. Folosite extern acestea au un efect calmant, emolient și regenerant asupra ochilor.
Mod de utilizare:
Intern: infuzie din 1-2 plicuri Ceai Anticolitic doze la 200 ml de apă fierbinte. Se lasă acoperit la infuzat timp de 5-10 minute apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, la nevoie sau în cure de maximum 3 luni.
Extern: sub formă de decoct din 30g la 2 litri de apă clocotită. Se lasă să dea în câteva clocote, se filtrează și se adaugă la apa de baie.
Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Tinctura Anticolitică.
Se poate asocia cu succes și cu: Ceaiul și tinctura Antidiareică, Protonic (capsule), Enzimax (capsule), Siropul de Ghimbir, Protonic + sau Detoxifiere colon.
Contraindicații:
Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Precauții:
- Femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase (de ex., antiepileptice, anticoncepționale, laxative) sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru obstrucție intestinală, constipație cronică, epilepsie) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei cu Ceai Anticolitic (vrac);
- A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
- A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
- Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.
Condiții de păstrare:
Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.