Ceai Cicoare 50g

00099
440 Lei
în stoc
+
Adaugă la Favorite
Distribuiți
.
Livrare
Avantaje
ProducătorSpringmarkt Cod bare6424842007753
Ceai Cicoare 50g, Springmarkt (6424842007753)

Cicoarea face parte din familia Asteraceae, fiind o planta cunoscuta si apreciata inca din antichitate. In Egiptul Antic era cultivata ca planta medicinala, fiind folosita pentru tratarea afectiunilor hepato-biliare si renale. Incepand cu sfarsitul secolului al XVIII-lea, radacinile sunt utilizate pentru obtinerea surogatului de cafea. Planta are frunze mici, oval-lanceolate si flori de culoare albastra. Se mai numeste cicoara, cicoare de camp, cicoare de vara, cicoare salbatica, cicorie amara, cocita, dudau, floarea-secerei, incingatoare, scai voinicesc, sporis.

Cicoarea este eficienta in tratarea tulburariulor renale, hepatice, urinare, stomacale si ale splinei. Face bine si in cazuri de icter. Lecuieste si deranjamentele stomacale, expulzand substantele nesanatoase si tonificand organismul. Este de gasit in majoritatea gradinilor si campurilor. Partea intrebuintata: radacina

Actiune: Coleretic- colagog prin stimularea activitatii ficatului si a eliminarii bilei pe care o si fluidifica, tonic-amar, usor laxativ, depurativ, favorizeaza functia glicogenetica a ficatului si calmeaza starea caracteristica a diabeticilor.

Principii active: glicozidul cicorina, inulina, aminoacizi esentiali, acid cicoric, lactucina, tanin, ulei volatil.

Recomandari majore: diskinezie biliara, colecistopatii

Alte recomandari: anorexie, constipatie, furunculoza, acnee, diabet.


Mod de utilizare

Sublingual: - planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.

Macerat la rece: - se prepara dintr-o lingura de planta adaugata la 200 ml de apa, se mentine timp de 6- 8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.

Infuzie: - se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.

A se consuma, de preferintă, înainte de sfarsitul lunii inscriptionata pe ambalaj.

Cantitate neta: 50g de produs


  • Cele mai noi
  • Populare