CEAI MUSTAR-ALB SINAPIS ALBA) 50GR
- Recenzii
Nici o postare găsită
Ceai Mustar Alb – Compoziţia chimică:
Ulei gras, mucilagii – 20%, substanţe proteice cca 25%, substanţe minerale; substanţa activă – sinalbozidul, este similară cu sinigrozidul şi se comportă similar; deosebirea este că în urma hidrolizei pe lângă glucoză se formează izocianat dep-hidroxibenzil care nu este volatil ca şi izotiocianatul de alil din Muştarul-negru.
Acţiune biologică:
- Laxativă – datorită cantităţii mari de mucilagii din seminţele de Muştar-alb activează tranzitul intestinal.
- Condimentară – în prepararea murăturilor.
- Stimulatoare a secreţiilor gastrice.
Recomandări:
Preparatele pe bază de Muştar-alb sunt complementare pe cale internă în: constipaţie, anorexie.
Mod de folosire:
Intern – se înghit seminţele întregi cu apă, 1-2 linguriţe seminţe pe zi, în general seara la culcare, lăsându-se în apă cca. 6 ore să se înmoaie, la temperatura camerei. Pentru stimularea poftei de mâncare se ia 1 linguriţă seminţe înmuiate în apă cu o oră înaintea mesei. Se vor folosi numai seminţele întregi şi începând progresiv în doze de la 1 linguriţă până la 1 lingură pe zi.
Contraindicaţii:
Nu se vor face tratamente prelungite şi nu se vor administra la copii.