CEAI PLANTUSIN R26, 20DZ
- Recenzii
Nici o postare găsită
În această combinație, șovârvul și cimbrul susțin sănătatea tractului respirator.
Scaiul vântului „este bun contra tusei”. John Hill, The Family Herbal, 1812
„Pinus sylvestris este utilizat în principal pentru bronşite cronice”. Gerhard Madaus, Lehrbuch der Biologische Heilmittel, 1938
Tip produs: Supliment alimentar
BENEFICII
- Favorizează expectorația și fluidifică secrețiile bronșice. Efecte date de scaiul vântului, ghimbir și mugurii de pin.
- Calmează iritațiile gâtului, datorită conținutului de pătlagină și flori de tei. Acestea au în compoziție mucilagii, substanțe ce formează pe suprafața mucoaselor un strat protector, fiind utile în tusea iritativă.
- Poate fi administrat și copiilor începând cu vârsta de 3 ani.
- Se poate folosi pe perioada sarcinii și alăptării.
Mod de administrare:
Copii 3 – 6 ani: 1 – 2 căni cu ceai pe zi. Copii 7 – 14 ani: 2 – 3 căni cu ceai pe zi. Copii peste 14 ani şi adulţi: 3 – 4 căni cu ceai pe zi. Ceaiul se bea înainte de masă. Durata unei cure este de 3 – 8 săptămâni. Se poate relua la nevoie. Preparare: Peste o linguriţă amestec de plante se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară. Atenţionări: Acest ceai nu este recomandat copiilor sub 3 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Sarcină şi alăptare: În sarcină şi alăptare se pot bea 2 – 3 căni cu ceai pe zi, timp de 5 – 10 zile, sau la nevoie. Efecte secundare şi interacţiuni: La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilităţi cu medicamentele şi nici efecte secundare. Asocieri recomandate: Pentru eliminarea disconfortului respirator recomandăm administrarea unuia dintre siropurile: Plantusin-R8, Plantusin Forte-R25, Ridiche neagră-R28, Muguri de pin-R12 sau Pătlagină-R11, într-o cană cu ceai cald (Plantusin-R1, Hapciu-R2 sau Bronhofit-R17) şi a comprimatelor masticabile Plantusin pentru gât-R13 sau Plantusin calmant R44. Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă: În perioada disconfortului respirator, vă sfătuim să evitaţi consumul de alimente care produc mucus cum sunt produsele lactate, dulciurile cu zahăr alb, făina albă (produsele de panificaţie, patiserie, biscuiţi, paste făinoase), grăsimile şi prăjelile. Alimentaţia trebuie să fie adaptată în funcţie de pofta de mâncare, care în asemenea situaţii este mai scăzută. Este foarte bine să consumaţi alimente hrănitoare şi uşor de digerat: fructe, legume, zarzavaturi, fie sub formă crudă, de suc, sau coapte, fierte precum şi supe calde. De asemenea, beţi multe lichide (ceaiuri, supe, sucuri proaspăt stoarse din fructe sau compoturi îndulcite cu miere); astfel evitaţi deshidratarea, susţineţi fluidificarea secreţiilor bronşice şi îmbunătăţiţi digestia.