Ceai de țintaură, 50g
- Recenzii
Nici o postare găsită
Ingrediente:
Părţile aeriene, înflorite, ale plantei de ţintaură (Centarium umbellatum)
Principii active: eritaurină (principiu amar), eritrocenteurină (glicozid), eritricină (alcaloid), rezine, glicozizi, gume, eritrosterină, acid oleanolic (0,1-0,7 %), substanţe minerale, alcaloizi secoiridoizi (gentianină și gentianidină), xantone, acizi fenolici, fitosteroli, cumarine, componente flavonice și antociane.
Ceaiul de țintaură:
- Susține stimularea poftei de mâncare prin principiile amare din compoziție.
- Stimuleaza secreția de suc gastric.
- Menține sănătatea sistemului digestiv.
- Susține activitatea hepato-biliară.
- Este benefic în menținerea sănătății scalpului și a părului.
Mod de utilizare:
Intern: infuzie din 1 linguriţă de produs la o cană de apă clocotită, se acoperă şi se lasă 10-15 minute, se strecoară şi se bea câte un sfert de cană, cu 30 de minute înainte de fiecare masă.
Extern: se prepară ca infuzie concentrată: 1 linguriţă plantă în 100 ml apă clocotită, se acoperă şi se lasă 10-15 minute. Se aplică sub formă de comprese sau spălături locale.
Atentionari :
La dozele şi la modul de utilizare recomandate nu se cunosc efecte adverse, excepţie putând face unele persoane alergice la oricare dintre ingrediente.