Ceai Alun vrac 20g

01373
480 Lei
Stoc epuizat
Adaugă la Favorite
Distribuiți
.
Livrare
Avantaje

Alunul, poate fi o soluție naturală și eficientă de a menține sănătatea venelor și a capilarelor prin creșterea tonicității pereților acestora, reducerea proceselor inflamatorii, fluidizarea sângelui și scăderea tensiunii arteriale.

ProducătorHypericum Impex Cod bare6422572003724
  • Recenzii
Ceai Alun vrac 20g, Hypericum Impex (6422572003724)
Ceai Alun vrac – Ingrediente:
  • frunze de Alun (Folium avellanae).
Principalele proprietati benefice:
  • Adjuvant în tonifierea vaselor de sânge;
  • Contribuie la sporirea rezistenței capilarelor dermice;
  • Favorizează procesul natural de închidere și cicatrizare a zonelor lezate;
  • Acțiune venotonică, vasoconstrictoare, antihemoragică, antiinflamatoare, cicatrizantă și bacteriostatică.


Prezentarea compușilor activi din Ceaiul Alun vrac:

Alunul (Coryllus avellana), cunoscut și drept Alunar, Alunel, Alunaș, Tufă, Fundici sau Rânză, este un arbust foios, spontan sau cultivat, ce face parte din familia Betulaceae (în care se regăsesc specii de Mesteacăn, Arin, Carpen sau Alun). În flora spontană, Alunul crește deseori alături de specii de Stejar, Fag, Anin sau Gorun, regăsindu-se în luminișuri, păduri sau la marginea acestora, în regiunile de câmpie, deal sau chiar până la altitudini de 1.400 m. 

În fitoterapia modernă, produsele pe bază de Alun sunt recomandate pentru acțiunea lor vasoconstrictoare, antihemoragică, antiinflamatoare, antiedematoasă, hipotensivă, cicatrizantă, antihemoroidală și depurativă. Atât frunzele, cât și scoarța, amenții sau fructele au o importanță terapeutică recunoscută. Acțiunea venotonică și vasoconstrictoare cea mai pronunțată o au frunzele, din acestea fiind extras un ulei volatil deosebit de util ca atare sau ca ingredient în cosmeticele terapeutice cu acțiune antivaricoasă, antiedematoasă și antihemoroidală. Pe lângă proprietățile nutritive, alunele au și o acțiune antiparazitară (în special împotriva teniilor), hipotensivă, antianemică și emolientă. Scoarța este un bun remediu împotriva febrei, în special în malarie, iar amenții sunt folosiți pentru proprietățile antidiareice.

Folosit intern, Ceai Alun vrac este un bun adjuvant în adresarea problemelor cardiovasculare, întărind rezistența pereților vaselor de sânge, normalizând tensiunea arterială (în special în combinație cu ceaiul de Vâsc), favorizând oprirea hemoragiilor interne, încetinind tranzitul intestinal accelerat și stimulând eliminarea toxinelor din organism. Mai mult, conținutul frunzelor în betulină le conferă acestora și proprietăți antiproliferative. Extern, preparatele pe bază de Alun (infuzie, decoct, tinctură, pulbere ș.a.m.d.) ajută în reducerea edemelor membrelor inferioare, ameliorarea varicelor, flebitelor și a hemoroizilor. Datorită polifenolilor și a taninului conținut, frunzele de Alun ajută și la oprirea sângerărilor și grăbește cicatrizarea prin formarea unei membrane de coagulare, în care agenții patogeni rămân prinși și sunt neutralizați. Flavonoidele precum cvercitrina sau mircitrina potențează și ele efectul antihemoragic și îi conferă infuziei o acțiune tonică la nivelul capilarelor. Cel mai adesea produsele din frunze de Alun se asociază cu cele din Castan în vederea creșterii eficienței în combaterea problemelor circulatorii.

Mod de utilizare Ceai Alun vrac:

Intern: sub formă de infuzie din 2-3 lingurițe de plantă la 200 mL de apă clocotită. Se lasă acoperit 10 minute la infuzat, se strecoară, apoi se beau 2 ceaiuri pe parcursul zilei, timp de minimum 3 săptămâni. În cazul în care se dorește consumul pentru perioade îndelungate de timp, se recomandă pauze de câte 1 lună la fiecare 3 luni de administrare și consultarea unui specialist.

Extern: sub formă de infuzie sau decoct din 1 lingură de plantă la 200 mL apă. Se poate folosi pentru: comprese, cataplasme, spălături locale, clisme, gargară sau pentru băi generale. De asemenea, infuzia este și un excelent tonic facial pentru tenurile grase sau cuperozice, având acțiune astringentă, vasoconstrictoare și de închidere a porilor.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Gelul Hyper VenoSan sau Crema Hemor-Hyp!

Se poate asocia cu succes și cu: Ceaiul și Tinctura AntihemoroidalăCeai Circulația SângeluiSiropul Trombo-HypCeaiul și tinctura de Afin (frunze), Ceaiul, Tinctura, Siropul și capsulele de MesteacănVitacan (capsule), Bitterul Cardiovascular (capsule sau extract hidroalcoolic), Hyper-cardio (capsule), CardioBor (capsule), Cardio-protect (capsule), Tinctura CardiotonicăDroji Mag (B complex) (capsule), Magneziu B Complex Droji-Mag (comprimate), Hyper Geriatric (capsule), Ginkgo biloba (ceai, capsule), Ceaiul și siropul Hyper-Tum, Ceaiul și Tinctura AntistresBrânca-ursului (capsule, ceai, tinctură), Ceaiurile de Vâsc, Talpa-gâștei, Sunătoare sau Valeriană, și Oțetul Antistres.

Extern se poate combina cu: Gelul Hyper VenoSanCrema Hemor-HypCeaiul și Tinctura AntihemoroidalăTinctura Contra Căderii PăruluiBalsamul Taina PlantelorHyper Gel albastru, Gelul Hyper-anticelulitic, Gelul cu Arnică, Untul Pământului și Arginină, Uleiul de Magneziu și Sarea de baie Hyper Antistres.


Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Mod de folosire:

Intern – sub formă de infuzie din 1 lingură de frunze la 200 ml de apă clocotită. Se beau 2 ceaiuri pe zi. Extern: sub formă de infuzie, folosită pentru comprese cu proprietăți vasoconstrictoare și antiinflamatoare locale.

Contraindicații:

Nu se administrează persoanelor alergice la vreunul din ingredientele produsului.

Precauții:

A nu se depăși doza zilnică recomandată; – A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor; – Acest supliment alimentar nu înlocuiește o dietă alimentară echilibrată și diversificată.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maxim 25°C.

Te-ar putea interesa...
06900
500 Lei
Mod prezentare: ceaiuri simple
Producători: Naturalia Diet
Cod bare: 6422189000116
06858
660 Lei
Mod prezentare: ceaiuri simple
Producători: AdNatura
Cod bare: 6422875050784
06826
600 Lei
Mod prezentare: ceaiuri simple
Producători: Fares
Cod bare: 5941141001585
06825
600 Lei
Mod prezentare: ceaiuri simple
Producători: Fares
Cod bare: 5941141001431
06824
590 Lei
Mod prezentare: ceaiuri simple
Producători: Fares
Cod bare: 5941141005507
06731
660 Lei
Mod prezentare: ceaiuri simple
Producători: Dorel Plant
Cod bare: 6425925001248
  • Populare
  • Produse din Promoții/Discounturi
  • Cele mai noi