Faina de hrisca verde cruda 500g
- Recenzii
Nici o postare găsită
Hrisca este o pseudo-cereala, un aliment-medicament valoros in regimul Oshawa si in alimentatia sanatoasa de zi cu zi. Contine cantitati insemnate de aminoacizi esentiali, vitamine B, magneziu, fosfor, potasiu si rutin (antioxidant). Hrisca are proprietati nutritive, energizante si protectoare la nivel vascular. Beneficii: regleaza tensiunea arteriala, fortifiaza vasele sanguine, scade nivelul colesterolului. Ajuta la mentinerea glicemiei in parametrii optimi. Se poate prepara la fel ca orezul cu legume sau poate fi inclusa în salate, droburi si chifteluțe, in budinci si alte preparate dulci.
Ingrediente
- Hrisca verde Solaris contine 100% boabe de hrisca verde, crude. Este un produs crud, nesupus proceselor termice.
Valori medii nutriționale 100 g
100g de boabe de hrisca verzi (crude) prezinta urmatoarele valori medii ale macronutrientilor:
- Valoare energetica 1504 kJ / 359 kcal
- Grasimi 3,4 g din care acizi grasi saturati 0,73 g
- Glucide 68,9 g din care zaharuri 3 g
- Proteine 13,26 g
- Sare 0,002 g
Asadar, hrisca este o sursa bogata de carbohidrati complecsi (amidon: 70-80%, fagopyritol si D-chiro-inozitol), de proteine si fibre (in special celuloza si lignani), cu un continut infim de grasimi. Este o proteina completa intrucat contine toti cei 9 aminoacizi esentiali (si multi altii) si, in plus, nu contine gluten.
Hrisca este o sursa bogata in special de minerale, dar si de vitamine, precum sunt urmatoarele:
- vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9), vitamina E, P;
- minerale: potasiu, fosfor, magneziu, cupru, mangan, calciu, fier, zinc, seleniu.
in boabele de hrisca verde mai regasim si alti compusi si substante active esentiale, precum:
- aminoacizi pretiosi – lizina, arginina, triptofan, histidina, cistina si altii;
- acizi grasi (oleic, linoleic) si steroli (beta-sitosterol);
- antioxidanti – in special rutina (principalul polifenol antioxdiant din hrisca, cu rol antiinflamator, de reducere a presiunii arteriale si colesterolului si de prevenire a aparitiei cancerului), quercitina, vitexina, D-chiro-inozitol (regasit in proportii mari in hrisca), proantocianidine oligomerice.