Fulgi de orz 500g
- Recenzii
Nici o postare găsită
Fulgi de orz obținuți 100% din boabe de orz, fără adaos de zahăr, aditivi sau conservanți. Fulgii sunt realizați din cereale integrale și au o valoare nutritivă deosebită. Datorită procesului de fabricație, păstrează calitățile naturale ale boabelor de orz, fiind bogați în fibre, proteine, carbohidrați complecși, vitamine B, minerale și antioxidanți. Fulgii de orz sunt fragezi, se înmoaie foarte rapid în lichidele calde, sunt ușor digerabili și ușor de inclus în dietă. Fortifică organismul, conferă sațietate și energie pentru zilele solicitante. Ajută la reducerea colesterolului și la menținerea unui sistem cardiovascular sănătos.
Ingrediente
- Orz boabe.
Solaris a pregătit pentru tine fulgi de orz 100% naturali, fără aditivi sau conservanți, obținuți printr-un proces tehnologic simplificat, la temperaturi care nu afectează compoziția nutritivă a cerealei.
Valori nutriționale
Fulgii de orz sunt obţinuţi din cereale integrale și au o valoare nutritivă deosebită. Datorită tehnologiei de fabricație, nu se modifică și nu sunt alterate calitățile naturale ale boabelor de orz.
Sunt bogați în carbohidrați complecși, fibre (îndeosebi beta-glucan) și proteine. Conțin 8 dintre cei 9 aminoacizi esențiali.
100 g de fulgi de orz prezintă următoarele valori medii nutriționale:
- Valoare energetică – 1613 kJ/ 386 kcal
- Grăsimi – 2 g (din care acizi grași saturați – 0,4 g)
- Glucide – 77 g (din care zaharuri – 1,5 g)
- Fibre – 10 g
- Proteine – 9,1 g
- Sare – 0,05 g
Fulgii de orz mai conțin fitosteroli, antioxidanți și o serie de vitamine și minerale valoroase pentru un organism sănătos.
Orzul este bogat în niacină (B3), tiamină (B1) și piridoxină (B6), seleniu, mangan, fosfor, cupru, fier, magneziu, zinc.
Câte calorii au fulgii de orz?
Fulgii de orz aduc un aport energetic de 386 kcal/ 1613 kJ.
Ce beneficii au fulgii de orz?
Fulgii de orz sunt sățioși, fortifică organismul și îți conferă energia necesară pentru o zi solicitantă, atunci când îi incluzi în dieta ta. Reduc nivelul colesterolului cu ajutorul beta-glucanului și tocotrienolilor antioxidanți, protejând sănătatea cardiovasculară. Mențin glicemia la un nivel optim.
Să descoperim împreună mai multe dintre beneficiile și indicațiile fulgilor de orz:
- conținut ridicat de fibre – orzul conține într-un procent mare atât fibre solubile, cât și insolubile. Fibrele s-au dovedit a avea un efect benefic asupra răspunsului glicemic, nivelului de lipide din sânge, activității enzimatice intestinale, asupra digestiei și microbiotei intestinale, apetitului și greutății corporale, a sănătății cardiovasculare șamd.
- bogați în proteine – consumul unei cantități adecvate de proteine te ajută să îți menții sau chiar să îți mărești masa musculară și forța fizică. În plus, conferă sațietate și reduc poftele alimentare întrucât scad nivelul grelinei, „hormon al foamei”.
- sursă de antioxidanți – orzul conține lignani, fitonutrienți antioxidanți ce au totodată și un potențial anticancerigen și fitoestrogen (reglator al efectelor estrogenului la nivelul organismului). Lignanii favorizează reducerea inflamațiilor, încetinesc apariția semnelor îmbătrânirii, mențin echilibrul bacteriilor din tractul digestiv și oferă protecție împotriva unor afecțiuni cronice.
- conferă sațietate și reglează greutatea corporală – beta-glucanul (un tip de fibre solubile din compoziția orzului) formează o substanță gelatinoasă la nivelul intestinului, încetinind astfel digestia și absorbția nutrienților. Aceasta inhibă apetitul, facilitează apariția unei stări de sațietate și reduce aportul caloric pe durata zilei, astfel că sunt recomandați adesea fulgii de orz pentru slăbit sau pentru menținerea unei greutăți corporale optime.
- pot îmbunătăți sănătatea gastro-intestinală – fibrele insolubile din orz măresc volumul scaunelor și accelerează peristaltismul intestinal, reducând riscul apariției constipației. Fibrele solubile din compoziția orzului ajută la menținerea unui echilibru sănătos al bacteriilor în tractul digestiv. Aceste fibre hrănesc bacteriile probiotice din intestin și susțin producerea acizilor grași cu lanț scurt (SCFA) care reduc inflamațiile și ajută la tratarea unor tulburări digestive.
- pot scădea nivelul colesterolului – potrivit studiilor, beta-glucanii din orz au capacitatea de a reduce colesterolul „rău” (LDL) prin legarea de acizii biliari, pe care organismul îi elimină prin intermediul fecalelor. În cadrul unei cercetări, bărbații cu un nivel ridicat de colesterol au urmat o dietă cu un conținut ridicat de grâu integral, orez brun sau orz. După 5 săptămâni, în cazul bărbaților care au consumat orz s-a putut observa o reducere a colesterolului mai mare cu 7% decât în cazul celor care au consmat grâu integral sau orez brun.
- pot reduce riscul apariției afecțiunilor cardiovasculare – cerealele integrale au fost dintotdeauna asociate cu o mai bună sănătate a inimii. Fibrele, niacina, tiamina, seleniul, cuprul, magneziul și antioxidanții din orz reduc nivelul colesterolului LDL și al tensiunii arteriale, ținând sub control și alți factori de risc ce pot declanșa afecțiuni cardiace.
- favorizează reglarea nivelului de zahăr din sânge – fulgii de orz conțin carbohidrați complecși care se asimilează lent și nu provoacă o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge. Totodată, magneziul din orz are un rol important în producția de insulină, iar beta-glucanul și celelalte fibre solubile din compoziție încetinesc absorbția zahărului din alimente în sânge.