SARE ROZ DE HIMALAYA FINA 500g

05739
820 Lei
în stoc
Puncte fidelitate: 1 puncte
+
Adaugă la Favorite
Distribuiți
.
Livrare
Avantaje
Categorii

Beneficii produs

  • Fără adaos de iod
  • Fără aditivi sau conservanți

ProducătorSolaris Plant Cod bare5941828006650
  • Recenzii
SARE ROZ DE HIMALAYA FINA 500g, Solaris Plant (5941828006650)

Sarea roz de Himalaya are proprietăți curative, energizante și de detoxifiere. Este extrasă din minele situate între Valea Indului și Munții Himalaya din Pakistan. Fiind o sare de mină, nu conține iod natural, dar este bogată în oxid de fier (de aici și culoarea roz). Sarea de Himalaya conține 84 de minerale. Este un bun adjuvant în deficitul de sodiu, hipotensiune și felurite afecțiuni. Beneficii: susține absorbția nutrienților, echilibrează raportul de fluide din corp. Purifică aerul și curăță căile respiratorii. Exfoliază pielea. Poate fi adăugată în mâncare, în produsele cosmetice, în apa de baie sau în umidificator.

Ce este și ce conține sarea roz de Himalaya

Sarea roz de Himalaya este unul dintre sortimentele de sare cu cele mai multe beneficii asupra sănătății. Este extrasă în mod natural, manual, din minele de sare din Pakistan, care sunt localizate între Valea Indului și poalele munților Himalaya. Conform unor surse, sarea roz s-a format cu mai bine de 250 milioane de ani în urmă prin evaporarea apei mărilor preistorice.

Sarea roz de Himalaya conține:

  • în special clorură de sodiu
  • 84 de minerale necesare pentru buna funcționare a organismului, printre care regăsim calciu, carbon, cobalt, crom, cupru, beriliu, bor, fier, fosfor, fluor, germaniu, litiu, magneziu, mangan, molibiden, potasiu, siliciu, scandiu, sulf, vanadiu, zinc și multe altele.

Culoarea roz specifică sării de Himalaya (care poate să difere de la nuanțe mai deschise până la unele mai închise) se datorează conținutului de oxid de fier și de mangan din compoziție.

Este un tip de sare pură, naturală, nerafinată, fără adaos de iod, aditivi sau conservanți, nu conține agenți anti-aglomerare și nu este tratată industrial. Roca sedimentară de sare gemă roză este prelucrată doar cu scopul de a obține diverse granulații. Poți achiziționa din magazinul nostru cristale de sare roz de Himalaya, sare roz de Himalaya grunjoasă și sare roz de Himalaya fină, în funcție de granulația dorită.

Datorită purității și conținutului de minerale pe care îl prezintă, sarea roz de Himalaya nu are doar o valoare condimentară, de asezonare a mâncărurilor sau de conservant natural, ci are și unele proprietăți benefice pentru sănătate, fiind recomandată în tratamentele medicale pentru diverse afecțiuni.

Beneficiile sării roz de Himalaya

Sarea este un ingredient folosit de mii de ani în alimentație, în scop cosmetic și terapeutic, datorită proprietăților sale curative, energizante și tonifiante, detoxifiante. Datorită conținutului de macrominerale și microminerale (oligolemente), sarea de himalaya prezintă câteva beneficii importante pentru organism, mai ales atunci când este folosită în mod adecvat. Te invităm să descoperi câteva dintre aceste beneficii:

  • previne hiponatremia și deficitul de sodiu – hiponatremia este o afecțiune ce apare în momentul în care nivelul de sodiu din sânge este extrem de scăzut. Întrucât sodiul face parte din categoria electroliților care ajută la reglarea cantității de apă din celule și din jurul acestora, în cazul persoanelor care prezintă hiponatremie, nivelul scăzut de sodiu determină creșterea nivelului de apă din organism și inflamarea celulelor. Integrarea unei cantități suficiente de sodiu într-o alimentație sănătoasă este esențială pentru prevenirea hiponatremiei și a deficitului de sodiu.
  • menține nutrienții într-o proporție sănătoasă – sodiul are un rol esențial în capacitatea intestinului subțire de a absorbi clorurile, aminoacizii, glucoza și apa. De asemenea, sodiul ajută stomacul să descompună mâncarea, eliberând nutrienții și facilitând asimilarea lor.
  • susține unele funcții biologice importante – în special sodiul, dar și celelalte minerale ce se regăsesc în sarea roz au un rol important în reglarea echilibrului fluidelor și prevenirea deshidratării, în conducerea impulsului nervos și în contracția musculară. De asemenea, sarea previne hipotensiunea arterială. De aceea, este absolut necesară includerea în dietă a sării. Un regim strict, care exclude în totalitate aportul de sare, poate conduce la diverse tulburări precum: oboseală, apatie, diminuarea apetitului, slăbiciune musculară, dereglări stomacale, dureri, mergând până la azotemie și tulburări renale.
  • o sursă mai bogată de minerale decât sarea rafinată  sarea roz de Himalaya conține aproximativ 84 de minerale benefice pentru organism, spre deosebire de sarea „de masă” (rafinată) care conține în principal doar sodiu (99,9% clorură de sodiu). Sarea rafinată pierde, prin procesare, toate mineralele pe care le conține în mod natural. De asemenea, cel mai adesea, la sarea rafinată se adaugă iod sintetic, dificil de sintetizat de către organsimul uman și agenți antiaglomeranți care previn absorbția apei și formarea bulgărilor de sare. Efectul acestor agenți este de prevenire, totodată, a dizolvării sării în organism și de creștere a riscului de acumulare și depunere la nivelul diferitelor organe sau țesuturi. În plus, sarea rafinată este deseori supusă unor procese de înălbire cu diverși derivați nocivi pentru sănătatea noastră.
  • previne deshidratarea și echilibrează raportul de fluide din corp – sarea este necesară pentru menținerea unui nivel echilibrat și adecvat de hidratare la nivelul organismului. De exemplu, după practicarea unui sport sau a unor exerciții fizice, adăugarea de puțină sare într-o cană de apă, într-o băutură sau chiar la următoarea masă, este necesară pentru prevenirea deshidratării cauzate de pierderea bruscă a apei și a electroliților din organism prin transpiraţie şi efort fizic. Asigură un echilibru optim al fluidelor.
  • susține sănătatea aparatului respirator – haloterapia (terapia salină cu aerosoli) evidențiază din plin beneficiile sării asupra sistemului respirator. Haloterapia este un tratament natural care implică inhalarea sării uscate microionizate și care se realizează mai ales în saline și, într-o măsură mai mică, pe litoral. Studiile realizate de Institutul Lung au dezvăluit eficiența acestei terapii în special în cazul bronșitei cronice și obstrucției pulmonare cronice. Această terapie este destinată, însă, și altor afecțiuni respiratorii precum: astm, alergii, sinuzite etc. Acțiunea protectoare a sării roz se datorează proprietăților sale antibacteriene, antiinflamatoare, de diminuare și eliminare a mucusului, de înlăturare a factorilor patogeni din aer și de reducere a hipersensibilității sistemului imunitar. Haloterapia poate fi aplicată nu doar în salină, ci și acasă, adăugând sare la un umidificator sau inhalator, pentru generarea de ioni negativi care vor distruge bacteriile și vor diminua efectele nocive ale acestora asupra organismului. De asemenea, poți folosi o lampă de sare pentru purificarea aerului.
  • echilibrează pH-ul corpului – conținutul bogat în minerale al sării roz de Himalaya poate echilibra nivelul pH-ului, asigurând un raport echilibrat între acid-alcalin, raport benefic pentru întărirea sistemului imunitar și pentru sănătatea globală a organismului.
  • susține buna funcționare a digestiei
  • conferă beneficii pielii – adăugată în produsele cosmetice sau în baia cu sare, sarea detoxifiază pielea, eliminând toxinele și permite asimilarea mineralelor la nivelul pielii, prin intermediul ionilor. De asemenea, echilibrează pH-ul pielii și ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor. Prin toate aceste efecte, sarea roz poate ameliora unele afecțiuni ale pielii (de exemplu, eczeme). În plus, poate preveni îmbătrânirea prematură a pielii.
  • ameliorează durerile asociate afecțiunilor articulare și alte tipuri de dureri – săculeții din pânză în care am adăugat sare roz pe care am încălzit-o puțin în prealabil, plasate pe zonele dureroase sau inflamate (de exemplu, în cazul reumatismului) pot reduce aceste simptome.
Sarea roz de Himalaya versus Sarea de mare

Sarea gemă de Himalya și sarea de mare sunt comparabile prin compoziție și beneficii pentru sănătate, însă există o serie de diferențe între acestea. Aceste diferențe nu sunt în măsură să stabilească care dintre acestea este superioară calitativ, întrucât ambele tipuri de sare aduc beneficii organismului, ci ele indică pentru ce categorii de persoane sunt mai potrivite.

Astfel, proveniența celor două tipuri de sare este diferită. Sarea roz de Himalaya este o sare de mină, în timp ce sarea de mare este obținută prin evaporarea apei de mare. Atât sarea roz, cât și sarea de mare sunt obținute în mod natural, nu sunt prelucrate sau rafinate ori tratate chimic cu adaos de aditivi sau conservanți. Ambele tipuri de sare sunt mult mai sănătoase decât sarea rafinată.

Sarea roz de Himalaya prezintă în mod natural în compoziție aproximativ 84 de minerale benefice pentru organism și în special potasiu, calciu, magneziu și fier. Sarea de mare conține (conform valorilor nutriționale) mai puține oligoelemente, însă are un conținut considerabil de magneziu, mangan, zinc, potasiu și fier și, în plus, este o sursă naturală de iod. De cealaltă parte, sarea roz nu conține iod în mod natural. Din acest motiv, sarea de mare este mai potrivită persoanelor cu hipotiroidie, precum și alte afecțiuni ce au la bază o deficiență de iod. Sarea roz, de cealaltă parte, conține oxid de fier.

Atât sarea de mare, cât și sarea roz conțin un procent mai mic de clorură de sodiu decât sarea rafinată. Sarea roz are un gust sărat delicat, mai puțin intens decât sarea de mare. De asemenea, compoziția de minerale conferă un colorit diferit celor două tipuri de sare, sarea de Himalaya având o culoare roz, iar sarea de mare o nuanță ușor cenușie.

Amândouă tipurile de sare pot fi folosite în alimentație, în aplicații cosmetice, în scop terapeutic. Prețul sării în magazinul online Solaris este unul accesibil, indiferent pentru ce tip de sare optezi.

Cum poți folosi sarea roz de Himalaya

Adaugă sare roz bucatelor tale pentru un plus de aromă, un gust sărat delicat și o culoare frumoasă. Totodată, poți folosi sare roz pentru conservarea alimentelor (de exemplu, la murături).

De asemenea, poți adăuga sare în apa de baie pentru a te bucura de o baie relaxantă care, în plus, îți va detoxifia organismul și va stimula circulația. Băile calde cu apă sărată pot fi eficiente și în cazul bolilor articulare cum este reumatismul și pot ameliora afecțiunile specifice sezonului rece (răceală, gripă, guturai).

Poți adăuga sare în măștile sau produsele cosmetice pentru eliminarea excesului de sebum și pentru curățarea porilor sau în compoziția unor scrub-uri pentru corp.

În cele din urmă, poți să apelezi cu succes la sarea roz pentru purificarea aerului și pentru îmbunătățirea sănătății aparatului respirator. Poți adăuga sare în umidificator sau inhalator sau poți folosi o lampă cu sare de Himalaya pentru a te putea bucura de toate aceste beneficii.

Precauții

Se recomandă consumul moderat de sare, fără a depăși 5g de sare în consumul zilnic (incluzând aici și sarea provenită din alimente).

O atenție deosebită trebuie acordată consumului de sare în special în cazurile de hipertensiune arterială, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, osteoporoză etc.

Te-ar putea interesa...
05850
500 Lei
Mod prezentare: pulberi
Producători: Driedfruits
Cod bare: 5941232419817
05266
500 Lei
Mod prezentare: pulberi
Producători: Driedfruits
Cod bare: 5941232419701
Mod prezentare: pulberi
Producători: Driedfruits
Cod bare: 5941232427775
05857
480 Lei
Mod prezentare: pulberi
Producători: Driedfruits
Cod bare: 5941232419763
05051
730 Lei
Mod prezentare: granule
Producători: Driedfruits
Cod bare: 5941232416533
05027
1070 Lei
Mod prezentare: pulberi
Producători: Driedfruits
Cod bare: 5941232401942
  • Populare
  • Produse din Promoții/Discounturi
  • Cele mai noi