ANUNȚ: Comenzile efectuate în perioada 26.04.2024 ~ 6.05.2024

 vor fi procesate începând cu 7 mai 2024

Seminte In 300g

06267
970 Lei
Stoc epuizat
Puncte fidelitate: 1 puncte
Adaugă la Favorite
Distribuiți
.
Livrare
Avantaje
Categorii

Beneficii produs

  • Conținut ridicat de fibre
  • Bogate în grăsimi vegetale Omega 3-6-9

  

ProducătorSolaris Plant Cod bare5941828009668
  • Recenzii
Seminte In 300g, Solaris Plant (5941828009668)

Semințele de in sunt cele mai bogate în acid alfa linoleic, acid gras Omega 3 cu proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și protectoare la nivel cardiovascular. Conțin 40% lipide sănătoase, 27% fibre, 18% proteine și o cantitate importantă de lignani. Prin intermediul fibrelor, semințele de in susțin tranzitul intestinal, detoxifiază colonul și previn constipația, fiind un laxativ eficient. Suprimă apetitul și mențin silueta suplă. Au un efect emolient și calmant asupra pielii și mucoasei gastrice. Pot fi consumate ca atare, în salate ori la micul dejun, în cereale cu lapte sau iaurt. Se folosesc la prepararea pâinii, biscuiților, covrigilor crocanți.

Ingrediente

Semințe de in.

Valori medii nutriționale 100g
  • Valoare energetică 2236kJ / 534 kcal 
  • Grăsimi 42,2 g din care acizi grași saturați 3,7 g
  • Glucide 28,9 g din care zaharuri 1,5 g 
  • Fibre 27,3 g
  • Proteine 18,3 g 
  • Sare 0,075 g
Compoziția nutritivă a semințelor de in

Semințele de in sunt un ingredient nutritiv, bogat mai ales în grăsimi (aproximativ 42%) polinesaturate și mononesaturate, fiind una dintre cele mai importante surse, în special de acizi grași de tip Omega 3 (acid alfa-linoleic/ALA). Conține, totodată, și acizi grași Omega 9 (acid oleic) și Omega 6 (acid linoleic). De asemenea, semințele de in sunt o sursă importantă de fibre (27%), mai ales insolubile, dar și solubile și de proteine (18%), cu un conținut mic de glucide (aprox. 29%). Valorile sunt raportate la 100 g produs.

Aportul caloric al unei linguri de semințe de in (aproximativ 10 g) este de 53 de kilocalorii, respectiv 534 kilocalorii pentru 100 g de produs. Indicele glicemic al semințelor de in este mic și nu conțin gluten.

În ceea ce privește oligoelementele, semințele de in sunt bogate în vitamine și minerale, precum:

  • vitamine: din complexul B (B1 – în procent mare, B9, B6, B3, B5 și B2), vitamina K, E și C.
  • minerale: mangan, fosfor, magneziu, fier, calciu, potasiu, cupru, seleniu.

Alți compuși importanți ai semințelor de in sunt lignanii (cu rol antioxidant, dar și fitoestrogen), fitosterolii (rol de diminuare a colesterolului), precum și alți polifenoli antioxidanți (de exemplu, acid ferulic, tocoferoli).

Beneficiile semințelor de in

Popularitatea în creștere a semințelor de in se datorează beneficiilor multiple pe care acestea le conferă organsimului, beneficii care au făcut posibilă încadrarea acestora în lista superalimentelor. Te invităm să descoperi alături de noi cele mai importante beneficii ale consumului semințelor de in.

  • susțin buna funcționare a sistemului digestiv – semințele de in conțin atât fibre solubile, cât și insolubile, ambele timpuri de fibre acționând în sens benefic asupra sistemului digestiv. Pe de-o parte, fibrele solubile conțin mucilagii și au rolul de a mări volumul scaunelor și de a încetini ritmul digestiei, reglând, totodată, nivelul de zahăr din sânge și nivelul colesterolului. De cealaltă parte, fibrele insolubile acționează ca un laxativ natural, îmbunătățesc peristaltismul intestinal, digestia și previn constipația, fiind utile și în cazul sindromului de colon iritabil.
  • scad nivelul colesterolului „rău” – conform unui studiu, consumul timp de 3 luni a 3 linguri de pulbere de semințe de in măcinate a avut drept efect o scădere cu 17% a colesterolului total și cu aproximativ 20% a colesterolului „rău”. Acest efect se datorează conținutului bogat în fibre al semințelor de in, fibre care aderă la sărurile biliare și sunt apoi eliminate de organism. Pentru refacerea sărurilor biliare, colesterolul este extras din sânge și va fi folosit de ficat, întregul proces având rolul de scădere a colesterolului.
  • reglează nivelul de zahăr din sânge – conținutul de fibre insolubile al semințelor de in determină o încetinire a eliberării zahărului în sânge și o scădere naturală a glicemiei. Sunt benefice în alimentația persoanelor cu diabet.
  • conferă sănătate inimii – acizi grași de tip Omega 3, fibrele și lignanii au afecte benefice considerabile asupra inimii, putând preveni apariția afecțiunilor cardiovasculare. Conform unui studiu, consumul zilnic a unei cantități de 30 g de semințe de in, timp de 6 luni, a condus la scăderea presiunii sistolice și diastolice. Pe lângă rolul de reglare a tensiunii arteriale, acizii grași Omega 3 și în special lignanii pot micșora răspunsul inflamator al organismului, reducând inflamațiile de la nivelul arterelor și prevenind acumularea de plăci în artere (ateroscleroza). Sunt utile și în caz de aritmie și insuficiență cardiacă.
  • pot reduce riscul apariției cancerului – lignanii din compoziția semințelor de in au proprietăți antioxidante și estrogenice, ce au fost asociate cu reducerea riscului de apariție a cancerului. Semințele de in conțin de 800 de ori mai mulți lignani decât alte alimente. Conform unor studii, consumul de semințe de in a contribuit la reducerea riscului cancerului la sân, cancerului de prostată și de colon. Lignanii și acizii grași de tip Omega 3, precum și alți compuși cu proprietăți antioxidante ce se regăsesc în semințele de in pot contribui la reducerea incidenței și dezvoltării tumorilor.
  • pot ameliora simptomele menopauzei – rezultatele unui studiu realizat asupra unor femei aflate la menopauză a arătat că în cazul acestora, consumul de două ori pe zi a câte 2 linguri de semințe de in, combinate cu iaurt, cereale cu lapte sau suc, a redus apariția, dar și intensitatea bufeurilor cu până la 57%. Efectele maxime au fost constatate după 2 săptămâni de consum, iar concluziile studiului au corelat aceste efecte cu conținutul de lignani al semințelor de in, care a favorizat producția de estrogen, generând o reducere a simptomelor menopauzei.
  • pot diminua simptomele artritei – lignanii și acizii grași de tip Omega 3 (ALA) au proprietăți antiinflamatorii, ce pot ameliora unele simptome precum durerile articulare și rigiditatea articulară, fiind benfice în caz de artrită reumatoidă, lupus.
  • reglează greutatea corporală – conținutul bogat în grăsimi sănătoase și fibre conferă o senzație îndelungată de sațietate, prin încetinirea digestiei și activarea hormonilor ce controlează și suprimă în mod natural apetitul. Aceasta va avea ca efect, un consum mai mic de calorii în restul zilei și, implicit, o pierdere în greutate.
  • efecte benefice asupra pielii – pulberea de in (făina din semințe măcinate de in) administrată extern, prin aplicații locale, împreună cu alte ingrediente sau doar cu apă (în cataplasme sau măști corporale ori faciale) contribuie la menținerea elasticității pielii, hidratează și previne ridurile și îmbătrânirea tenului. De asemenea, are un rol antiseptic și calmant.
 Contraindicații și precauții

O cantitate obișnuită, moderată, de până la 40-50g (4-5 linguri de semințe de in) în consumul zilnic nu este asociată în majoritatea cazurilor cu efecte adverse. Dacă sunt consumate în cantități mari și nu sunt însoțite de o cantitate suficientă de apă sau alte lichide, semințele de in pot provoca: balonare, gaze intestinale și diaree.

Pentru a evita aceste efecte nefaste, se indică o creștere gradată a aportului de semințe de in în alimentație și un consum adecvat de lichide, pentru o mai bună adaptare a organismului la consumul mărit de fibre. Se poate porni de la un consum zilnic de 10-20 g de semințe.

Consumul de in este contraindicat în cazul alergiei la in și diaree. De asemenea, se recomandă anumite precauții în ceea ce privește:

  • femeile însărcinate, femeile care alăptează și copiii mici;
  • dezechilibrele hormonale accentuate – mai ales pentru femei, din pricina fitoestrogenilor din compoziția semințelor de in.
  • tratamentul anticoagulant – similar anticoagulantelor (de exemplu, warfarină sau aspirină), consumul de in diminuează coagularea sângelui, iar administrarea simultană a celor două ar putea crește riscul de sângerare. Unele surse indică oprirea consumului de in cu 2 săptămâni înainte de o operație chirurgicală.
  • tratamentul antidiabetic – administrarea simultană a tratamentului antidiabetic alopat și a semințelor de in ar putea conduce la o scădere prea mare a glicemiei.
  • tratamentul pentru scăderea tensiunii arteriale
  • medicamentația anti-inflamatorie

Întrucât nu au fost realizate suficiente studii științifice care să indice cu exactitate categoriile susceptibile pentru a resimți efecte adverse în urma consumului de semințe de in, se recomandă ca în cazul unor afecțiuni și a unor tratamente alopate (în mod special pentru cele enumerate mai sus) să se solicite opinia avizată a unui medic, pentru a se putea stabili gradul de interacțiune al semințelor de in cu efectele tratamentului urmat.

Ce beneficii are consumul de semințe de in?

Semințele de in susțin tranzitul intestinal, detoxifiază colonul și previn constipația prin intermediul conținutului bogat în fibre. Suprimă apetitul și te ajută să îți menții silueta suplă. Protejează sănătatea inimii și au o acțiune emolientă și calmantă la nivelul pielii și al mucoasei gastrice.

Te-ar putea interesa...
01532
1700 Lei
Producători: Solaris Plant
Cod bare: 5941828007268
06904
2400 Lei
Producători: Driedfruits
Cod bare: 5941232423746
06903
2100 Lei
Producători: Driedfruits
Cod bare: 5941232421681
06276
290 Lei
Producători: Driedfruits
Cod bare: 5941232423852
05258
2400 Lei
Producători: Driedfruits
Cod bare: 5941232411446
05428
1430 Lei
Producători: Driedfruits
Cod bare: 5941232423753
  • Populare
  • Produse din Promoții/Discounturi
  • Cele mai noi