Siliciu Vegetal 30cps
- Recenzii
Nici o postare găsită
Siliciu Vegetal este un produs care conține siliciu biologic, natural, asimilabil de către organismul uman. Siliciu Vegetal ajută la menținerea și redobândirea sănătății și flexibilității articulațiilor, ajută la menținerea tinereții pielii, previne și combate osteoporoza. Extractul de coada calului, din care se obține acest produs, este și un foarte bun diuretic, ajutând la eliminarea surplusului de apă din țesuturi, prevenind formarea calculilor renali.
Compoziție Siliciu Vegetal:
Pulbere din părți aeriene de Coada calului (Equisetum arvense) – 150 mg, extract hidroalcoolic din părți aeriene de Coada calului (Equisetum arvense) cu min. 7% siliciu – 150 mg. Capsulă tare de gelatină – 100mg.
Mod de administrare: Câte 1-2 capsule, de 3 ori pe zi.
Acțiuni:
- susține asimilarea normală a calciului;
- susține refacerea țesutului osos distrus, susține producția normală de colagen;
- contribuie la regenerarea țesuturilor conjunctive;
- facilitează refacerea tendoanelor;
- permite ameliorarea supleței tendoanelor, pe care le protejează în timpul efortului;
- contribuie la inhibarea proceselor degenerative la nivelul sistemului nervos și al articulațiilor;
- contribuie la menținerea sănătății vaselor de sânge;
- permite menținerea acidității normale la nivel gastric.
Are rol benefic în:
- exfolierea și slăbirea unghiilor, slăbirea firului de păr
- retenție de lichide în organism (umflarea mâinilor și a picioarelor)
- bolile autoimune (colagenoze, lupus eritematos, sclerodermie etc.)
- boli de piele (psoriazis, acnee, eczemă alergică)
- lipsa de calciu
- ateroscleroza, arterita
- accident vascular (prevenire și combaterea sechelelor)
- colesterol mărit
- rupturi musculare, luxații, ruperi de ligament
- osteoporoză
- reumatism (artroza, artrita și poliartrita reumatoidă, psoriazica etc.)
- afecțiuni virale (hepatita, gripa, papilomatoza etc.)
- arsuri, opăreli, arsuri după expunerea la radiații
- intoxicații cu aluminiu
- menținerea și redobândirea sănătății și flexibilității articulațiilor
Siliciul este unul dintre elementele de bază în construirea corpului nostru, fiind însă adesea deficitar. Toate țesuturile elastice care intră în compoziția oaselor, tendoanelor, ligamentelor, vaselor de sânge sunt constituite dintr-o adevarată matrice de siliciu, de care sunt fixate apoi celelalte elemente. Odată ce un os a fost rupt, o porțiune de piele a fost tăiată sau arsă ori pereții unui vas de sânge au fost lezați, siliciul este unul dintre factorii esențiali în reconstrucția acestora. Apoi, tinerețea pielii, vigoarea firelor de păr și a unghiilor, sănătatea smalțului dinților este determinată tot de prezența siliciului.
Siliciul are, de asemenea, un rol esențial în funcționarea sistemului imunitar. La persoanele cu un stil de viață nesănătos, concentrația de siliciu din organism scade cu o viteză foarte mare, iar odată cu pierderea siliciului, organismul se degradează cu o viteză direct proporțională.
Organismul uman are capacitatea de asimila DOAR siliciul aflat în formă biologică. Siliciul biologic este tot mai greu de găsit în hrana chimizată și rafinată a omului modern.
DIFERENȚA dintre BIOSILICIU și alte forme de SILICIU: Doar siliciul biologic poate fi asimilat de către organismul uman, având efecte benefice.
Oamenii de știință, cum ar fi cercetătorul francez Loic Le Ribault, au studiat zeci de ani pentru a afla cum se transformă siliciul mineral în siliciul biologic. Ei au aflat că doar foarte puține bacterii, câteva alge și câteva plante inferioare sunt capabile să asimileze siliciul din sol, toate celelalte organisme fiind dependente de capacitatea acestora de a metaboliza acest mineral. Din păcate, alimentația contemporană, conține foarte puțin siliciu organic.
DEFICITUL DE SILICIU ÎN ORGANISM: Privarea de siliciu organic duce, în timp, la apariția unor tulburări și afecțiuni extrem de diverse, primul simptom fiind incapacitatea organismului de a asimila calciul, fosforul și magneziul. Apoi, cea care are de suferit este pielea, care devine uscată și îmbătrânește prematur, pierzându-și elasticitatea și fiind expusă la riscuri ridicate de a fi afectată de boli cum ar fi psoriazisul, acneea sau eczema alergică. Rând pe rând, părul, unghiile, oasele și articulațiile sunt slăbite și devin vulnerabile la boli datorită lipsei de siliciu. În ultimă instanță apar bolile cardiovasculare și cele ale aparatului respirator (bronșită, astm).
Precauții: Se va administra cu prudență femeilor însărcinate și care alăptează. Produsul este diuretic – se va asigura o hidratare corespunzatoare.
Contraindicații: Edem cardio-renal, litiază renală.
Produs notificat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare-IBA, Serviciul Național pentru Plante Medicinale și Produse ale Stupului.
Notificare nr. 8446 / 31.01.2014