Ulei din samburi de struguri - presat la rece, 50ml
- Recenzii
Nici o postare găsită
Ulei din samburi de struguri - este un ulei cu un puternic rol antioxidant, contribuind la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge şi la scăderea nivelului colesterolului.
INGREDIENTE: ulei din sâmburi de struguri, (Vitis Vinifera).
Ulei din sâmburi de struguri, se obţine prin presarea la rece a acestora. Este 100% pur fără adaos.
Calităţile sale nutritive sunt foarte valoroase, conţine acizi graşi saturate aprox. 11%, acizi graşi mononesaturate 16-20% şi polinesaturate 68-75%.
Componenţi principali: acizi graşi: linoleic, linolenic, oleic, palmitic, stearic, vitamina E, F
Este un ulei cu un puternic rol antioxidant, contribuind la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge şi la scăderea nivelului colesterolului. Ajută de asemenea la prevenirea hipertensiunii arteriale. Are rol de protejare a sistemului circulator, mărind totodată capacitatea de rezistenţă a sistemului imunitar.
Stimulează regenerarea celulară, are efect antioxidant, dermonutritiv şi emolient. Fiind un ulei cu o consistenţă fină, uşoară, se absoarbe rapid în piele şi nu lasă urme grase.
Extern este folosit ca soluţie de masaj pentru piele, pe care o hrăneşte, previne uscarea sa, ajută la menţinerea tinereţii şi a elasticităţii naturale, regenerează şi revitalizează pielea. Este eficient în prevenirea şi reducerea ridurilor, mai ales a celor din jurul ochilor. Pentru tenul uscat o dată la trei zile se aplică pe piele ca atare, nediluat, se masează obrajii, pomeţii, fruntea şi gâtul, cu ulei din sâmburi de struguri.
Utilizare internă: 5-10 picături /zi
Ulei din SÂMBURI DE STRUGURI
Cel mai valoros este uleiul din sâmburi de struguri presat la rece, care păstrează calitățile benefice organismului nostru și trebuie consumat „crud”, pe când cel rafinat pe care îl găsim în magazine se poate folosi la gătit și prăjit. Uleiul presat la rece se consumă ca atare, sau în alimente neprocesate termic gen: salate, sosuri etc.
Uleiul presat la rece din sâmburi de struguri conține: acid oleic, acid linoleic, acid linolenic, vitamina E, F, resveratrol, cupru, seleniu, zinc etc.
Proprietăți: antioxidant, antialergic, antibacterian, astringent, antiinflamator, cicatrizant, emolient, higratant, regenerat.
Uz intern:
- grăsimile nesaturate mențin elasticitatea și permeabilitatea vaselor de sânge și previn bolile vasculare;
- benefic persoanelor care suferă de varice și hemoroizi, întărind capilarele;
- ajută reducerea colesterolului rău, ajută prevenirea aterosclerozei și bolile cardiace;
- întărește sistemul imunitar și ferește de infecții;
- antioxidanții previn procesele de îmbătrânire prematură a celulelor;
- menține sănătatea articulațiilor și are afect antiinflamator recomandat persoanelor care suferă de reumatism și artrită;
- are efect antialergic deoarece blochează enzimele care produc histaminele.
Uz extern:
- hrănește și previne uscarea pielii;
- stimulează producerea de colagen;
- hidratează și revigorează tenul matur;
- estompează ridurile fine;
- recomandat tenului acneic cu acțiune antibacteriană și astringentă;
- cicatrizează rănile ușoare: zgârieturi, arsuri minore etc.
- adjuvant în caz de fragilitate capilară, recomandat pentru ten cuperozic;
- îmbunătățește circulația în cazul venelor varicoase;
- previne și tratează celulita;
- hrănește firul de păr.