ULEI ESENTIAL DE TEA TREE 10ml

4641
1080 Lei
în stoc
Puncte fidelitate: 1 puncte
+
Adaugă la Favorite
Distribuiți
.
Livrare
Avantaje

Beneficii produs

  • Are proprietăți antibacteriene
  • Purifică spațiul și elimină mirosurile neplăcute

  

ProducătorSolaris Plant Cod bare5941828003444
ULEI ESENTIAL DE TEA TREE 10ml, Solaris Plant (5941828003444)

Ulei de Tea tree, obținut prin distilarea cu vapori de apă a frunzelor plantei Melaleuca Alternifolia. Emană un miros proaspăt, camforat, ușor medicinal, ce ridică moralul și conferă încredere în sine, tărie, un tonus bun în perioadele de oboseală. Uleiul esențial de Tea Tree sau Arbore de Ceai este renumit pentru proprietățile sale antibacteriene, antifungice, antivirale, antiseptice. Întărește sistemul imunitar și previne infecțiile de tot felul, fiind util mai ales în cazul răcelilor și gripelor. Folosit în aromoterapie, purifică aerul și elimină mirosurile neplăcute, elevează starea de spirit. Aplicat topic, ajută la menținerea aspectului sănătos al pielii, unghiilor, părului și scalpului.

Ingrediente

Melaleuca Alternifolia.

Cum se obține uleiul esențial de tea tree?

Uleiul de tea tree este obținut prin distilarea cu vapori de apă a frunzelor plantei Melaleuca Alternifolia.
Aroma sa proaspătă, înțepătoare-camforată și „medicinală” inspiră încredere în sine și optimism, ridică moralul, eliminând depresia, victimizarea și slăbiciunea (fizică, psihică și emoțională). Conferă tărie și tonusul care este necesar mai ales în perioadele de oboseală.
Dar ce este tea tree? Numit și Arbore de ceai, Melaleuca Alternifolia sau Tea tree provine din Australia și este o specie de arbore din familia botanică Myrtaceae, din care fac parte și mirtul, cuișoarele sau eucaliptul. Crește până la o înălțime de 7 m, având o coroană stufoasă și o scoarță ușor albicioasă, ca de hârtie. Frunzele sale sunt ascuțite și înguste, de forma unor ace, iar florile sale delicate, albe, înfloresc primăvara și au un aspect pufos.
Frunzele de tea tree sunt bogate în ulei esențial, care este extras prin distilare spre a păstra nealterați compușii săi activi. Uleiul de tea tree este folosit în aromoterapie, masaj și diverse aplicații topice, este inclus în creme, unguente, produse cosmetice și de uz casnic, fiind un renumit antibacterian, antifungic, antiviral, antiinfecțios.

Ce proprietăți are uleiul de tea tree?

Uleiul esențial de tea tree este una dintre esențele cele mai utilizate pentru a combate infecțiile de toate tipurile, inhibând dezvoltarea bacteriilor, ciupercilor și virușilor.
Are acțiune antiinfecțioasă, bactericidă, antifungică, antiseptică, antivirală, imunostimulentă, expectorantă și decongestivă la nivelul sistemului respirator, antiparazitară, insectifugă, antiinflamatoare, antioxidantă, cicatrizantă.
Este unul dintre uleiurile antiseptice cele mai neiritante la nivelul pielii. Se folosește adesea uleiul de tea tree în acnee (ca preventiv și curativ), în diverse aplicații cosmetice.

La baza acestor proprietăți se află principalii săi compuși activi: terpinen-4-ol, gamma și alfa-terpinen, cineol, alfa-terpineol, p-cimen etc.
Ce beneficii are uleiul de tea tree?

Aborigenii din Australia au apreciat încă din timpuri străvechi proprietățile terapeutice ale frunzelor de tea tree, proprietăți ce au fost confirmate ulterior prin numeroase studii științifice.
Uleiul esențial de tea tree previne și combate infecțiile, întărește sistemul imunitar, fiind un bun imunostimulator, util îndeosebi în cazul răcelilor și gripelor. Tonifică sistemul nervos, fiind indicat în special pentru persoanele epuizate psihic. Menține aspectul sănătos al pielii, unghiilor, părului și scalpului. Este folosit adesea în cazul acneei, negilor, rănilor minore, micozelor și infecțiilor pielii, al mătreții și problemelor scalpului.
Să descoperim împreună mai multe despre uleiul esențial de tea tree și beneficiile sale:

  •        are proprietăți antibacteriene – uleiul de arbore de ceai are un excelent potențial bactericid. Potrivit studiilor efectuate în laborator, uleiul de tea tree poate inhiba dezvoltarea bacteriilor Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Haemophilus influenzae, Streptococcus pyogenes sau Streptococcus pneumoniae, bacterii ce provoacă pneumonie și alte afecțiuni respiratorii, infecții ale tractului urinar și ale sinusurilor, impetigo etc. În același timp, uleiul esențial de tea tree ajută la eliminarea micro-organismelor rezistente la antibiotice (de ex: stafilococul auriu meticilino-rezistent/ MRSA).
  •        previne și ajută la tratarea infecțiilor fungice – prezintă o acțiune antifungică cu spectru larg, prin intermediul căreia favorizează eliminarea ciupercilor care provoacă diferite micoze (pe piele, unghii sau mucoase). Aplicat topic (diluat în prealabil) s-a dovedit eficient în onicomicoze (micoza unghiilor), picior de atlet, candida șamd.În cadrul unui studiu, s-au observat îmbunătățiri semnificative ale simptomelor piciorului de atlet în cazul a 72% dintre persoanele din grupul experimental (ce au aplicat ulei de tea tree), comparativ cu doar 39%, procent înregistrat pentru grupul placebo. Piciorul de atlet (Tinea pedis) este o infecție fungică contagioasă a picioarelor ce se manifestă prin simptome precum exfoliere, crăpare, vezicule, roșeață etc.
  •        poate combate infecțiile virale – studiile efectuate în laborator au evidențiat capacitatea uleiului de tea tree de a combate virusul herpes recurent (ce provoacă herpes labial) și virusul gripal (Influenza). Acțiunea sa antivirală a fost pusă pe seama compusului activ numit Terpinen-4-ol.
  •        îmbunătățește sistemul imunitar – uleiul de tea tree are virtuți imunostimulatoare ce permit întărirea liniei de apărare a organismului. Utilizarea sa regulată oferă posibilitatea de a preveni un număr mare de afecțiuni, în special pe cele care survin în timpul sezonului rece ori în cazul maladiilor infecțioase. Întrerupe ciclul apariției bolilor recurente și susține recuperarea în perioadele de convalescență.
  •        benefic în tratarea acneei și altor afecțiuni ale pielii – având proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare, uleiul de tea tree poate fi considerat un bun adjuvant în cazul acneei și altor condiții inflamatorii ale pielii, dar și al eczemelor.Conform unui studiu, aplicarea topică a uleiului de tea tree a redus activitatea bacteriilor rezistente la antibiotice ce cauzează acnee și apoi le-a eliminat în decursul a 4-6 ore. Într-o altă cercetare, s-a dovedit mai eficient împotriva acneei decât peroxidul de benzoil, un medicament anti-acnee comun.
  •        te ajută să elimini ciuperca unghiilor – folosit de sine stătător sau combinat cu alte remedii, uleiul de tea tree ajută la tratarea pe cale naturală a infecțiilor fungice ale unghiilor. Poți dilua câteva picături de ulei de tea tree într-o cantitate mai mare de ulei de cocos, după care poți aplica amestecul respectiv pe zona afectată. Asigură-te că te speli imediat pe mâini după aplicare, pentru a evita răspândirea ciupercii și în alte zone.Timp de 6 luni, participanții la un studiu au aplicat pe micoza unghiei fie ulei de tea tree, fie un medicament anti-fungic. La sfârșitul studiului, aproximativ 60% dintre persoanele din fiecare grup au experimentat vindecarea parțială sau totală a fungilor.
  •        antiseptic pentru zgârieturi și tăieturi minore – leziunile care produc ruperea pielii facilitează pătrunderea microbilor în fluxul sanguin, ceea ce poate conduce la infecție. Potrivit specialiștilor de la Healthline, uleiul de tea tree poate fi folosit pentru a trata și dezinfecta tăieturi minore și zgârieturi, eliminând stafilococul auriu și alte bacterii care pot cauza infecții în rănile deschise.
  •        stimulează vindecarea rănilor – pe lângă faptul că previne apariția infecțiilor la nivelul tăieturilor, uleiul de arbore de ceai poate favoriza vindecarea rănilor. Potrivit cercetărilor, uleiul de tea tree ajută la reducerea inflamației și stimulează activitatea celulelor albe din sânge, care sunt esențiale în procesul de vindecare. Proprietățile antibacteriene, antifungice și antioxidante ale uleiului accelerează și ele procesul de vindecare a rănilor.
  •        ameliorează congestia nazală și infecțiile tractului respirator – în trecut, frunzele de Melaleuca erau zdrobite, iar uleiul volatil ce era astfel degajat era inhalat pentru a trata răcelile și tusea. Studiile actuale ne arată că uleiul de tea tree are acțiune antimicrobiană și antivirală, dar și decongestivă și expectorantă. Prin difuzare, inhalații sau aplicarea sa diluată, pe piept sau pe spate, poate favoriza eliminarea mucusului din bronhii și a infecțiilor respiratorii.
  •        ajută la tratarea păduchilor de cap – un studiu de laborator efectuat în Italia a investigat eficiența uleiului de arbore de ceai împotriva păduchilor și ouălor acestora. Uleiul a fost folosit de sine stătător și combinat cu nerolidol, după care a fost testat în proporții diferite împotriva acestora, pe o perioadă de 6 luni. Cercetătorii au evidențiat faptul că atunci când a fost utilizat de unul singur, uleiul de tea tree a fost mai eficient împotriva păduchilor. Concluziile studiului au arătat o mortalitate a păduchilor de 100% după 30 de minute de expunere la uleiul de tea tree.
  •        benefic în tratarea scabiei – conform unei cercetări efectuate la o facultate din Australia, o soluție constituită din 5% ulei de tea tree și terpinen-4-ol (compus activ) s-a dovedit eficientă în reducerea ratei de supraviețuire a acarienilor scabiei. Aceste rezultate au fost puse pe seama puternicelor proprietăți antimicrobiene ale uleiului de tea tree.
  •        util în cazul mătreții – având proprietăți antifungice, uleiul de arbore de ceai poate ameliora mătreața. Un studiu a arătat că șampoanele cu ulei de tea tree inhibă creșterea ciupercii Malassezia care contribuie adesea la formarea mătreții. Pentru a beneficia de această acțiune a sa, poți adăuga câteva picături de ulei de tea tree în șamponul cu care îți speli părul.
 
Cum se utilizează uleiul esențial de tea tree?
Uleiul de tea tree are întrebuințări diverse, fiind unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale. Este utilizat atât în aromoterapie, în cosmetică și masaj, cât și în diverse aplicații topice curative.
Iată câteva modalități în care poți utiliza uleiul esențial de tea tree:
  •        în aromoterapie: 3-5 picături de ulei esențial în amestec cu 30 ml apă, în lampa de aromoterapie ori în difuzor. Odorizează mediul ambiant, având efect plăcut și relaxant.
  •        pentru masaj: 3-5 picături de ulei esențial, diluate în 50 ml ulei bază pentru masaj.
  •       băi aromatice: 5-10 picături de ulei esențial/cadă, dizolvate într-un solvent (gel de duș, săpun lichid, spumă de baie etc.).
  •       inhalații: 2-3 picături de ulei esențial la circa 1 l de apă fierbinte.

Pentru diverse aplicații topice, uleiul esențial se diluează într-un ulei gras purtător (ex: de cocos, migdale dulci, de susan etc.) înainte de a fi aplicat pe piele.

Poate fi adăugat în compoziția unor preparate cosmetice (în creme, loțiuni, deodorante naturale), în unguente antimicotice, în săpunuri dezinfectante pentru mâini, balsamuri și șampoane.

Este inclus adesea în detergenți handmade sau diferite soluții pentru curățarea și igienizarea suprafețelor. Pentru a obține un produs universal pentru curățare, poți combina 20 de picături de ulei de tea tree cu ¾ cană de apă și ½ cană de oțet din cidru de mere într-o sticlă cu pulverizator. Agită bine sticla înainte de a pulveriza produsul pe suprafeţele pe care urmează să le cureţi.
Poate fi inclus și în compoziția unor soluții insecticide și germicide.
În aromoterapie, uleiul esențial de tea tree se potrivește excelent cu ulei esențial de lavandă, lămâie, rozmarin, pin, cuișoare, salvie, mușcată, geraniu.

Contraindicații și precauții
  • Uleiurile noastre esențiale se folosesc doar în uz extern.
  • Nu se utilizează nediluate și nu se aplică pe pielea iritată sau sensibilă. Se va evita contactul uleiului esențial cu ochii și mucoasele.
  • Persoanele alergice la produs nu vor folosi uleiul de tea tree în uz intern și extern.
  • Femeilor însărcinate sau care alăptează, copiilor mici și persoanelor cu afecțiuni severe, aflate sub supraveghere medicală, le recomandăm ca, înainte de a folosi uleiuri esențiale, să consulte medicul sau specialistul în aromoterapie.
Te-ar putea interesa...
2540
1100 Lei
Mod prezentare: lichide
Producători: Solaris Plant
Cod bare: 5941828011524
4458
1020 Lei
Mod prezentare: lichide
Producători: Solaris Plant
Cod bare: 5941828000474
4633
1390 Lei
Mod prezentare: lichide
Producători: Solaris Plant
Cod bare: 5941828006773
06083
2880 Lei
Mod prezentare: lichide
Producători: Solaris Plant
Cod bare: 5941828016710
06060
1150 Lei
Mod prezentare: lichide
Producători: Solaris Plant
Cod bare: 5941828003451
Mod prezentare: lichide
Producători: Bionovativ
Cod bare: 6426316645799
  • Populare
  • Reduceri
  • Cele mai noi