ULEI ESENTIAL SALVIE LIFE 10ML

03577
4100 Lei
3000 Lei
Reducere: 11,00 Lei
în stoc
Puncte fidelitate: 3 puncte
+
Adaugă la Favorite
Distribuiți
.
Livrare
Avantaje
ProducătorBionovativ Cod bare6426316646154 Expiră:01.05.2023
ULEI ESENTIAL SALVIE LIFE 10ML, Bionovativ (6426316646154)

Denumirea latină a acestei plante provine de la cuvântul “salvere”, care înseamnă a salva. Aceasta, deoarece planta are multiple utilizări medicinale, consemnate de către savanți încă din Antichitate. Nu sunt ușor de decelat cele mai importante calități medicinale ale uleiului de salvie, care deopotrivă acționează la nivelul psihicului și sistemului nervos, dar și la nivelul principalelor sisteme și organe din corp. Este unul dintre cele mai bune tonice digestive cunoscute, distruge ciupercile parazite, combate dezvoltarea formațiunilor tumorale (se folosește adesea în combinațiile uleiului de tămâie), are efect reîntineritor intern și extern. Uleiul volatil de salvie este extras din frunzele și tulpinile înflorite proaspăt culese, având o aromă amar-astringentă, cu o notă camforată. Cercetările științifice despre salvie și efectele sale asupra organismului uman sunt de ordinul sutelor și se referă mai ales la influența asupra digestiei, sistemului endocrin și articular. Pe de altă parte, cercetări de ultimă oră indică efecte cu adevărat importante ale acestui produs vegetal în domenii “fierbinți” ale medicinei. De pildă, un studiu făcut pe corona-virusul SARS, recoltat de la un pacient infectat, spitalizat în Frankfurt, a arătat că uleiul de salvie inhibă replicarea și afectează viabilitatea acestui microorganism.  Conform observațiilor de laborator, este posibil ca terpenele din uleiul volatil de salvie să distrugă structura proteică a microorganismelor virale. Rămânând în sfera agresiunilor microbiene, s-a observat o influența a uleiului de salvie în gestionarea proceselor inflamatorii conexe cu acestea. Într-un studiu german, au fost observate nu mai puțin de patru componente aromatice ale salvie cu efect asupra țesutului inflamat.

Conform organismului european de siguranță alimentară (EFSA), salvia:

  • contribuie la susținerea digestiei și la confortul digestive
  • contribuie la confortul din timpul menopauzei. Ajută în cursul ciclului premenstrual.
  • ajută la menținerea mobilității și flexibilității articulațiilor.

ACȚIUNI – INTERN: antifungic puternic, anti-tumoral, antioxidant, coleretic, colagog, antispastic digestiv, antispastic respirator, expectorant, emenagog, reglator al secreției endocrine și exocrine a ovarelor, depurativ, antidepresiv puternic, anxiolitic, stimulent al digestiei, carminativ, febrifug, antitumoral, antibacterian (efect contra Shigella sp.), afrodisiac ușor masculin și feminin, hipotensiv.

ACȚIUNI – EXTERN: cicatrizant puternic, stimulează refacerea pigmentației normale a pielii, astringent pentru piele, antifungic puternic, dezinfectant, antiinflamator, stimulent al atenției.

INDICAȚII INTERNE ulei volatil de salvie: candidoză (bucală, digestivă, respiratorie), sughiț (spasmul diafrag-mei), spasme digestive (gastrice, intestinale), tuse de toate tipurile și etiologiile (efect antispasmodic), astm (adjuvant), depresie acută, depresie cronică, sindrom anxios-depresiv, infecții gripale (faza productivă), crampe musculare, dischinezie biliară, dispep-sie (efect colagog), balonare, crize biliare (efect coleretic), sindrom premenstrual, men-struații dificile (dismenoree), dizenterie.

INDICAȚII EXTERNE ulei volatil de salvie: candidoză genitală, infecții fungice ale scalpului, boala piciorului de atlet, vergeturi abdominale post-natale, dezinfectarea suprafețelor posibil să fi fost infectate cu bacterii sau fungi, prevenirea infectării cicatricilor după intervențiile chirurgicale, căderea părului pe fond de stres, îmbătrânirea pielii.

Mod de utilizare intern: Se iau câte 3-4 picături, de 2 ori pe zi. Fiecare doză se dizolvă în prealabil într-o linguriță de miere sau într-un sfert de linguriță de ulei alimentar.

Ingrediente: Salvia (Salvia officinalis), ulei esențial 100%.

Precauții, contraindicații: Nu se va depăși doza indicată și nu se va administra nediluat. Se administrează doar diluat în miere sau ulei alimentar nu, și în apă. Nu se va administra copiilor și tinerilor sub 18 ani sau persoanelor cu epilepsie.

Prezentare: Recipient de sticlă, 10ml, ambalat în cutie de carton. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. A se consuma de preferință, înainte de: vezi data înscrisă pe ambalaj. A se păstra bine închis, ferit de umiditate și căldură. Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat și echilibrat și un mod de viață sănătos. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.

Produs notificat de Serviciul Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului Notificare nr. 11209/02.08.2017

   

  • Populare
  • Reduceri
  • Cele mai noi