Vitamina B1 250 mg, 100 tablete
- Recenzii
Nici o postare găsită
Proprietăți:
Vitamina B1 este cunoscută și sub denumirea de “vitamina performanței intelectuale”, deoarece asigură creșterea randamentului intelectual. Vitamina B1 prezintă importanța îndeosebi în metabolismul proteinelor și al glucidelor, apoi în funcționarea normală a sistemului nervos central și, cu precădere, a celui periferic, a aparatului digestiv și a glandelor endocrine, în procesul de creștere, în absorbția intestinală a grăsimilor etc.
Tiamină (cum mai este numită vitamina B1) favorizează depunerea glicogenului în ficat și accelerează procesul de eliminare a urinei, fiind indispensabilă în transformarea hidraților de carbon în lipide și mijlocind astfel obținerea de surse suplimentare de energie. De asemenea, ea menține sănătos sistemul nervos în totalitatea lui, îmbunătățește tonusul muscular, contribuie la apărarea organismului împotriva infecțiilor.
Tiamină este recomandată în tratarea a numeroase afecțiuni, cum ar fi: anorexie, întârzieri în creștere, digestie lentă, tulburări de sarcină și alăptare, colite, stres, iritabilitate, anemie, greață, oboseala generală și convalescență, ateroscleroză, tulburări de ritm cardiac, arsuri, nevrite și polinevrite ('vitamina antinevritică'), beri-beri ('vitamina antiberi-beri'), dureri diferite, hemoragii cerebrale, tromboze, boli infecțioase ale sistemului nervos, insuficiența cardiacă, miocardite ('vitamina inimii'), insuficiente hepatice, hepatite și ciroze, gută, algii reumatismale, dermatoze etc. Trebuie avut în vedere faptul că tiamina este sinergică cu celelalte vitamine din complexul B (cum sunt și acestea între ele) și că, din păcate, nu este stocată în corp, trebuind deci să fie înlocuită zilnic.
La adulții sănătoși, necesarul zilnic de vitamina B1 este de 150 - 200 mg, în funcție de intensitatea activității depuse, de natură și calitățile factorilor de nutriție ce alcătuiesc rația alimentară, de stările fiziologice și de vârstă. La femei, în perioada sarcinii, sunt necesare 250 - 300 mg tiamina pe zi.
Copiii sub un an au nevoie de 1 mg tiamina pe zi, acest necesar sporind apoi pe măsura înaintării în vârstă, apropiindu-se treptat de cel al adulților. În unele stări patologice ale sistemului nervos (nevrite și polinevrite, tulburări ale metabolismului glucidic, proteic și hidric etc.), se impune suplimentarea, în mod corespunzător, a aportului de tiamină.
Hrană bogată în glucide și alcoolul sporesc cerințele în vitamina B1 iar cea bogată în proteine și în grăsimi face ca aceasta să scadă. Ajută organismul să contracareze efectele toxice ale alcoolului.
Ingrediente active:
mononitrat de tiamină, celuloză microcristalină, dioxid de siliciu (agenți antiaglomeranți), săruri de magneziu ale acizilor grași, fosfat de calciu dibazic anhidru (agent de îngroșare), croscarmeloză de sodiu, hidroxipropilmetilceluloză (emulsifiant), alcool polivinilic (agent de glazurare), acizi grași(antispumant).
Mod de administrare:
Doza zilnică recomandată: un comprimat la 2 zile în timpul mesei.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viața sănătos.
A se păstra la temperatura camerei, ferit de căldură umiditate și lumina excesivă.
A nu se lăsa la îndemână și la vederea copiilor mici.