04/10/2022
Mergi la sigur cu o rețetă care nu dă greș niciodată! Umple ardeii cu toată bunătatea plantelor – adică tocata noastră apetisantă și savuroasă - și bucură-te de nostalgia acestui preparat.
Timp de preparare: 1h 10 min Dificultate: mediu Porții: 4 porții
Ingrediente:
- 200g tocată Verdino
- 1 ceapă
- 60 g orez
- 6 ardei grași
- 500 ml suc de roșii
- 200 ml apă
- 1 lingură pastă tomate
- Mărar, pătrunjel
- Ulei de măsline
- Sare, piper, ¼ linguriță boia dulce
Preparare:
- Se toacă și se călește ceapa cu o linguriță de ulei. 2.
- Adăugăm orezul alături de 200 ml apă și lăsăm să fiarbă câteva minute. Aromatizăm cu sare, piper și boia dulce.
- Când compoziția este pregătită se adaugă tocata Verdino și se amestecă împreună cu o lingură de pastă de tomate.
- Se lasă pe foc mic cca. 5 minute, apoi se adaugă mărar și pătrunjel tocat. Între timp, curățăm ardeii de semințe și îi umplem cu amestecul cald.
- Așezăm ardeii într-un vas, peste care se adăugă un sos format din suc de roșii, apă, ulei, sare și piper. Se lasă la cuptor cca. 45 de minute la 180°C.
Rețetă propusă de producătorul Verdino.