Ardei umpluți cu tocată vegetală

04/10/2022

Mergi la sigur cu o rețetă care nu dă greș niciodată! Umple ardeii cu toată bunătatea plantelor – adică tocata noastră apetisantă și savuroasă - și bucură-te de nostalgia acestui preparat.

 Timp de preparare: 1h 10 min  Dificultate: mediu  Porții: 4 porții

Ingrediente:

  • 200g tocată Verdino
  • 1 ceapă
  • 60 g orez
  • 6 ardei grași
  • 500 ml suc de roșii
  • 200 ml apă
  • 1 lingură pastă tomate
  • Mărar, pătrunjel
  • Ulei de măsline
  • Sare, piper, ¼ linguriță boia dulce

Preparare:

  1. Se toacă și se călește ceapa cu o linguriță de ulei. 2.
  2. Adăugăm orezul alături de 200 ml apă și lăsăm să fiarbă câteva minute. Aromatizăm cu sare, piper și boia dulce. 
  3. Când compoziția este pregătită se adaugă tocata Verdino și se amestecă împreună cu o lingură de pastă de tomate. 
  4. Se lasă pe foc mic cca. 5 minute, apoi se adaugă mărar și pătrunjel tocat. Între timp, curățăm ardeii de semințe și îi umplem cu amestecul cald. 
  5. Așezăm ardeii într-un vas, peste care se adăugă un sos format din suc de roșii, apă, ulei, sare și piper. Se lasă la cuptor cca. 45 de minute la 180°C.

Rețetă propusă de producătorul Verdino.