Tacos cu cârnați vegetali Merguez, guacamole și chimichurri

15/09/2022

Taco Tuesday? Taco any day! Plant-based și condimentați, cârnăciorii noștri Merguez merg la fix în această rețetă.

 Timp de preparare: 15 min  Dificultate: ușoară  Porții: 4 Porții

Ingrediente:
Salsa pico de gallo:
  • Roșii pulpă tocate cuburi - 300 g
  • Ceapă roșie tocată mărunt-150 g
  • Ardei iute tocat mărunt-1 buc
  • Coriandru tocat mărunt-10 g
  • Ulei de măsline 20 ml
  • Usturoi - 2 căței
  • Sare - 2 g
  • Piper -1 g
Chimichurri:
  • Ceapă roșie tocată mărunt - 150 g
  • Pătrunjel tocat mărunt - 2 linguri
  • Ardei iute roșu tocat mărunt - 1 buc
  • Muștar Dijon - 1 linguriță
  • Ulei de măsline - 200 ml
  • Suc de la 2 lămâi
Preparare:

1.Într-un bol amestecăm toate ingredientele pentru piureul de avocado și blendăm până devine fin.
2.Într-un alt bol amestecăm toate ingredientele pentru salsa și punem la rece.
3.În alt bol punem, la fel, toate ingredientele pentru chimichurri și le amestecăm, potrivim gustul cu sare și piper și păstrăm la rece până în momentul servirii.
4.Punem o tigaie grill la încins la foc mediu și frigem cârnăciorii, întorcându-i mereu, timp de 5 minute apoi îi scoatem pe o farfurie și îi păstrăm la cald până în momentul servirii.
5.Tăiem foile de tortilla în formă de cerc cu un diametru de 12 cm (resturile le păstrăm la rece pentru salată sau facem crutoane din ele).
6.Încălzim foile de tortilla pe grătar 5 secunde, punem prima dată o lingură de piure de avocado, cârnăciorii, deasupra o linguriță de chimichurri și la sfârșit cu salsa de roșii. Procedăm la fel cu toate foile de tortilla și decorăm cu frunze de coriandru.

Reteta propusa de producatorul Verdino.