Kebab cu mititei vegetali, salată fatoush și sos de iaurt

15/09/2022

Reinventăm micii plant-based într-o rețetă savuroasă și plină de culoare: kebab plant-based & salată fattoush

 Timp de preparare: 20 min  Dificultate: ușoară  Porții: 4 Porții

Ingrediente:
  • Mici picanți Verdino - 4 buc (800 g)
  • Bețe de frigărui - 16 buc
  • Salata crocantă:
  • Mix de salată - 150 g
  • Castraveți fabio - 200 g
  • Ceapă roșie - 100 g
  • Roșii cherry – 120 g
  • Lipie pentru crutoane - 2 foi
  • Pătrunjel - 1 legătură
  • Mentă - 20 g
  • Sumac - 2 g
Dressing:
  • Ulei de măsline - 100 ml
  • Sirop de rodie - 100 ml
  • Suc de lămâie - 50 ml
  • Sare - 2 g
  • Piper - 2 g
Sos de iaurt cu mentă:
  • Iaurt vegan - 200 g
  • Sare - 2 g
  • Piper - 2 g
  • Ulei de măsline - 20 ml
  • Suc de la 1/2 lime
Preparare:

Sos de iaurt:1.Într-un bol amestecăm iaurtul cu restul ingredientelor și punem deoparte la rece până în momentul servirii.
2.Punem o tigaie grill la foc mediu și înfigem mititeii pe câte un băț de frigăruie și îi frigem pe fiecare parte câte 4 minute, apoi îi scoatem pe o farfurie și îi păstrăm la cald până preparăm și salata.
Salată fattoush:3.Într-un bol separat amestecăm ingredientele pentru dressing până capătă o consistență cremoasă peste dressing, adăugăm toate ingredientele pentru salată și amestecăm ușor, ca dressingul să acopere toată salata.
4.Montăm mititeii pe o farfurie cu salată în mijloc și servim cu sos de iaurt cu mentă.

Reteta propusa de producatorul Verdino.