CEAI T TENSIUNE RETETA FARAGO 50G
- Recenzii
Nici o postare găsită
Însemnări din manuscrisele farm. Farago cu privire la acest ceai:
”Importanţa Polygonum în ceaiul de faţă este proprietatea lui hipotensivă, iar Artemisia dracunculi conţine oleum eteric ce are efecte de liniştire, şi un gust plăcut, răcoritor şi de asemenea iute.
Recomandăm ceaiul contra tensiunii şi palpitaţiilor inimei.”
Tip produs: Supliment alimentar
Greutate netă: 50 g
Condiții de păstrare: la loc uscat și la temperatura mediului ambient
INGREDIENTE:
Tarhon (Artemisiae dracunculi herba), troscot (Polygoni avicularis herba), sunătoare (Hyperici herba), frunze de roiniţă (Melissae folium).
ADMINISTRARE:
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi între mese.
Durata unei cure obişnuite este de 3-6 luni sau conform recomandării medicului.
Preparare: Peste 1-2 linguriţe de amestec se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Atenţionări: Nu se indică administrarea la copii sub 14 ani și în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcină şi alăptare: Nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.
Efecte secundare şi interacţiuni: La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilități cu medicamentele și nici efecte secundare.
Asocieri recomandate: Pentru menţinerea unei tensiuni arteriale sănătoase ceaiul T-Tensiune (rețeta farm. Farago)-C26 se poate asocia cu capsule Fitotensin Forte-C47 sau cu ceai Tensiune-C25/C36.
Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă: Vă sfătuim să reduceţi cât mai mult posibil din alimentaţie grăsimile saturate (untură, unt, margarină, ouă, brânzeturi grase, carne grasă, mezeluri). Este bine să evitaţi consumul de sare şi de legume care conţin cantităţi mai mari de sodiu (ţelină, spanac), murături, ape minerale bogate în sodiu. De asemenea reduceţi consumul de dulciuri, produse de patiserie, băuturi bogate în cofeină şi alcoolul.
Consumaţi legume sărace în sodiu şi celuloză (morcovi, dovlecei, fasole verde, salată verde, roşii, ardei), fructe, lactate slabe, pâine neagră veche de o zi, cereale, peşte slab în cantităţi moderate. Puteţi mânca 2 ouă pe săptămână.
Puteţi consuma, în cantităţi moderate, grăsimi nesaturate din uleiuri vegetale presate la rece (de măsline, floarea soarelui, porumb, in, cânepă, dovleac), precum şi nuci, alune, migdale, seminţe de floarea soarelui şi de dovleac neprăjite de asemenea în cantităţi moderate.
De asemenea, consumaţi alimente bogate în fibre care scad colesterolul: cereale integrale, fulgi de cereale, tărâţe de ovăz, leguminoase (fasole, linte, năut, soia), ciuperci, fructe, legume.