FAINA IN 150GR

03407
250 Lei
Stoc epuizat
Adaugă la Favorite
Distribuiți
.
Livrare
Avantaje
Categorii

Beneficii produs

  • Măcinată pe moară tradițională cu pietre
  • Conține glucide, proteine și minerale

ProducătorSolaris Plant Cod bare5941828000238
  • Recenzii
FAINA IN 150GR, Solaris Plant (5941828000238)

Făină din semințe de in măcinate în moară tradițională cu pietre. Bogată în fibre și lignani, făina de in aduce beneficii importante pentru sistemul digestiv. Susține tranzitul intestinal, are efect detoxifiant la nivelul colonului și previne constipația. Inhibă în mod natural apetitul și menține silueta suplă. Reduce colesterolul LDL, reglează nivelul de zahăr din sânge. Făina de in poate fi folosită pentru a pregăti pâinici, brioșe, biscuiți, lipii. Este un excelent liant în deserturi, droburi sau chiftele vegane. Făina de in utilizată extern, sub formă de cataplasme, este utilă în caz de furuncule și inflamații.

Ingrediente
  • Șrot din semințe de in.
Beneficii și proprietăți

Inul (Linum Usitatissimum) este folosit pe scară largă în scop terapeutic și în diete, sub formă de semințe, ulei sau făină de in. Puterea de vindecare a inului este cunoscută încă din Antichitate, însăși denumirea sa latină, care se traduce prin „cel mai folositor”, indicându-ne aceasta.

Făina de in (Farina Lini) este obținută prin măcinarea semințelor de in în moara tradițională cu pietre. Datorită procedeului utilizat, făina care rezultă este hrănitoare, bogată în nutrienți, mai ușor de asimilat de organism decât semințele de in.

Semințele de in sunt cea mai importantă sursă vegetală de acid alfa-linoleic (acid gras Omega 3). Sunt bogate în grăsimi sănătoase și fibre, dintre care 20-40% sunt constituite din mucilagii (fibre solubile: arabinoză, xiloză etc.), iar 60-80% sunt reprezentate de fibre insolubile (celuloză și lignani). Lignanii au proprietăți antioxidante și conțin principii fitoestrogenice, fiind responsabili pentru o mulțime dintre beneficiile inului.

Mai regăsim în semințele și, respectiv, în făina de in: complexul B (B1, B6, B9, B3, B5, B2), vitaminele E, K și săruri minerale (magneziu, mangan, fosfor, calciu, cupru, seleniu etc.).

Combinația unică de substanțe active din semințe conferă făinii de in proprietăți calmante, emoliente, laxative, antiinflamatoare, antitusive, antioxidante.

Făina de in aduce beneficii considerabile pentru sănătatea ta. Iată care sunt acestea:

  • susține buna funcționare a sistemului digestiv și previne constipația – semințele de in conțin atât fibre solubile, cât și insolubile, ambele având un efect benefic asupra sistemului digestiv. Fibrele solubile conțin mucilagii care măresc volumul scaunelor și încetinesc ritmul digestiei, reglând, totodată, nivelul de zahăr din sânge și nivelul colesterolului. Fibrele insolubile acționează ca un laxativ natural, îmbunătățind peristaltismul intestinal și prevenind constipația. Făina de in poate fi benefică și în cazul inflamațiilor tubului digestiv, datorită proprietății sale emoliente.
  • scade nivelul colesterolului „rău” (LDL) – potrivit unui studiu realizat de National Institutes of Health, consumul timp de 3 luni a 3 linguri de pulbere de semințe de in măcinate a condus la scăderea cu 17% a colesterolului total și cu aproximativ 20% a „colesterolului rău”. Acest efect s-a datorat conținutului bogat în fibre și lignani, care aderă la sărurile biliare și ajută la reducerea colesterolului.
  • reglează nivelul de zahăr din sânge –conținutul de fibre insolubile al semințelor de in determină o încetinire a eliberării zahărului în sânge și o scădere naturală a glicemiei. De aceea, făina de in este recomandată în alimentația persoanelor cu diabet.
  • protejează sănătatea inimii – acizii grași de tip Omega 3, fibrele și lignanii pot preveni apariția afecțiunilor cardiovasculare. Pe lângă rolul de reglare a tensiunii arteriale, acizii grași Omega 3 și (îndeosebi) lignanii diminuează răspunsul inflamator al organismului, reducând inflamațiile de la nivelul arterelor și prevenind acumularea plăcilor de aterom (ateroscleroza). Inul este util și în caz de aritmie și insuficiență cardiacă.
  • poate reduce riscul apariției cancerului – semințele de in sunt cele mai bogate în lignani, având un conținut de 800 de ori mai mare față de alte alimente. Lignanii au proprietăți antioxidante și fitoestrogenice, fiind asociați cu reducerea riscului de apariție a cancerului. Conform unor studii observaționale, semințele și, respectiv, făina de in pot reduce riscul cancerului la sân, de prostată și de colon. Lignanii, acizii grași Omega 3 și ceilalți antioxidanți prezenți în semințele de in reduc riscul apariției și dezvoltării tumorilor.
  • ajută la ameliorarea simptomelor artritei – lignanii și acizii grași Omega 3 (ALA) au proprietăți antiinflamatorii, putând ameliora unele simptome cum sunt durerile articulare sau rigiditatea articulară. Semințele de in măcinate pot fi utile și în cazul afecțiunilor însoțite de inflamații: artrită reumatoidă, lupus, astm etc.
  • reglează greutatea corporală – având un conținut bogat în fibre, făina de in conferă o senzație îndelungată de sațietate prin încetinirea digestiei și activarea hormonilor ce controlează și suprimă în mod natural apetitul. În consecință, vei consuma mai puține calorii în restul zilei, ceea ce te va ajuta să pierzi kilogramele în plus nedorite.
  • îngrijește pielea și o menține sănătoasă – făina de in în utilizare externă nu doar că menține elasticitatea și aspectul catifelat al pielii, prevenind ridurile și îmbătrânirea, dar are și un efect calmant, antiseptic și drenant al secrețiilor purulente. Prin amestecarea ei cu apă caldă, se obțin cataplasme ce pot fi aplicate pe furuncule, abcese, umflături, diverse inflamații, pe zonele afectate de reumatism.
Cum se utilizează făina de in

Făina din semințe de in poate fi integrată în alimentație cu ușurință. Are un gust blând, oarecum neutru, fiind potrivită preparatelor dulci și celor sărate, deopotrivă.

Poate fi folosită ca atare sau în amestec cu alte tipuri de făină. Iată cum:

  • Presară puțină făină de in peste cerealele cu lapte, în smoothie-uri, iaurt sau salate, pentru un plus de fibre și nutrienți.
  • Integrează făina de in în aluatul unor produse de patiserie ori panificație: brioșe, pâine, biscuiți (crackerși), fursecuri, clătite sau lipii.
  • Făina de in este potrivită pentru blaturile deserturilor și în bomboanele raw-vegane.
  • Este un excelent liant și înlocuitor pentru oul de origine animală, în compoziția produselor vegane. Pentru a obține un „ou vegan”, amestecă o lingură de făină de in cu trei linguri de apă și lasă amestecul să se „închege”, până devine ca un fel de gel.
  • „Oul vegan” poate fi adăugat inclusiv în preparatele care necesită coacere sau prăjire. De exemplu: în burgeri, chiftele și droburi vegane, biscuiți și fursecuri de post etc.
  • Făina de in poate fi folosită și pentru a îngroșa diverse sosuri, pateuri, smoothie-uri etc.

În uz extern, făina de in poate fi inclusă în cataplasme. Se amestecă cu apă caldă și, uneori, cu diverse plante medicinale (ex: cu rădăcină de nalbă mare, ulm alb, flori de mușețel etc.), cataplasma respectivă fiind apoi aplicată pe furuncule, abcese, umflături și diverse inflamații.

Poți include făina de in și în compoziția unor măști faciale sau corporale, în ritualurile tale de îngrijire naturală, pentru a te bucura de o piele fină, catifelată și elastică.

Te-ar putea interesa...
Mod prezentare: pulberi
Producători: Solaris Plant
Cod bare: 5941828015478
05850
500 Lei
Mod prezentare: pulberi
Producători: Driedfruits
Cod bare: 5941232419817
Mod prezentare: pulberi
Producători: Driedfruits
Cod bare: 5941232427713
Mod prezentare: pulberi
Producători: Herbal Sana
Cod bare: 5999561567228
Mod prezentare: pulberi
Producători: Herbal Sana
Cod bare: 5999561566160
06364
3770 Lei
Mod prezentare: pulberi
Producători: Niavis
Cod bare: 6426284000873
  • Populare
  • Produse din Promoții/Discounturi
  • Cele mai noi