GUARANA PULBERE 50g

03929
1390 Lei
1000 Lei
Reducere: 3,90 Lei
Stoc epuizat
Puncte fidelitate: 1 puncte
Adaugă la Favorite
Distribuiți
.
Livrare
Avantaje
Categorii

Beneficii produs

 • Bogată în antioxidanți
 • Conține vitamine și minerale

  

ProducătorSolaris Plant Cod bare5941828019810
 • Recenzii
GUARANA PULBERE 50g, Solaris Plant (5941828019810)

100% Guarana pulbere. Fructele de Guarana (originare din America de Sud) sunt un super-aliment puternic energizant și stimulent. Au un conținut ridicat de alcaloizi (guaranină/cofeină, teobromină și teofilină) și un efect de trei ori mai intens decât cafeaua. Guarana are proprietăți antioxidante, combate stresul oxidativ. Alte beneficii: tonifiază sistemul nervos, susține concentrarea și atenția. Îmbunătățește memoria și procesele de învățare. Stimulează metabolismul și arderea grăsimilor. Pulberea de guarana se poate adăuga în smoothie-uri și shake-uri proteice, pentru un plus de gust și energie.

Ce este guarana

Superaliment exotic puternic energizant, guarana (Paullinia cupana) este o plantă tropicală cățărătoare (o liană) originară din pădurile amazoniene ale Americii de Sud. Guarana poate crește până la o lungime de aproximativ 10 metri, are frunze verzi, compuse, florile mici și galbene, grupate în ciorchini, în timp ce fructele sale au un înveliș portocaliu și conțin una sau mai multe semințe care au o formă asemănătoare unor ochi. Semințele de guarana sunt supranumite și „fructele tinereții” și sunt uscate și măcinate pentru obținerea extractului și a pulberii de guarana.

Culturi de guarana pot fi găsite în Brazilia, Venezuela, Uruguay, dar și în alte țări din bazinul Amazonului. Boabele de guarana mai pot fi întâlnite și sub denumirea de „cacao braziliană” sau „pâine de guarana”. Știai că denumirea sa, „guarana”, provine din cuvântul „warana” care semnifică „ochii junglei”? Termenul provine din limba specifică tribului Guarani, un trib descoperit în Brazilia secolului al XVIII-lea, de către botanistul german Paullini. Guaranii obișnuiau să prepare din pudra de guarana o băutură specifică, asemănătoare ceaiului, pentru a-i ajuta să vâneze mai multe zile la rând, pentru a depăși foamea și oboseala, pentru a trata diverse afecțiuni (malarie, dizenterie, dureri de cap, crampe sau febră) ori ca afrodisiac.

Pulberea de guarana se caracterizează în special prin efectele sale puternic energizante și stimulente, datorate conținutului ridicat de guaranină, un compus chimic considerat de unii nutriționiști ca fiind echivalent cu cofeina. De asemenea, conține teobromină și teofilină, substanțe regăsite în boabele de cacao și în ceaiul verde, care au proprietăți termogene și de îmbunătățire a tonusului psihic.

Te invităm să rămâi alături de noi pentru a descoperi secretele pulberii de guarana, beneficiile sale, precum și modalități în care aceasta poate fi administrată.

Compoziție și valori nutriționale

Conține 100% pulbere de guarana. Nu conține aditivi, conservanți ori alte adaosuri.

Guarana pulbere prezintă următoarele valori medii ale macronutrienților pentru 100 g de produs:

 • Grăsimi – 12g (din care acizi grași saturați – 0,3g)
 • Glucide – 41g (din care zaharuri – 2,5g)
 • Proteine – 14g
 • Valoare energetică – 308kcal

Guarana este o sursă bogată de carbohidrați. Conține amidon și fibre (pectină, homogalacturonan, hemiceluloză). De asemenea, are un aport mediu de proteine și grăsimi (acizi grași – de exemplu, acid oleic).

Principalele substanțe active din compoziția semințelor de guarana sunt cei trei alcaloizi puternici:

 • guaranina/cofeina, teofilina și teobromina

Guarana conține între 3,2 – 7% cofeină, spre deosebire de cafea care conține aproximativ 2%. Din acest motiv, are un efect stimulent de cel puțin 3 ori mai mare decât boabele de cafea. Cei trei alcaloizi tonifiază sistemul nervos central, îmbunătățesc starea mentală de concentrare și claritate și îmbunătățesc funcțiile memoriei, conferă energie și combat oboseala.

Alți compuși importanți regăsiți în pulberea de guarana sunt:

 • micronutrienți – vitaminele (A, E, B1, B3), minerale (calciu, potasiu, magneziu, fier)
 • antioxidanți – polifenoli (taninuri), flavonoide (catehine și epicatehine, procianidină), alcaloizi
 • saponine
 • rășini și mucilagii

Consumul de guarana pulbere conferă un efect energizant mai prelungit decât cel al cafelei, datorită taninurilor care permit eliberarea lentă a cofeinei în organism, facilitând menținerea unui nivel optim de energie și dinamism pe parcursul zilei, fără a conferi însă agitație sau nervozitate.

Beneficii ale consumului de guarana

Deși pulberea de guarana este folosită în special de către cei care își doresc un plus de energie ori care își doresc să piardă kilogramele nedorite, e bine să știi că folosirea pulberii de guarana îți poate aduce mult mai multe beneficii.

Proprietățile guarana-ei indică acțiunea sa stimulantă, antimicrobiană, chimioprofilactică, genotoxică, antidepresivă, anxiolitică, anti-amnezică. În ceea ce privește beneficiile guarana-ei, studiile științifice evidențiază avantajele pe care ți le oferă integrarea pulberii în cadrul unei alimentații sănătoase. Iată care sunt o parte dintre aceste beneficii:

 • sursă importantă de antioxidanți – pulberea de guarana abundă în compuși cu proprietăți antioxidante precum: cofeina, teobromina, taninurile, saponinele și catehinele. Guarana are un profil antioxidant similar ceaiului verde. Antioxidanții au un rol important în neutralizarea potențialelor molecule cu efect nociv, a radicalilor liberi. Aceste molecule pot interacționa cu unele părți ale celulelor organismului, provocând deteriorarea acestora. Mai departe, deteriorarea celulară este asociată cu procesele de îmbătrânire și cu apariția unor afecțiuni diverse, precum afecțiunile cardiovasculare sau cancerul. Conform unor cercetări in vitro, proprietățile antioxidante ale guarana-ei ar putea împiedica dezvoltarea celulelor tumorale și ar putea reduce incidența apariției afecțiunilor cardiovasculare și ar putea stopa procesul de îmbătrânire al pielii.
 • conferă energie și îmbunătățește concentrarea – guarana este un ingredient cheie al unor băuturi energizante populare. Datorită conținutului mare de cofeină de 3-4 până la 6 ori mai mare de cofeină (comparativ cu boabele de cafea), pulberea de guarana te poate ajuta să îți menții concentrarea, vigilența și tonusul psihic, prin stimularea sistemului nervos central. Cofeina acționează prin blocarea efectelor adenozinei, un compus care ajută creierul să se relaxeze. Aceasta aderă la receptorii adenozinei, prevenind activarea lor. În plus, rezultatele unui studiu au evidențiat că participanții care au consumat un supliment pe bază de guarana au raportat un nivel mai redus de oboseală după completarea unor teste, comparativ cu cei din lotul placebo.
 • susține procesele de învățare – cercetările arată că administrarea pulberii de guarana poate îmbunătăți capacitatea de învățare și memorare. În cadrul unui studiu axat pe influența unor doze diferite de guarana asupra capacității de învățare, participanții au fost împărțiți în mai multe loturi. O parte dintre aceștia nu au primit nicio doză, în timp ce ceilalți au primite doze de: 37,5mg, 75mg, 150mg și 300mg. Rezultatele studiului au evidențiat că persoanele care au primit o doză de 37,5 mg și, respectiv, de 75 mg de guarana, au obținut cele mai bune rezultate la testele efectuate. Concluziile cercetării au pus aceste efecte parțial pe seama altor compuși ai guarana-ei decât cafeina, întrucât dozele mai mici de guarana au fost asociate în mod firesc cu doze mai mici de cafeină. Consumul de guarana a îmbunătățit memoria, atenția și învățarea și a facilitat o rezolvare mai rapidă a sarcinilor primite.
 • te ajută să slăbești – guarana este o sursă bogată de cofeină, care îți poate stimula metabolismul cu până la 3-11% pentru 12 ore. Un metabolism accelerat semnifică faptul că organismul arde mai multe calorii în perioade de rapaus. Unele studii au arătat că pulberea de guarana poate suprima activitatea genelor care facilitează formarea celulelor adipoase și stimulează genele care încetinesc acest proces. Poate favoriza arderea depozitelor adipoase.
 • benefică în cazul diareii și constipației – guarana este folosită de secole ca un tonic stomahic natural, pentru tratarea unor probleme precum diareea cronică și constipația. Efectele antidiareice se datorează proprietăților astringente ale taninurilor, compuși antioxidanți prezenți într-o proporție considerabilă în pudra de guarana. De cealaltă parte, guarana este bogată în cafeină care are proprietăți laxative. Cafeina stimulează peristaltismul, un proces care activează contracțiile de la nivelul mușchilor intestinului și colonului. Aceasta conduce la eliminarea constipației. Se consideră că dozele mai mici de guarana conțin un procent mai mic de cofeină și, implicit, sunt mai susceptibile pentru a avea un efect antidiareic, în timp ce dozele mai mari conțin mai multă cafeină și au o acțiune laxativă.
 • contribuie la reducerea senzațiilor de durere – guarana a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri de către triburile amazoniene ca și calmant. Proprietățile calmante ale guarana-ei se datorează conținutul său bogat în cofeină. Cofeina are un rol important în diminuarea durerilor deoarece blochează receptorii adenozinei (A1 și A2a), receptori implicați în stimularea senzațiilor dureroase. Prin intermediul acestui mecanism, guarana poate diminua senzațiile de durere de diverse tipuri.
 • poate îmbunătăți aspectul pielii – datorită proprietăților antioxidante și antimicrobiene, guarana este folosită în industria cosmetică ca un ingredient popular în compoziția cremelor anti-îmbătrânire, a loțiunilor, săpunurilor sau produselor pentru păr. Conținutul de cafeină stimulează circulația sanguină la nivelul pielii, iar restul compușilor antioxidanți împiedică deteriorarea pielii, deteriorare asociată adeseori cu înaintarea în vârstă, ameliorând anumite trăsături indezirabile precum pomeții lăsați, ridurile din jurul ochilor.
 • potențiale proprietăți anti-tumorale – unele studii in vitro au arătat că guarana poate proteja împotriva deteriorării ADN-ului, poate suprima dezvoltarea celulelor tumorale și poate declanșa moartea celulelor canceroase. Conform unor opinii științifice, proprietățile anti-tumorale ale guarana-ei se datorează xantinelor, substanțe active asemănătoare cofeinei și teobrominei. Studiile în această direcție sunt însă insuficiente și necesită pe viitor o aprofundare.
 • îmbunătățește performanța fizică – administrarea de guarana previne acumularea de acid lactic ce declanșează febra musculară în urma unui efort fizic intens, după ce ai practicat exerciții fizice sau un sport. Conferă energie și rezistență corpului.
 • efect afrodisiac – consumul de guarana stimulează libidoul.

 

Sportivii profesioniști ori persoanele pasionate de mișcare sau sport, studenții care au nevoie de un ajutor pentru stimularea memoriei și învățării, înainte de examene, precum și mamele grijulii pot beneficia de un plus de energie cu ajutorul pulberii de guarana. Poți achiziționa pulberea de guarana din magazinul online Solaris, la un preț accesibil.

Întrucât administrarea necesită o cantitate mică de pudră de guarana pentru a obține un efect energizant, vitalizant sau de îmbunătățire a concentrării, te vei putea bucura o perioadă lungă de timp de acest produs.

Cum se administrează guarana

Poți adăuga guarana în diverse smoothie-uri, sucuri din fructe și legume sau în shake-uri proteice, pentru un plus de gust și energie.

O altă variantă de administrare presupune să adaugi pudra de guarana în iaurt sau înghețată ori în batoanele proteice (realizate din diverse nuci, semințe oleaginoase și unele fructe uscate).

De asemenea, poți obține o băutură energizantă și vitalizantă cu ajutorul pulberii de guarana diluată în apă, la care adaugi puțină miere și zeamă de lămâie. Poți pregăti un ceai din diverse plante medicinale la care poți adăuga puțină guarana. Aceste modalități de consum pot reprezenta o alternativă mai sănătoasă la consumul zilnic de cafea.

Majoritatea cercetărilor indică folosirea unei doze de 0,5–1g de pulbere pe zi. Pulberea se poate administra în mai multe etape, dar nu este recomandat consumul acesteia seara întrucât poate cauza insomnie, și nici consumul pe perioade lungi de timp. În cazul persoanelor care nu prezintă contraindicații pentru cofeină sau guarana, este indicat a se administra la început o cantitate mai mică și a se mări gradat până la limita permisă. Recomandăm consultarea medicului fitoterapeut pentru un dozaj particularizat.

Contraindicații și precauții

Administrarea în doze mici nu prezintă efecte adverse pentru majoritatea persoanelor. În ceea ce privește consumul de guarana, contraindicațiile se adresează:

 • femeilor gravide și celor care alăptează
 • copiilor și tinerilor sub 18 ani
 • persoanelor cu sensibilitate la cofeină și/sau guarana
 • persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare (inclusiv hipertensiune arterială și aritmie)
 • persoanelor cu hipertiroidie

Se indică respectarea unor precauții în caz de diabet, osteoporoză, glaucom, anxietate, insomnie, epilepsie, sindromul colonului iritabil. În cazurile enumerate, recomandăm consultarea medicului de specialitate sau a nutriționistului înainte de administrarea pulberii. Se indică, de asemenea, solicitarea opiniei medicale avizate cu privire la posibilitatea consumului și la alegerea dozajul potrivit, în cazul persoanelor care urmează diverse tratamente alopate pentru tratarea unor afecțiuni.

Nu este recomandat un consum mai mare decât doza zilnică recomandată. A se evita consumul în doze mari, pe perioade lungi de timp. De asemenea, nu este indicat consumul simultan de guarana și alte surse de cofeină (de exemplu, cu cafea).

Consumul în doze mari sau în situații contraindicate poate declanșa efecte adverse similare aportului excesiv de cofeină. Printre aceste efecte nocive se regăsesc: palpitații cardiace, insomnie, migrene, convulsii, anxeitate, nervozitate, probleme digestive, tremur.

 

*Conținutul acestei descrieri are valoare informativă. Informațiile prezentate nu trebuie să substituie prescripțiile și tratamentele recomandate de medic sau nutriționist și nu trebuie folosite pentru prevenirea, diagnosticarea sau tratarea unor boli. Recomandăm solicitarea unei opinii medicale avizate în cazul unor afecțiuni diverse, precum și pentru indicarea dozei optime de administrare, în funcție de starea de sănătate și istoricul medical.

Te-ar putea interesa...
Mod prezentare: pulberi
Producători: Rawboost Smart Food
Cod bare: 5941887400079
06364
3360 Lei
Mod prezentare: pulberi
Producători: Niavis
Cod bare: 6426284000873
06245
3150 Lei
Mod prezentare: pulberi
Producători: Sanoviva
Cod bare: 11415171812137
06148
2090 Lei 1600 Lei
Reducere: 4,90 Lei
Mod prezentare: pulberi
Producători: SanoVita
Cod bare: 5941882801796
00627
220 Lei
Mod prezentare: pulberi
Producători: Phytopharm
Cod bare: 6425342005843
04807
1070 Lei
Mod prezentare: pulberi
Producători: Solaris Plant
Cod bare: 5941828000146
 • Populare
 • Produse din Promoții/Discounturi
 • Cele mai noi