Risotto-ul cu cârnăciori Salsiccia, roșii uscate și ciuperci, creat de Chef Adrian Tihulcă, e o rețetă care nu trebuie să lipsească din repertoriul niciunui iubitor de plant-based!
Timp de preparare: 40 min Dificultate: medie Porții: 4 Porții
1.Punem o tigaie la încins la foc mediu cu ulei de măsline și sotăm ceapa cu usturoiul și cimbru verde timp de 1 minut.
Adăugăm orezul spălat în prealabil și prăjim 1 minut, stingem cu vin alb sec și lăsăm să se evapore alcoolul.
Adăugăm apa sau supa treptat, amestecând continuu până ce orezul este fiert (aproximativ 20 de minute).
2.Când orezul este fiert, adăugăm roșiile uscate, măslinele și șofranul diluat cu puțină apă caldă.
3.Separat într-o tigaie de teflon prăjim cârnăciorii vegetali pe fiecare parte câte 3-4 minute, apoi îi scoatem pe un tocător și îi tăiem rondele. Adăugăm cârnăciorii în risotto.
4.Asezonăm orezul cu sare și piper după gust și mai adăugăm puțină supă, dacă mai este nevoie, și mai fierbem totul 2 minute. Risotto-ul trebuie să fie cremos și legat în același timp.
5.Punem risotto-ul pe o farfurie întinsă și presărăm deasupra pătrunjel tocat fin.
Rețetă propusă de producătorul Verdino.