Schemă de tratament natural CONTRA TUSEI

21/03/2023
Prin tuse, căile respiratorii încearcă să se elibereze de substanțe iritante, secretii, însă de cele mai multe ori dacă nu poate fi controlată, tusea devine deranjantă și ne crează disconfort.

De aceea îți venim în ajutor cu remedii naturale de încredere, care te pot ajuta să ameliorezi simptomele dar și să tratezi cauza.


TUSE CU EXPECTORAȚIE

Plantusin Forte R25, sirop / Plantusin Forte R22, sirop plic

Plantusin ușurează expectorația R16, cps moi

Plantusin Ceai R26, ceai plic

TUSE IRITATIVĂ

Plantusin calmant, R44, comprimate de supt 

Plantusin Ceai R26, ceai plic

Există tratamente naturale care au la bază combinații complexe de plante medicinale și uleiuri esențiale, care liniștesc tusea fără a o suprima. Află care sunt plantele care te ajută dacă tușești:

Iedera scade vâscozitatea mucusului având efect puternic expectorant și antispastic bronșic; este eficientă atât în tusea productivă cât și în cea spastică.

Podbalul este emolient, expectorant puternic, antiinflamator și antispastic pe căile respiratorii, fiind eficient în toate tipurile de tuse (productivă, seacă, spastică).

Grindelia are acțiune emolientă şi expectorantă, este benefică atât în tusea productivă cât și în cea seacă prin rezinele din compoziție.

Mugurii de pin, prin conţinutul de pinen şi limonen, au efect expectorant secretolitic similar cu ambroxolul (medicament de sinteză cu efect expectorant) la persoanele cu afecţiuni pulmonare.

Trei frați pătați au acțiune calmantă a tusei, expectorantă și antialergică fiind recomandați atât în tusea productivă cât și în cea seacă, inclusiv în cazul alergiilor și bronșitei asmatiforme.

Roua cerului are 3 actiuni simultan: emolientă, expectorantă şi bronhospasmolitică; este eficientă atât în cauzul tusei productive, a tusei seci și în mod particular, asupra componentei spastice din traheobronșita acută, bronșita asmatiformă, bronșiolită.

Ridichea neagră, scaiul vânăt, ghimbirul, alături de iarba mare și cimbrișor, fluidifică secrețiile bronșice, favorizând expectorația în tusea productivă.

Combinația de flori de tei, lemn dulce, pătlagină, lichen de piatră și nalbă mare prin conținutul ridicat de mucilagii (polizaharide) formează o peliculă protectoare pe mucoasele tractului respirator, contribuind la diminuarea reflexului de tuse, la reducerea iritației de la nivelul mucoaselor și te ajută în tusea seacă, iritativă.

Uleiurile esențiale de eucalipt, fenicul, lavandă spic, cimbru, fluidifică eficient mucusul de la nivel bronşic şi amplifică mişcărilor cililor care favorizează eliminarea acestuia prin expectorație.

De ce să alegi produsele noastre contra tusei?
Cât de eficiente sunt?
Cum și de ce să asociezi produsele?

Tusea este un act reflex provocat de iritarea căilor respiratorii, prin care organismul caută să elimine mucusul în exces și substanțele străine (de exemplu fum sau praf), protejând astfel plămânii împotriva aspiraţiei acestora.

Tratamentul simptomatic al tusei se face diferit în funcție de tipul acesteia:

 • Tusea umedă sau productivă este însoțită de expectoraţie. Apare ca simptom în infecțiile respiratorii, care evoluează cu o creștere a cantității de mucus (spută).
 • Tusea uscată sau seacă este un tip de tuse în care nu se produce mucus, fiind numită și tuse neproductivă. Este provocată de substanțe iritante precum fumul sau praful, virusuri, diverși factori alergeni sau fumat.
 • Există și tuse spastică sau convulsivă, care poate apărea asociată cu tusea seacă sau cu cea productivă. Tusea spastică este asociată frecvent cu hiperreactivitatea bronșică (reacție exagerată a căilor respiratorii în cazul expunerii la anumite substanțe iritante, alergeni, toxine, infecții respiratorii).

Fitoterapia oferă posibilitatea de a trata cu ajutorul preparatelor din plante medicinale (siropuri, capsule moi cu uleiuri esențiale, comprimate de supt, ceaiuri, spray-uri) atât tusea productivă cât și pe cea seacă sau spastică.

De ce să alegi tratamentul nostru?

 • Oferim o schemă completă pentru eliminarea tusei
 • Produsele conțin ingrediente active 100% naturale
 • Eficiența produselor a fost dovedită clinic în colaborare cu medici de familie, ORL și pneumologi.
 • Constituie o alternativă naturală pentru persoanele care doresc să evite efectele adverse ale medicației de sinteză.

Dacă te confrunți cu răceală sau gripă însoțită de tuse cu expectorație îți recomandăm:

 • PLANTUSIN FORTE R25, sirop / PLANTUSIN FORTE R22, sirop plic
 • PLANTUSIN UȘUREAZĂ EXPECTORAȚIA R16, capsule moi
 • PLANTUSIN Ceai R26, ceai plic / PLANTUSIN R1, ceai pungă

PLANTUSIN FORTE este un sirop cu o compoziție complexă din 18 plante medicinale și 7 uleiuri esențiale, ceea ce îi conferă o acţiune puternică şi rapidă printr-o mare concentrație de substanțe active. Îl găsești acum ambalat și sub formă de plicuri individuale.

 • Rezultatele clinice: este recomandat frecvent de medicii de familie și pneumologi, datorită eficienței confirmate clinic, fără efecte secundare.
 • 93,33% dintre persoanele care l-au utilizat au considerat că a fost eficient ca unic tratament pentru eliminarea tusei din cadrul infecțiilor respiratorii.

PLANTUSIN UȘUREAZĂ EXPECTORAȚIA, capsule moi cu uleiuri esențiale, este un remediu natural recomandat în infecții respiratorii acute și cronice însoțite de tuse cu expectorație.

 • Evaluarea eficienței terapeutice a relevat eficiența ca unic tratament în 96,77% din cazurile de tuse productivă din bronșita cronică acutizată, astm bronșic în exacerbare, bronșiectazie suprainfectată.
 • Efectul terapeutic s-a instalat în 3-4 zile. Tusea productivă a dispărut după 6 zile la 61,29% din cazuri și s-a redus cu 50% la celelalte cazuri. Durerea în piept asociată tusei a dispărut în 95% din cazuri.

Dacă te confrunți cu răceală sau gripă însoțită de tuse iritativă îți recomandăm PLANTUSIN CALMANT R44, comprimate de supt asociat cu PLANTUSIN R26, ceai plic / PLANTUSIN R1, ceai pungă.

PLANTUSIN CALMANT este un produs sub formă de comprimate de supt, din plante medicinale, propolis și uleiuri esențiale cu efect protector la nivelul mucoaselor iritate şi inflamate ale gurii şi gâtului, calmând astfel accesele de tuse.

 • Rezultatele clinice: evaluarea eficienței PLANTUSIN CALMANT comprimate de supt, s-a realizat pe un lot de persoane cu infecții acute de căi respiratorii superioare ce prezentau tuse seacă sau tuse spastică şi dureri de gât. În urma administrării s-a constatat ameliorarea simptomelor clinice în toate cazurile. Astfel, tusea seacă a dispărut la 66,7% din cazuri și s-a ameliorat la 33,3%, iar tusea spastică și durerile de gât au dispărut la 84,6% şi s-au ameliorat la 15,4% din cazuri. Produsul a fost bine tolerat, fără reacții adverse.
 • PLANTUSIN CALMANT s-a dovedit a fi un produs eficient pentru combaterea tusei seci, iritative, chiar de la primele administrări.

PLANTUSIN ceai este o asociere pe care o consideram necesară, deoarece tratamentul corect al tusei implică hidratare și fluidificare a secrețiilor bronșice printr-un aport suficient de lichide.
Ceaiul PLANTUSIN conține:

 • plante bogate în mucilagii (pătlagină, lei, lichen de piatră) cu efect emolient, balsamic, antiinflamator care calmează iritațiile de la nivelul mucoaselor și le protejează în tusea seacă, iritativă.
 • plante medicinale cu efect expectorant (cimbru, cimbrișor, șovârv, muguri de pin, scaiul vântului, ghimbir) ce conțin uleiuri esențiale și substanțe numite saponine care subțiază mucusul, făcându-l mai uşor de eliminat.

Prin asocierea acestor produse efectele lor se potențează, astfel puteți beneficia de efecte mai puternice și de o vindecare mai rapidă.