Ulei de armurariu presat la rece 200ml
- Recenzii
Nici o postare găsită
Uleiul de armurariu este obtinut prin presarea
la rece, in presa Solaris, a semintelor de armurariu. Dupa presare,
uleiul este decantat si filtrat printr-un filtru de bumbac natural,
asigurandu-i astfel calitatea superioara. Este bogat in acizi grasi
Omega-6 si Omega-9, vitamina E, minerale si silimarina, un complex de
substante antioxidante cu puternice proprietati hepatoprotectoare.
Uleiul de armurariu aduce beneficii mai ales pentru sanatatea ficatului.
Detoxifica ficatul si sustine regenerarea celulelor hepatice afectate
de substante toxice sau boli hepatice. Mentine glicemia in parametrii
optimi, prevenind diabetul. Hidrateaza si protejeaza tenul matur. Poate
fi adaugat in salate, terciuri, supe sau folosit la prepararea
sosurilor.
Ingrediente
- Seminte de armurariu
Valori medii nutritionale 100 ml
- Valoare energetica - 3760 kJ/ 898 kcal
- Grasimi - 99,62 g (din care acizi grasi saturati - 11,32 g)
- Glucide - 0 g (din care zaharuri - 0 g)
- Proteine - 0,15 g
- Sare - 0 g
Ce contine uleiul de armurariu presat la rece
Armurariul (Silybum marianum), cunoscut si sub denumirea de „Ciulinul laptelui”, este o planta perena anuala sau bienala din familia Asteraceae, care este inrudita cu margaretele si crizantemele. Semintele de armurariu sunt considerate a fi unul dintre cele mai eficiente remedii pentru afectiunile hepatice, fiind utilizate in fitoterapie ca atare, sub forma de pulbere, capsule sau ulei de armurariu.
Uleiul de armurariu este obtinut prin presarea la rece, in presa Solaris, a semintelor de armurariu atent selectionate. Dupa presare, uleiul este decantat si apoi filtrat printr-un filtru de bumbac natural, asigurandu-i astfel o calitate superioara. Nu contine aditivi sau conservanti si pastreaza integral bogatia de compusi activi si nutrienti prezenta in semintele de armurariu.
Uleiul de armurariu presat la rece contine doar 11,3% acizi grasi saturati si 88,3% acizi grasi nesaturati. Este un ulei bogat mai ales in acid linoleic (omega-6), dar si acid oleic (omega-9). in compozitia uleiului de armurariu mai regasim:
- substante carotenoide si vitamine (E, B, D, K);
- micro si macro-elemente: magneziu, potasiu, fier, mangan, calciu, seleniu, zinc, cupru, crom;
- principala substanta activa din semintele de armurariu – silimarina. Silimarina este un complex de flavonolignani (silibina, silidianina, izosilibina etc.), care sunt substante antioxidante cu puternice proprietati hepatoprotectoare.
Beneficii si proprietati ale uleiului de armurariu
Uleiul de armurariu are proprietati antioxidante, detoxifiante, hepatoprotectoare, colagoge, neuroprotectoare, chemoprotectoare, hipocolesterolemiante, emoliente.
Armurariul este folosit in mod traditional in tratamentul afectiunilor ficatului si ale vezicii biliare, pentru stimularea secretiei lactate, in prevenirea cancerului si pentru a proteja ficatul de efectele nocive ale alcoolului si feluritelor toxine.
Descopera in continuare mai multe despre uleiul de armurariu si beneficiile sale:
- imbunatateste sanatatea ficatului – avand o puternica actiune hepatoprotectoare, armurariul este folosit ca adjuvant in afectiuni hepatice precum ciroza, icterul, hepatita, boala ficatului gras non-alcoolic, cancerul de ficat.
- detoxifica ficatul prin intermediul silimarinei, vitaminei E si antioxidantilor din compozitie. Toti acesti compusi prezenti in semintele de armurariu pot ajuta la indepartarea factorilor toxici de la nivelul ficatului (alcool, medicamente, pesticide, metale grele, amatoxina din ciupercile otravitoare etc.).
- reduce inflamatiile ficatului
- sustine si normalizeaza functiile hepatice
- protejeaza celulele hepatice de stresul oxidativ si efectele nocive ale radicalilor liberi, care sunt produsi atunci cand ficatul metabolizeaza substante toxice. in acelasi timp, creste rezistenta membranelor celulelor hepatice.
- ajuta la regenerarea hepatocitelor care sufera deteriorari din cauza substantelor toxice, a consumului de alcool in exces, a virusilor sau afectiunilor hepatice.
- protejeaza sanatatea vezicii biliare – avand actiune colagoga, favorizeaza evacuarea secretiilor biliare in duoden. Totodata, poate preveni aparitia calculilor biliari.
- ajuta la reglarea glicemiei – acizii grasi, antioxidantii si silimarina din uleiul de armurariu ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din sange si pot remedia rezistenta la insulina in cazul persoanelor cu diabet. Actioneaza si in sens profilactic, reducand riscul imbolnavirii de diabet.
- sustine buna functionare a sistemului digestiv – imbunatateste digestia si este util in tratamentul afectiunilor tractului gastro-intestinal datorita continutului de vitamine, minerale, flavonoide si acizi grasi nesaturati, dar si proprietatilor antiinflamatorii, antibacteriene si colagoge ale uleiului.
- poate preveni declinul cognitiv – armurariul are proprietati antiinflamatorii, antioxidante si neuroprotectoare care sustin buna functionare a creierului, prevenind declinul cognitiv asociat cu inaintarea in varsta. Potrivit unor studii realizate pe animale, silimarina din armurariu poate preveni deteriorarea oxidativa a celulelor creierului si dezvoltarea placilor amiloide, asociate cu aparitia unor boli cum sunt Alzheimer, dementa etc.
- benefic pentru sanatatea inimii – acizii grasi nesaturati si silimarina din compozitia uleiului de armurariu ajuta la scaderea „colesterolului rau” (LDL), prevenind formarea placilor aterosclerotice. Totodata, are actiune antiinflamatoare si antioxidanta, protejand inima de efectele nocive ale stresului oxidativ.
- hidrateaza pielea si previne semnele imbatranirii – uleiul de armurariu este bogat in acizi grasi polinesaturati, antioxidanti si vitamina E, ceea ce il face potrivit pentru pielea uscata sau sensibila, avand un efect nutritiv si regenerator. Protejeaza pielea de efectele nocive ale factorilor de mediu si ii mentine aspectul tanar, fiind ideal pentru tenul matur. Datorita proprietatilor antiinflamatorii si antioxidante, este util in cazul acneei, eczemelor si a inflamatiilor cronice de la nivelul pielii.
Contraindicatii si precautii
Uleiul de armurariu are contraindicatii (in uz intern si extern) pentru persoanele cu alergie la armurariu sau alte plante din familia botanica Asteraceae (anghinare, margarete, crizanteme).
Reactiile alergice pot fi depistate prin intermediul unor simptome cum ar fi inrosirea pielii, mancarimi, greata, senzatie de balonare.
Recomandam consultarea medicului inainte de a realiza cure cu ulei de
armurariu pentru indicarea unui dozaj optim, in functie de istoricul
medical, tratamentele urmate, afectiunile pe care iti doresti sa le
tratezi.