XILIT 500G

00687
3130 Lei
Stoc epuizat
Puncte fidelitate: 3 puncte
Adaugă la Favorite
Distribuiți
.
Livrare
Avantaje
ProducătorTrendavit Cod bare5997880504054
XILIT 500G, Trendavit (5997880504054)

Xilit (xylitol) este un alcool de zahăr, care este utilizat ca îndulcitor. De asemenea este  cunoscut și sub numele de zahăr de mesteacăn, original a fost extras din mesteacăn. Se regăsește în legume, fructe chiar și corpul uman produce xilitol. Folosința este sigură și fără efecte secundare.

Beneficiile Xilitolului pentru diabetici:

  • conținutul caloric este de aproximativ 60% al zahărului normal
  • conținutul de Carbohidrati este de aprox. 25% al zahărului normal
  • indicele glicemic este: 7

Datorită indicelui glicemic scăzut xilitolul menține nivelul de zahăr din sânge sărac în calorii şi hidrați de carboni, în comparație cu zahărul este mult mai puțin propice pentru reducerea aportului caloric, contribuind astfel la pierderea în greutate.

Studiile clinice arată că din punctul de vedere al stării de sănătate a dinților, xilitolul reduce formarea plăcii dentare, reduce apariția cariilor dentare, reduce uscăciunea gurii.

Întrebuințare:

Efectul de îndulcire corespunde cu cel al zahărului normal, deci efectul a unei lingurițe de xilitol corespunde unei lingurițe de zahăr. Este ideal pentru ceai, cafea, limonadă și alte băuturi, dar se poate folosi și pentru sosuri sau pentru gătit. Doza zilnică recomandată este de  0,5 -1g de xilitol per kilograme corporale. Consumul excesiv poate produce efecte laxative.

  • Populare
  • Reduceri
  • Cele mai noi