Zaharina 19mg 100cpr
- Recenzii
Nici o postare găsită
Zaharina este un îndulcitor sintetic/ necalorigen/ de circa 300 ori mai dulce decât sucroza.
Puterea de îndulcire a zaharinei/ comparativ cu zaharul/ variaza în functie de concentratia solutiei. Se admite în general ca 10 mg de zaharina au o putere de îndulcire aproximativ echivalenta cu a unei bucati de zahar (5/5 g).
Zaharina se absoarbe rapid din tractul digestiv si se elimina/ nemodificata/ aproape în totalitate prin urina/ în decurs de 24 - 48 ore/ fiind practic lipsita de orice actiune farmacologica.
Zaharina se utilizeaza pentru îndulcirea alimentelor si lichidelor (ceai/ lapte/ compoturi/ cafea/ sucuri de fructe)/ în situatii în care nu se doreste ingestia de zaharuri.
Administrare: Desi nu s-a limitat numarul de comprimate de zaharina ce poate fi consumat zilnic se recomanda sa nu se depaseasca 4 - 8 comprimate pe zi. Zaharina se adauga în alimente dupa prepararea lor termica.
Produsul fiind termolabil/ se adauga în alimente dupa prepararea lor termica (prin fierbere ea capata un gust amar).
Se va pastra la temperaturi sub 25ºC/ în ambalajul original.