FULGI DE OVAZ MOI 400g

01512
770 Lei
în stoc
Puncte fidelitate: 1 puncte
+
Adaugă la Favorite
Distribuiți
.
Livrare
Avantaje

Beneficii produs

 • Conținut ridicat de vitamine și minerale
 • Bogați în fibre

  

ProducătorSolaris Plant Cod bare5941828007213
 • Recenzii
FULGI DE OVAZ MOI 400g, Solaris Plant (5941828007213)

Fulgii de ovăz sunt realizați din cerealele integrale și au o valoare nutritivă deosebită. Prin tehnologia de fabricație nu se modifică și nu se alterează calitățile naturale ale boabelor de ovăz. Sunt 100% naturali, obținuți la temperaturi care nu afectează compoziția inițială a bobului de ovăz. Fulgii de ovăz se pot consuma în diferite moduri, după preferințe: în lapte, iaurt, ceai, cu sau fără adaos de fructe uscate, alune, nuci, sau în diferite mâncăruri: salate, supe, chiftele, ardei umpluți, sarmale, etc.

Beneficiile consumului fulgilor de ovăz
 • Reprezintă o sursă nutritivă complexă, bogată în carbohidrați, fibre, vitamine și minerale, conferă nu doar sațietate, ci și energie pentru întreaga zi;
 • Sunt o soluție rapidă și sănătoasă pentru micul dejun sau pentru gustările din timpul zilei;
 • Sunt un ingredient versatil într-o mulțime de rețete;
 • Adecvați atât în alimentația adulților, cât și a copiilor;
 • Indicați pentru persoanele convalescente, fiind hrănitori, ușor asimilabili și digerabili.
Valorile nutriționale ale fulgilor de ovăz

O cantitate de 80 g (1/2 cană) de fulgi de ovăz conține aproximativ:

 • 69 g glucide
 • 10 g fibre
 • 13 g proteine
 • 7 g grăsimi

Fulgii de ovăz sunt bogați în carbohidrați, fibre solubile și insolubile, contribuie la menținerea greutății corporale, generând senzație de sațietate și dimunând apetitul. Ovăzul conține într-o proporție ridicată beta-glucan, o fibră solubilă cu importante efecte hipocolesterolemiante și hipoglicemiante, dar și de reglare a greutății corporale.

Comparativ cu celelalte cereale, ovăzul conține cei mai mulți aminoacizi esențiali. Dintre aceștia, într-o proporție considerabilă se regăsește lizina, un aminoacid care susține atât regenerarea și dezvoltarea masei musculare, cât și sistemul imunitar. Întrucât este bogat în aminoacizi, fulgii de ovăz sunt indicați în alimentația vegetarienilor și veganilor.

Câte calorii au fulgii de ovăz

100 g fulgi de ovăz conțin aproximativ 380 kcal. Din acest motiv, se recomandă a fi incluși în prima masă a zilei, la micul dejun, pentru a beneficia de toată energia necesară desfășurării activităților din rutina de dimineață.

Datorită conținutului bogat în beta-glucan (fibră care reduce apetitul, poftele alimentare și conferă senzația sațietății), ovăzul este indicat și în cazul dietelor pentru slăbit. Întrucât induce sațietate, aceasta va conduce la reducerea cantității de calorii consumate pe parcursul zilei.

Principalele vitamine și minerale din compoziția fulgilor de ovăz

Fulgii de ovăz conțin complexul de vitamine B, în special vitamina B1 (tiamina), B2, B6 și B9 (acidul folic), vitamina E și K.

În ceea ce privește oligoelementele, în compoziția fulgilor de ovăz regăsim: fosfor, cupru, magneziu, fier, zinc, potasiu, calciu, nichel, mangan.

Indicele glicemic al fulgilor de ovăz

Indicele glicemic reprezintă o modalitate simplă de a estima impactul diferitelor alimente asupra glicemiei. În cazul fulgilor de ovăz, acesta este de aproximativ 40, fiind un indice glicemic mic spre mediu.

Alimentele cu un indice glicemic mic sunt ideale pentru menținerea glucozei din sânge la un nivel cât mai stabil. Menținerea acestui nivel scăzut este esențială în special în cazul unor afecțiuni precum diabet, obezitate, cancer. Din acest motiv, fulgii de ovăz sunt un aliment indicat în dieta și tratamentul acestor afecțiuni.

Te-ar putea interesa...
06961
5700 Lei
Mod prezentare: capsule
Producători: Pro Nutrition
Cod bare: 6421766008965
Mod prezentare: pulberi
Producători: Pro Nutrition
Cod bare: 6421766041313
Mod prezentare: lichide
Producători: BodyLine
Cod bare: 8435483525054
05882
800 Lei
Mod prezentare: fulgi
Producători: Driedfruits
Cod bare: 5941232413334
05519
780 Lei
Mod prezentare: fulgi
Producători: Driedfruits
Cod bare: 5941232413846
Mod prezentare: lichide
Producători: OstroVit
Cod bare: 5903246222067
 • Populare
 • Produse din Promoții/Discounturi
 • Cele mai noi