O rețetă ușoară și reinterpretată în stil plant-based: un risotto cremos cu cârnăciori vegetali de casă.
Timp de preparare: 50 min Dificultate: medie Porții: 4 Porții
1.Punem lintea la înmuiat în apă timp de 1-2 ore, apoi o spălăm și o scurgem.
2.Punem o tigaie la încins la foc mediu cu ulei de măsline, adăugăm ceapa, morcovul și cimbrul și sotăm 3 minute, apoi adăugăm lintea, amestecăm toate ingredientele și punem apa sau supa de legume.
Lăsăm totul să fiarbă până ce lintea este gata, aproximativ 30 de minute.
3.Separat, într-o tigaie, punem baconul vegetal și îl prăjim pe ambele părți 2 minute până devine crocant, îl tăiem julienne și îl adăugăm în cratiță.
4.Asezonăm lintea cu sare și piper după gust.
5.Separat, într-o tigaie sau pe grătar, prăjim cârnăciorii câte 4 minute pe fiecare parte.
După ce prăjim cârnăciorii, îi adăugăm peste linte și mai fierbem 3 minute. Dacă este nevoie, mai adăugăm niște supă de legume.
Când este gata, presărăm deasupra pătrunjel tocat fin.
Reteta propusa de producatorul Verdino.