Ulei cocos presat la rece 500ml

04336
5960 Lei
în stoc
Puncte fidelitate: 6 puncte
+
Adaugă la Favorite
Distribuiți
.
Livrare
Avantaje

Beneficii produs

  • Conținut bogat de antioxidanți
  • Conține acizi grași Omega-6

  

ProducătorSolaris Plant Cod bare5941828016901
  • Recenzii
Ulei cocos presat la rece 500ml, Solaris Plant (5941828016901)

Uleiul de cocos obținut prin presare la rece conține cea mai mare parte a nutrienților existenți în nuca de cocos. În compoziția lui regăsim vitaminele E și K, fier, zinc, fitosteroli, grăsimi saturate, acizi grași Omega-6 și grăsimi mononesaturate. Având proprietăți antiinflamatoare, uleiul de cocos aduce beneficii importante pentru sănătatea cardiovasculară. Ajută la încetinirea proceselor de îmbătrânire datorită conținutului bogat în antioxidanți. Este o sursă naturală de energie pentru întregul organism și un superaliment 100% raw, indicat celor ce țin o dietă raw. În uz cosmetic, recomandăm folosirea uleiului de cocos pentru un păr mătăsos și o piele hidratată.

Ingrediente
  • Ulei de nucă de cocos presat la rece.
Cum se obține uleiul de cocos - tipuri de ulei de cocos

În ultimii ani, s-a vorbit tot mai des despre beneficiile uleiului de cocos asupra sănătății organismului. În prezent, el este folosit ca produs cosmetic, adjuvant în diferite diete sau ca ajutor de nădejde în bucătărie. Vorbim pe larg despre beneficiile uleiului de cocos, dar și despre modalitățile concrete prin care le poți include în stilul tău de viață.

Uleiul de cocos este un ulei vegetal, extras din miezul nucii de cocos. Extragerea se poate face din miezul de nucă uscat sau în stare crudă. În funcție de modalitatea de extragere, putem întâlni mai multe tipuri de ulei de cocos:

  • Ulei de cocos rafinat - este preparat la temperaturi înalte (200 de grade Celsius), printr-un proces de distilare cu ajutorul unor substanțe chimice, care ajută la albirea produsului sau la îndepărtarea mirosului specific;
  • Ulei de cocos nerafinat - este uleiul procesat cel mai puțin, fără modificări chimice, prin urmare, păstrează mai mulți antioxidanți și este mai bogat în nutrienți decât uleiul rafinat. Acesta este etichetat, de obicei, ca „virgin” sau „extravirgin”;
  • Uleiul de cocos virgin, presat la rece - termenul de virgin înseamnă ca uleiul este, în general, neprocesat și că nu a trecut prin niciun mecanism de albire sau de eliminare a mirosului;
  • Ulei de cocos extravirgin presat la rece - este obținut din pulpele proaspete de nucă de cocos, ceea ce permite uleiului să-și pastreze mirosul, gustul și o parte din proprietățile nucii de cocos. La fel ca în cazul uleiului virgin, și cel extravirgin se obține fără adăugarea niciunei substanțe chimice.

De regulă, uleiul de cocos presat la rece este 100% natural, fiind obținut strict prin procedee mecanice, fără a fi extras la temperaturi înalte (cum este în cazul uleiului rafinat). Avantajul este că uleiul presat la rece păstrează calitățile nutritive ale miezului de nucă de cocos, fiind mai sănătos.

Ce conține uleiul de cocos
  • 99. 06 g lipide;
  • 1 mg calciu;
  • 0.05 mg fier;
  • 0.02 mg zinc;
  • 0.03 mg colină;
  • 0.11 mg vitamina E;
  • 0.6 mg vitamina K;
  • 82.475 g acizi saturați;
  • 6.332 g acizi mononesaturați;
  • 1.702 g acizi polinesaturați.

Astfel, uleiul de cocos este compus în principal din grăsimi (90%), cele mai multe fiind acizi grași saturați. Conține o cantitate minimă de vitamine și nu include colesterol.

Beneficiile uleiului de cocos

Fiind considerat unul dintre puținele uleiuri vegetale cu o atât de mare concentrație de acizi grași (90%), acest produs aduce o serie de beneficii organismului.

Are proprietăți antifungice, antivirale și antibacteriene

Acest fapt se datorează celor trei acizi grași saturați prezenți în compoziția uleiului de cocos:

  • Acidul caprilic (octanoic);
  • Acidul capric (decanoic);
  • Acidul lauric (dodecanoic).

Derivatele acestor trei acizi au capacitatea de a dezintegra pereții celulelor bacteriene și, astfel, sunt recunoscuți pentru beneficiile pe care le au în afecțiunile microbiene. Pornind de la această proprietate, au fost descoperite alte avantaje corelate:

  • Uleiul de cocos poate calma inflamația provocată de candidoză - infecție provocată de Candida albicans;
  • Uleiul de cocos poate susține sistemul imunitar - corpul uman transformă acidul lauric în monolaurină, despre care s-a dovedit științific că poate lupta cu brio în combaterea virusurilor și a bacteriilor;
  • Datorită proprietăților antimicrobiene, uleiul de cocos poate fi utilizat pentru calmarea durerilor în gât;
  • Deoarece este absorbit de piele foarte ușor, uleiul de cocos a obținut rezultate benefice în tratarea dermatitei, luptând eficient împotriva iritațiilor, inflamațiilor și infecțiilor dermice.
Hidratează pielea și este benefic în tratarea acneei și a ridurilor

Proprietățile antifungice, antivirale și antibacteriene ale acidului lauric îl recomandă ca tratament anti-acneic. Uleiul de cocos poate acționa ca un antibiotic natural, care luptă împotriva bacteriilor ce produc inflamații la nivelul tenului. În plus, acidul lauric are un rol important și în hidratarea pielii, astfel, uleiul de cocos catifelează tenul. În cazul în care este folosit în tratamentele antiacneice, uleiul de cocos are avantajul că nu usucă pielea, spre deosebire de alte soluții tradiționale pe bază de peroxid de benzoil.

De asemenea, datorită conținutului bogat în antioxidanți, vitaminelor A și E și prezenței acidului ferulic care ajută la estomparea ridurilor fine, uleiul de cocos poate avea proprietăți anti-îmbătrânire, ceea ce îl recomandă în tratamentele antirid.

Uleiul de cocos este benefic pentru îmbunătățirea digestiei

Administrat intern, uleiul de cocos poate combate acțiunea nociva a virusurilor și bacteriilor. Prin mecanismul lipidelor cu rol antimicrobian, cum ar fi acidul capric și cel lauric, acest produs poate susține sistemul imunitar.

De asemenea, uleiul de cocos are un efect benefic asupra digestiei. Un studiu efectuat de Gastroparesis and Dysmotilities Association, din Canada, demonstrează faptul că acizii saturați din structura uleiului, având efect antimicrobian, pot ajuta la tratarea infecțiilor cu diverse bacterii ce provoacă indigestii. Stomacul fiind mai puțin expus riscurilor indigestiei, poate fi combătut mult mai ușor și sindromul colonului iritabil.

Uleiul de cocos este benefic pentru sportivi

În momentul efortului fizic, corpul folosește două tipuri de combustibil: zaharurile și acizii grași din organism. Utilizarea acizilor grași din uleiul de cocos duce la producerea de cetone în organism, eliberând energia necesară oricărui sportiv în timpul antrenamentului. O linguriță de cocos adăugată în smoothie-uri sau shake-uri proteice poate fi de ajutor persoanelor care fac sport și vor să slăbească. Uleiul de cocos se asimilează rapid în organism şi se transformă în energie.

Cum poți utiliza uleiul de cocos

Datorită proprietăților și beneficiilor sale, uleiul de cocos poate avea atât o administrare internă, putând fi consumat ca adjuvant nutrițional în diferite diete, dar și una externă, având numeroase întrebuințări în domeniul cosmeticii. Iată, în continuare, câteva moduri concrete prin care te poți bucura de beneficiile uleiului de cocos.

Uleiul de cocos ca produs cosmetic

Prin intermediul acizilor saturați, al antioxidanţilor naturali și al vitaminelor prezente în compoziția uleiului de cocos, acesta are beneficii mai ales asupra sănătății părului, a pielii și a tenului.

Cum poți folosi uleiul de cocos pentru îngrijirea părului

Compoziția sa uleioasă și hidratantă face ca uleiul de cocos să fie perfect pentru îngrijirea părului. Îl poți folosi ca tratament pentru prevenirea ruperii firului de păr. După spălare, aplică puțin ulei de cocos pe vârfuri, pentru a preveni deteriorarea lor.

De asemenea, îl poți utiliza ca mască pentru păr. Înainte de spălare, încălzește într-un bol 3-5 lingurițe de ulei de nucă de cocos. Când este cald, aplică uleiul cu mâna pe firele de păr, începând din zona vârfurilor și continuând cu zona scalpului. Masează părul bine, până când vei observa că acesta este complet acoperit cu ulei. După aplicare, pune pe păr o cască de duş și lasă uleiul să acționeze două ore. În final, spală părul foarte bine de două sau de trei ori, până când nu se mai simte uleios și lasă-l să se usuce natural, fără să utilizezi uscătorul de păr.

Cum poți folosi uleiul de cocos pentru îngrijirea tenului

Sunt suficiente câteva picături de nucă de cocos aplicate pe față, pentru a avea un ten luminos și îngrijit. Proprietățile antifungice, antivirale și antibacteriene ale celor trei acizi grași fac ca uleiul de cocos să poată fi folosit ca produs pentru îngrijirea tenului. Iată câteva întrebuințări:

  • tratament anti-acneic - amestecă o lingură de miere naturală cu o lingură de ulei de cocos virgin și vei obține o mască pentru ten. O poți aplica o dată pe săptămână. De asemenea, pentru un efect rapid, poți combina uleiul de cocos cu ulei esențial de Arbore de Ceai.
  • soluție pentru barbierit - uleiul de cocos hidratează și reface pielea după ras, prevenind iritațiile.
  • cremă pentru prevenirea apariției ridurilor - datorită conținutului bogat în antioxidanți, plus vitamina A și E, uleiul de cocos are proprietăți anti-îmbătrânire, putând fi folosit pentru prevenirea apariției ridurilor. Amestecă puțin ulei de cocos în crema ta obișnuită pentru ten și aplic-o pe ten, insistând în zona conturului ochilor.
  • cremă hidratantă pentru ten - datorită faptului că este absorbit de piele extrem de rapid, uleiul de cocos poate fi utilizat ca produs pentru hidratarea și hrănirea tenului. Poți aplica uleiul de cocos direct pe epidermă, masând ușor, până când este absorbit complet.
  • demachiant natural - amestecă 2 linguri de ulei de cocos și 1 lingură de vitamina E și poți folosi amestecul ca demachiant natural pentru îndepărtarea machiajului și a impurităților acumulate pe ten pe parcursul zilei.
Cum poți folosi uleiul de cocos pentru îngrijirea pielii și a organismului
  • loțiune pentru corp și exfoliant pentru piele - îl poți aplica după dus, direct pe pielea umeda sau îl poți folosi ca produs exfoliant, amestecându-l cu puțin zaț de cafea sau zahăr brun și scorțișoară. În felul acesta, vei obține un exfoliant natural, ideal pentru o piele catifelată.
  • după duș sau după ce ai aplicat o cremă exfoliantă - masează energic picioarele cu ulei de cocos și câteva picături de ulei esențial de grapefruit, pentru a combate celulita și apariția vergeturilor.
  • calmează iritațiile - pe durata verii, uleiul de cocos poate fi aplicat pe piele după expunerea la soare, pentru a reduce arsurile și pentru a ajuta la refacerea rapidă a pielii.
  • balsam pentru buze - amestecă, într-un recipient potrivit, câte o linguriță de ulei de cocos, unt de shea și ceară de albine și vei obține un balsam natural ideal pentru îngrijirea buzelor. Acesta va avea efect hidratant, dar și antiviral.
  • repară pielea crăpată - pregătește o linguriță de ulei de cocos și aplică pe zonele în care pielea are nevoie de hidratare, de exemplu, pe coate, genunchi și călcâie.
Te-ar putea interesa...
Mod prezentare: lichide
Producători: Herbal Sana
Cod bare: 5999561562148
Producători: Solaris Plant
Cod bare: 5941828024371
Mod prezentare: lichide
Producători: Solaris Plant
Cod bare: 5941828007480
Mod prezentare: lichide
Producători: Herbal Sana
Cod bare: 5999561561103
06665
1280 Lei
Producători: Solaris Plant
Cod bare: 5941828010091
06663
1700 Lei
Mod prezentare: lichide
Producători: Herbal Sana
Cod bare: 5999561567075
  • Populare
  • Produse din Promoții/Discounturi
  • Cele mai noi