Lasagna Vegană cu Sos de Roșii

10/01/2021
Ingrediente pentru 2 - 4 persoane
Pentru sosul de roșii:

• ½ salam vegan de casă picant AIVIA
• 3 linguri ulei de măsline
• 1 ceapă albă, tocată
• 4 caței de usturoi, tocați mărunt
• 350 g ciuperci brune
• 2 lingurițe de plante uscate mixte (busuioc, oregano, cimbru)
• 6 roșii decojite tocate
• sare și piper după gust

Pentru lasagna:

• 250 g foi de lasagna
• 250 g felii de mozzarella vegană

Mod de preparare:

Într-o tigaie adăugăm pe rând ceapa, usturoiul, sarea, piperul, ciupercile, roșiile decojite tocate, ierburile și amestecăm câteva minute.
Se adaugă salamul AIVIA și se gătește timp de aproximativ 10 minute până compoziția se reduce și se îngroașă.
Preîncalziți cuptorul la 200°C.
Pregătiți foile de lasagna, în conformitate cu instruțiunile pachetului.
Construiți lasagna din straturi de foi, sosul de roșii cu salam AIVIA și felii de mozzarella vegana. Repetați până la ultimul strat de foi de lasagna.
Neteziți restul de sos deasupra. Dacă doriți, adăugați niște brânză vegană sau parmezan vegan răzuit.

Tineți la cuptor 20 min.

Poftă bună!