Supă Cremă de Ciuperci cu Cârnați Picanți

10/01/2021
Ingrediente:

• 200g cârnați afumați picanți AIVIA
• 500g ciuperci proaspete
• 1 ceapă
• 3 căței de usturoi
• 200ml smântână vegetală sau lapte de cocos
• sare, piper, boia dulce
• 2 cartofi mari
• ulei de măsline sau de susan
• pătrunjel verde

Mod de preparare:

Călește ceapa în uleiul încins într-o oală. Adaugă ciupercile tăiate rondele și lasă-le până iese apa din ele. Apoi adaugă cei 2 cartofi cruzi curățați de coajă și dați prin răzătoarea mare. Completează cu apă până se umple oala și potrivește flacăra pentru fierbere. Lasă să fiarbă pentru 20-30 de minute.
Între timp taie rondele cârnații afumați picanți AIVIA și prăjește-i într-o tigaie cu puțin ulei pentru 2 minute.
Când cartofii sunt gata, ia oala de pe foc și mixează bine conținutul cu un mixer electric până când supa devine cremă. Apoi pune oala înapoi la foc mediu și adaugă smântână vegetală sau laptele de cocos împreună cu usturoiul pisat. Corectează gustul cu sare, piper și boia dulce. Stinge flacăra și adaugă cârnații picanți prăjiți precum și pătrunjelul verde.

Poftă bună!